|
|
|
... áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, alaposan összedolgozzuk, és a paprikákba töltjük (nem túl szorosan, mert főzés közben a rizs megdagad, és szétrepednek a paprikák).
A paradicsomlét (vagy az 1 l hideg vízzel elkevert, sűrített paradicsomot) 1 kávéskanál sóval, a zero cukorral és a zellerzölddel felforraljuk. Beletesszük a paprikákat, és mérsékelt tűzön, félig le... |
2011-06-30 12:49:33 |
|
|
|
|
|
|
Sok hagyma kell hozzá, hogy a szaftja sűrű legyen. Egy db paprika, egy db paradicsom, házi piros paprika, só, házi vagy bolti paradicsomlé.
Felaprított hagymát megdinsztelem, hozzáadom az apróra vágott paprikát, paradicsomot, párolom még, aztán ráteszem a húsit, sót, és a levéig lassan főzőm, piros őrölt paprikát és paradicsomlét ízlés szerint, és lassan készre főzőm, ha szüks... |
|
2011-06-29 12:43:07 |
|
|
|
|
|
|
...
1 fej savanyú káposzta
1.3 kg sertéshús
25 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
1 kevés só
1 kevés bors
1 kevés pirospaprika
1 db tojás
3 l paradicsomlé
Elkészítés:
A megmosott rizst vöröshagymán megpároltam, sóztam, kis vizet öntöttem alá és majdnem készre főztem. Közben, a darált húst besóztam, borsoztam, ... |
2011-06-28 23:47:17 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 ek cukor
1 dl étolaj
2 fej vöröshagyma
1 ek pirospaprika
4 db paprika
4 db paradicsom
1 l paradicsomlé
1 csipet só
1 csipet bors
Elkészítés:
Felhevített olajon, megpirítom a hagymát. Leveszem a tűzről és egy csapott evőkanál pirospaprikával elkeverem. Hozzáadom a felvágott paprikát és ... |
|
2011-06-28 19:43:04 |
|
|
|
|
|
|
Kiváló frissítő készíthető a nyár legfinomabb zöldségéből a paradicsomból íme 3 paradicsomlé recept fűszeresen készítve!
Fűszeres paradicsom ivólé
Hozzávalók: Tetszés szerinti mennyiségben érett, jó édes almaparadicsom, 1-2 csokor friss zeller zöld, kg-onként 1-1 késhegyn... |
|
2011-06-27 11:44:39 |
|
|
|
|
|
|
... volt egész télen. Sóval üvegesre párolom disznózsíron. Utána beleteszem a pirospaprikát, majd felengedem vízzel. Nyers paradicsomot egy keveset héja nélkül, vagy ha anyumtól kapok paradicsomlét, akkor egy fél decinyit teszek bele, majd a fűszerek ízlés szerint: őrölt kömény, majoránna, őrölt bors vagy borsika fű, mikor milyen kedvem van, zúzott fokhagyma, kicsit összefőzöm, majd ... |
2011-06-26 18:17:36 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
0,5 liter paradicsomlé vagy 1 doboz sűrített paradicsom (kcal. 100, CH. 20)
2 ek. liszt (122, 15)
2 ek. olaj (30, -)
1 teáskanál Vegeta
1 tk. borsikafű
1 tk. kömény (őrölt)
1 tk. őrölt bors
pici só
4-5 db édesítő tabletta
1 szál zellerzöld
1 karika... |
2011-06-24 16:48:10 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csipet só
1 csipet bors
50 dkg darált hús
10 dkg rizs
1 db hagyma
1 db paprika
1 l paradicsomlé
2 kanál átszitált liszt
1 db cukkini
1 ek cukor
Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a rizzsel, az apróra vágott-kevés olajon megfuttatott hagymával, sózzuk, borsozzuk. (Egy tojássa... |
2011-06-22 19:30:48 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg édesburgonya
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet bazsalikom
1 csipet finomra vágott zöldpetrezselyem
1 l paradicsomlé
1 ek cukor
10 dkg vaj
10 dkg átszitált liszt
1 csipet Delikát ételízesítő
Elkészítés:
Az édesburgonyát felkockázzuk és sós vízben főzzük. Ha már majdnem puha, h... |
2011-06-21 18:53:51 |
|
|
|
|
|
|
... ml tej
80 g sajt
60 ml étolaj
1 kanál bors
1 csipet só
1 kanál oregáno
50 dkg darált hús
1 kanál bazsalikom
70 ml étolaj
500 ml paradicsomlé
1 kanál ételízesítő
Elkészítés:
Besamel: egy edénybe öntünk 60 ml olajat, ha már meleg hozzáadunk 100 g lisztet, és kicsit megfőzzük, hozzá adjuk a 500 ml tej... |
2011-06-20 17:21:43 |
|
|
|
|