Belépés
Házépítő verseny - ITM-államtitkár: innovatív megoldások valós problémákra
... államtitkár hangsúlyozta: az értékelés szempontjai között szerepelt, hogy a bemutatott technológiák megfizethető áron legyenek elérhetőek.
Hozzátette, a román csapat, amely a 4-6 szintes panelházakra épít rá árnyékoló teraszt, már el is kezdte a házak értékesítését.
Az államtitkár beszélt arról is, hogy a házak nagy része Szentendrén marad "modern skanzent" alkotva, am...
2019-07-28 16:02:35
Virágos kiskertek a panelházak közt
...............................

........................

..............
2019-06-06 22:51:22
Patakmedret alakítottak ki Tatán források vizének elvezetésére
... alatt 40 méterrel nőtt a karsztvízszint magassága. A fakadó vizeket az Által-éren keresztül a Dunába vezetik.
A hatvanas években a források területének egy részére négyemeletes panelházakat emeltek, amelyekben nyolcezer ember lakik. A térség vízháztartásának helyreállása 2050-ig is eltarthat, addig új források megjelenésére és a vízhozam növekedésére lehet számítani.
A 2...
2019-05-24 14:49:26
peticiok.com
... nyirbálását,beépítését!

Ne indítsanak a városon belül új társasházi projekteket!Terjeszkedjen a város kifelé,ha már mindenképpen szükséges!

Ültessenek több fát a parkolók környékére,a panelházak közé,az új építésű társasházak köré,mindenhová,ahol a szakemberek szerint lehetséges!


Itt lehet csatlakozni, aláírni:

https://www.pe...
2018-08-22 07:05:47
Kör alakú panelházak Moszkvában
A moszkvaiak Eugene Stamo építésznek, Aleksandr Markelov mérnöknek és a szovjet vezetés megalomániájának köszönhetik azokat az 1972-ben épült házakat, amit a formájuk után egyszerűen csak Bubliknak neveznek. A bublik pedig egy kerek, középen lyukas kenyérféle, a bagel őse. De miért pont két ilyen ház áll a városban?

...
2018-08-10 21:19:56
Vers
... megfulladni a könnyekben.

Biztos mosolyt csal az arcodra a gyermekkor,
hogy fogtad édesanyád kezét minden menetkor.
Emlékszem még a helyre, ahol játszóterek álltak,
a panelházak között kisgyerekek diktáltak.

Azok voltak ám szép idők, te emlékszel?
Én bizony igen, tele vagyok sok élménnyel...
Lehunyom a szemem, és látok minden pajtást,...
2017-11-24 11:13:18
Nekrológ egy diófáért
PÉTER ERIKA: NEKROLÓG EGY DIÓFÁÉRT

Hiányzol.
Ott álltál kortalan,
ősz végén
szürkén, lombtalan,
seszínű
panelházak közt,
szeretet-
szomjasan.

Hallottam
fűrésznek zaját,
test-törzsed
hulló robaját.
Alattad
az avar nyögte
búcsúzó
sóhaját.

Tegnap még
srácok öleltek,
zöld...
2017-06-23 22:46:05
Putyin: "nem tekintjük ellenségnek Amerikát"
... megtalálni a kompromisszumot, amely kielégíti a székesegyházban működő múzeum igényeit is. Az elnök ugyancsak kedvezően nyilatkozott a Moszkvában az 1950-60-as években épült ötszintes panelházak lebontásáról és a lakók új otthonokba költöztetéséről rendelkező moszkvai városrendezési tervről.
Vlagyimir Putyin 15. alkalommal tartott az állampolgári kérdéseket megválaszoló élő t...
2017-06-15 16:45:18
Az orosz parlament alsóháza elfogadta a hruscsovi panelházak lebontásáról rendelkező törvényt
...
A lebontásra ítélt házak listája a törvény hivatalos közzétételének napján válik majd véglegessé. Addig azt jóvá kell hagynia a felsőháznak és az elnöknek is.
A törvénytervezet "az ipari lakásépítés első szakaszában"(1957-1968-ban) épült házakra terjed ki. A programban való részvételről a törvény hatályba lépését megelőzően a lakók kétharmados többséggel döntenek majd, a...
2017-06-14 14:13:40
A kormány elfogadja a Velencei Bizottság jogi aggályait
... tulajdonosokat képviselő szervezetekkel, valamint az építészszakmával is - fejtette ki, hangsúlyozva ugyanakkor, a kabinet csak a lakástulajdonosokkal egyetértésben nyújt támogatást a panelházak felújítására.
Lázár János közölte, a panelek rehabilitációjára a társasházak technikai állapotfelmérése után kerülhet sor, német minta alapján három-négy bevált módszerrel, ezek közü...
2017-06-08 19:24:19
1 2 3 .8 9 .12 13 16 17 18 
Címkék: Velencei Bizottság, Eugene Stamo, Aleksandr Markelov, PÉTER ERIKA, NEKROLÓG EGY DIÓFÁÉRT, Vlagyimir Putyin, Lázár János, panelházak közt, orosz parlament, hruscsovi panelházak, kormány elfogadja, értékelés szempontjai, bemutatott technológiák, román csapat, házak értékesítését, államtitkár beszélt, házak nagy, karsztvízszint magassága, fakadó vizeket, hatvanas években, források területének, részére négyemeletes, térség vízháztartásának, vízhozam növekedésére, városon belül, város kifelé, parkolók környékére, panelházak közé, szakemberek szerint, moszkvaiak Eugene, szovjet vezetés, 1972-ben épült, formájuk után, bublik pedig, panelházak között, avar nyögte, székesegyházban működő, elnök ugyancsak, 1950-60-as években, állampolgári kérdéseket, lebontásra ítélt, törvény hivatalos, ipari lakásépítés, programban való, törvény hatályba, lakók kétharmados, kabinet csak, panelházak felújítására, panelek rehabilitációjára, társasházak technikai, állapotfelmérése, megalomániájának, építészszakmával,
© 2013 TVN.HU Kft.