Belépés
Varga Mihály: újabb gazdaságvédelmi akcióterv készül
... gazdasága lett, az év első kilenc hónapjában 5,1 százalékos, a harmadik negyedévben 5 százalékos volt a gazdasági növekedés, ami három és félszerese az európai átlagnak.
A pénzügyminiszter szerint jövőre reálisan 4 százalékos gazdasági növekedés várható, amit segít a kormány új gazdaságvédelmi akcióterve.
Varga Mihály kiemelte, hogy a növekedéssel párhuzamosan fokozatos...
2019-12-13 19:04:00
Megszavazta a boszniai parlament az új miniszterelnököt
... megbízá...
2019-12-05 15:42:24
PM: Magyarország hatékony uniós fellépést szorgalmaz a pénzmosás és a terrorizmus ellen
... információkkal rendelkező nemzeti hatóságok hatékonyabban tudják kezelni az unió előtt álló kihívásokat - írták.
Varga Mihály elmondta, hogy a magyar kormány nem ért egyet a pénzügyminiszterek tanácsának azon határozatának megállapításaival, miszerint hazánk nem tett megfelelő intézkedéseket a jelentős eltérés eljárásában a költségvetési követelmények teljesítésére. Mint mond...
2019-12-05 15:22:07
Bakos Katalin televíziós főszerkesztő kapta idén a Szalay Annamária-díjat
... műveltségre, illetve útmutatásra - hangsúlyozta Varga Mihály, majd példaként említette Bakos Katalinnak az egykori kultuszminiszterről, Klebelsberg Kunóról készített filmjét.
A pénzügyminiszter kiemelte azt is: "tiszta kommunikációs teret kell teremtenünk gyermekeink számára" egy olyan korban, amikor a gyerekek már nagyon fiatalon csatlakoznak a közösségi médiához. "A mi fele...
2019-12-03 16:22:20
Jóváhagyta a szlovák parlament a 2020-as költségvetést
... bankadó megtartása és arányának emelése. A kiadási oldalon leginkább a nyugdíjrendszerre és a közegészségügyre szánt kiadások emelkedtek.
Ladislav Kamnicky, a szlovák kormány pénzügyminisztere az új büdzséről azt mondta: annak nyertesei az emberek. Ugyanakkor kiemelte: a büdzsé összeállításánál hangsúlyosan azt tartották szem előtt, hogy ne emelkedjen az államadósság. A költs...
2019-12-03 16:21:49
Varga Mihály: a magyar GDP idén éves szinten 4,8 százalékkal bővül, jövőre 4 százalék körüli növekedés várható
...
A pénzügyminiszter kiemelte: át kell gondolni, milyen intézkedésekkel, például a kutatás-fejlesztés kibővítésével, a régiók helyzetének átgondolásával, hogyan lehetne befolyásolni ezt a folyamatot.
Jelezte: a Nemzeti Versenyképességi Tanács hétfői ülésén két nagy témával foglalkozott, egyrészt a Magyar Bankszövetség digitalizációval kapcsolatos javaslatait, másrészt a kü...
2019-12-02 15:22:24
Német kormányszóvivő: nincs napirenden a koalíciós szerződés újratárgyalására
... pártszövetség közös kormánya - politikájának és a szociáldemokraták kormányzati részvételének bírálói közé tartozik. Az elnökjelölő pártszavazás utolsó fordulójában Olaf Scholz alkancellár-pénzügyminisztert, a kormányzás folytatásának legfőbb szószólóját és brandenburgi helyi politikus jelölttársát, Klara Geywitz-et győzték le.
Az SPD balszárnyához sorolt Esken/Walter-Borjan...
2019-12-02 12:51:16
A német kereszténydemokraták elutasítják a szociáldemokratákkal kötött koalíciós szerződés újratárgyalását
... a kormányzati együttműködés alapját tekintve, hiszen a koalíciós szerződés továbbra is érvényes.
Az SPD pártszavazását Norbert Walter-Borjans volt észak-rajna-vesztfáliai pénzügyminiszter és Saskia Esken szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselő nyerte. Így őket választják majd meg társelnököknek a párt december 6-án kezdődő kongresszusán.
A Walter-Borjans/Esken duó ...
2019-12-01 16:41:38
A nagykoalíció bírálóiként számon tartott jelöltek nyerték a német szociáldemokraták elnökjelölő pártszavazását
... júniusban kezdődött tisztújítási folyamat utolsó lényegi megmérettetésén az ellenfelük a nagykoalíciós kormányzás folytatása mellett határozottan kiálló Olaf Scholz alkancellár-pénzügyminiszter és elnökjelölt társa, Klara Geywitz brandenburgi helyi politikus volt, akik a szavazatok 45,33 százalékát szerezték meg.
Az alulmaradt jelöltek a támogatásukról biztosították a győztes...
2019-11-30 20:12:58
Fidelitas-kongresszus - Szijjártó: diplomáciai akadémia nyílik
... meghonosításában is nagy szerepet vállaltak a fiatalok - fűzte hozzá.
A külügyminiszter beszéde végén sok sikert kívánt a Fidelitas leendő elnökének, Illés Boglárkának.
Varga Mihály pénzügyminiszter kiemelte: a kormány az elmúlt 9 évben folyamatosan olyan iránytűt követett, amelyet nem szabad szem elől téveszteni, a magyar érdekek megalkuvás nélküli képviseletét.
Úg...
2019-11-30 13:51:33
1 2 3 .......................284 285 ............426 427 ............567 568 569 
Címkék: Varga Mihály, Bakos Katalin, Szalay Annamária-díjat, Bakos Katalinnak, Klebelsberg Kunóról, Ladislav Kamnicky, Nemzeti Versenyképességi Tanács, Magyar Bankszövetség, Olaf Scholz, Klara Geywitz-et, Norbert Walter-Borjans, Saskia Esken, Klara Geywitz, Illés Boglárkának, boszniai parlament, terrorizmus ellen, szlovák parlament, 2020-as költségvetést, koalíciós szerződés, nagykoalíció bírálóiként, német szociáldemokraták, harmadik negyedévben, gazdasági növekedés, európai átlagnak, pénzügyminiszter szerint, növekedéssel párhuzamosan, unió előtt, magyar kormány, jelentős eltérés, költségvetési követelmények, pénzügyminiszter kiemelte, olyan korban, közösségi médiához, kiadási oldalon, közegészségügyre szánt, szlovák kormány, büdzsé összeállításánál, régiók helyzetének, szociáldemokraták kormányzati, elnökjelölő pártszavazás, kormányzás folytatásának, kormányzati együttműködés, párt december, nagykoalíciós kormányzás, alulmaradt jelöltek, támogatásukról biztosították, külügyminiszter beszéde,
© 2013 TVN.HU Kft.