|
|
|
... megtűzzük.)
A kétféle csiperkét és a laskagombát megtisztítjuk, a nagyobbakat félbevágjuk. A rókagombát megtisztítjuk. A megtisztított újhagymát hosszú darabokra metéljük. A megmosott paradicsomokat félbevágjuk. A megmosott, lerázott kakukkfűből keveset félreteszünk, a többit a lecsipkedett petrezselyemlevelekkel együtt finomra felaprítjuk.
Nagyméretű serpenyőben 2 evőka... |
2006-11-30 00:55:23 |
|
|
|
|
|
|
... pepperonit adunk hozzá, majd felöntjük annyi levessel, hogy a húst ellepje. Kb. 45 percig kis lángon, fedő alatt pároljuk. Ha a levét elfőtte, egy kis levessel meglocsoljuk.
A paradicsomokat megmossuk, megtöröljük, a héjukat lehúzzuk, negyedeljük, eltávolítjuk a magjukat, és gerezdekre vágjuk őket.
4. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, a mártáshoz ... |
|
2006-11-18 16:19:02 |
|
|
|
|
|
|
...leleményes:D
Egy idős ember egyedül élt Idaho-ban. Fel akarta ásni a paradicsomos kertjét, hogy elültesse a paradicsomokat, de túl nehéz munkának bizonyult számára. Az egyetlen fia Bubba, aki segíteni szokott neki, börtönben ült.
Az öregember leült és megírta neki problémáját.
"Kedves Bubba, sajnos elég rosszul érzem magam, mert úgy néz ki nem tudom felásni a p... |
2006-11-11 18:50:49 |
|
|
|
|
|
|
... hegyes késsel keresztben bevágjuk, de nem túlságosan mélyen. A szárak végét kehelyszerűen kimetsszük.
2. Leforrázás: Vizet forralunk, és előkészítünk egy hideg vizes tálat. A paradicsomokat körülbelül tíz másodpercre a forrásban lévő vízbe mártjuk, majd rögtön beletesszük a hidegbe.
3. Hámozás: A paradicsom héját felülről lefelé lehúzzuk. Ne hagyja túl sokáig a forró víz... |
|
2006-11-10 18:14:21 |
|
|
|
|
|
|
...
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Pároljuk üvegesre, majd tegyük bele a megmosott és feldarabolt paradicsomokat. Öntsünk hozzá egy liter vizet, majd fűszerezzük bazsalikommal, kakukkfűvel, kevés darált borssal és sóval. Főzzük körülbelül 10 percig, majd tegyük bele a kis darabokra ö... |
|
2006-10-26 20:26:41 |
|
|
|
|
|
|
... vízben megfőzzük, megvárjuk míg kihül, majd a héját lehúzzuk és kockára vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, gőzben puhára főzzük, majd jeges vízbe átszedjük és lecsepegtetjük.
A paradicsomokat félbe - a nagyobbakat cikkelyekre - vágjuk. Az így előkészített zöldségeket salátástálba halmozzuk, majd a kisebb darabokra tördelt tonhalat is hozzáadjuk. A mustárt és a borecetet simár... |
2006-10-17 16:06:25 |
|
|
|
|
|
|
... salátát megmossuk, lecsepegtetjük, a szebb leveleket félretesszük a tálaláshoz, a többit összetépkedjük. Az uborkát, zöldpaprikát, újhagymát, retket, lilahagym... |
2006-10-15 08:03:16 |
|
|
|
|
|
|
... és borsot, végül lefedjük, és fél órát pihentetjük.
3. A levest leszűrjük, beledobjuk a megtisztított ceruzabab-szálakat, és félig lefedve puhára főzzük. A gerezdekre vágott paradicsomokat éppen csak átforrósítjuk benne.
4. Miközben a bab fő, a maceszmasszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk, és
2 l enyhén sós, gyöngyözve forrdogáló vízben kifőzzük. Tálba tess... |
2006-10-13 22:30:55 |
|
|
|
|
|
|
... szerint
Elkészítése:
A burgonyákat alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Kihűtjük, majd ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A karikákat forró olajban megsütjük, majd egy tepsire sorakoztatjuk. A paradicsomokat megmossuk, felkarikázzuk, és mindegyik burgonyakarikára teszünk egy szeletet. Megsózzuk, és megszórjuk oregánóval. A sonkaszeleteket elosztjuk annyifel... |
2006-09-08 21:05:14 |
|
|
|
|
|
|
... fehér bors, fél citrom, 3 ek. olívaolaj, 100 g kígyóuborka, egy csokor újhagyma, 2 dús szál bazsalikom, 100 g gépsonka, 100 g trappista/Pannónia sajt, néhány salátalevél.
1. A paradicsomokat megmossuk, kalapkájukat levágjuk (félretesszük a díszítéshez), belsejüket karalábévájóval/kiskanállal kivájjuk, enyhén besózzuk őket, majd üregükkel lefelé fordítva 30 percig a hűtőszekré... |
2006-08-22 17:34:23 |
|
|
|
|