|
|
|
... főzni.
Likopint legnagyobb mennyiségben a paradicsom tartalmaz. A feldolgozott paradicsomból előállított élelmiszerek kitűnő forrást jelentenek a szervezet számára. Előnyös, ha valaki paradicsomlét, paradicsomlevest, ketchupot fogyaszt, mert ezekben a likopin felszívódását kedvezően befolyásoló olajok, illetve zsírok vannak. Azonban azt tegyük hozzá, hogy a feldolgozott... |
|
2020-10-21 23:29:33 |
|
|
|
|
|
|
A gyulladásos bélbetegségek, mint a többes szám is mutatja, többféle bél betegséget takarnak (Crohn- betegség, Colitis Ulcerosa, Coeliákia, stb.).
A múlt század közepétől fogva figyelhető meg ezeknek a betegségeknek a sokkal gyakoribb megjelenése, ami étkezési kultúránkban kialakult kedvezőtlen tendenciákkal magyarázható.
Nagyon fontos, hogy gyulladásos bél... |
2020-09-27 17:00:33 |
|
|
|
|
|
|
... Főzés során a vitaminok nagy része lebomlik. Miközben egyes hatóanyagai, mint például a likopin, zsiradékkal együtt elkészítve jobban hasznosul a szervezetben.
Napi 3-4 dl paradicsomlé a fogyó- és salaktalanító kúrák könnyen elkészíthető itala. Kitűnő üdítő és tápláló folyadék minden korosztály számára.
Ha nem a tányérunkra karikázzuk, akkor testünkön pakolás... |
|
2020-09-09 23:39:36 |
|
|
|
|
|
|
... kimegyünk a szabadba, a hirtelen hőmérséklet-változás megterhelő lehet.
Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, fogyasszunk elsősorban vizet, teát, gyümölcslét, de jól eshet a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek is. Ne fogyasszunk viszont kávét, alkoholos italt, cukros, illetve szénsavas üdítőt, és nem jó ötlet a fröccs és a sör sem, mert fokozz... |
|
2020-07-04 23:11:43 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
5 kg paradicsom
6 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál. só
2 kk. szalicil
1 kávéskanál. bor kén
Elkészítése:
A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk, a nem kívánt részeket kivágjuk.
Minden hozzávalót bele keverünk, 1 napig állni hagyjuk, közben kevergetjük.
Ezután ledaráljuk, majd üvegekbe töltve és lég... |
2020-03-09 17:54:54 |
|
|
|
|
|
|
... kimegyünk a szabadba, a hirtelen hőmérséklet-változás megterhelő lehet.
Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, fogyasszunk elsősorban vizet, teát, gyümölcslét, de jól eshet a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek is. Ne fogyasszunk viszont kávét, alkoholos italt, cukros, illetve szénsavas üdítőt, és nem jó ötlet a fröccs és a sör sem, mert fokozz... |
2019-06-11 20:50:54 |
|
|
|
|
|
|
... ételek lehet, hogy egyes ételek önre rossz hatással vannak, de másokban semmi kárt nem tesznek.
citrusfélék és a vitrusfélék leve,
paradicsom, marinara szósz, és paradicsomlé,
zsíros vagy olajban kisütött ételek,
csokoládé,
hagymafélék és fokhagyma,
szénsavas üdítők és szénsavval dúsított víz,
koffeintartal... |
2019-02-25 21:50:26 |
|
|
|
|
|
|
... égre,
A boszorkák cirokseprűt c... |
2018-11-01 00:16:47 |
|
|
|
|
|
|
... granulátum
fél-fél mk. koriander és szegfűszeg összetörve
A felsorolt fűszereket egy kis üvegbe tettem !
+használatkor vöröshagyma kevés zeller és só
valamint paradicsompüré vagy paradicsomlé
Kevés olajon megdinsztelem a vöröshagymát felöntöm paradicsomlével 1-2 teáskanállal teszek a fűszerkeverékből hozzá zellert és sót teszek még és felöntöm annyi folyad... |
2018-09-30 17:05:56 |
|
|
|
|