|
|
|
... kis kockákra vágott, lehéjazott, kimagozott paradicsomokat. A ragut összekeverjük a tésztával, és a padlizsánokba töltjük. Tetejére reszelt sajtot teszünk, és sütőben összesütjük. A paradicsomos raguhoz olajon megfuttatjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, majd rátesszük a lehéjazott, kimagozott, apróra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük az oregánót, és összeforraljuk... |
2011-05-18 09:01:41 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerezzük. A borral ízesítjük, és lefödve 10-15 percig pároljuk.
3. A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd összekeverjük az olajja... |
|
2011-05-15 17:14:36 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a félbevágott koktél... |
2011-05-13 12:07:16 |
|
|
|
|
|
|
Tejszínes-paradicsomos gombaragu/ Kínai étel
Hozzávalók:
60 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 citrom leve
1 kis paradicsompüré
tengeri só
2 evőkanál olaj
1 kiskanál majoranna, kakukkfű, fehérbors
1 evőkanál pirospaprika, liszt
2 evőkanál tejszín
2 dl víz
2 babérlevél
Elkészítés:
Az olajon az az aprí... |
|
2011-05-08 14:37:22 |
|
|
|
|
|
|
Paradicsomos gombóc leves,és spagetti
Hozzávalók 4 személyre:
2 l paradicsomlé,1/2l víz, zellerlevél , sárgarépa,1/2kg darált hús,1/4kg rizskása, 1 tojás, só ,bors, paprika, a spagettire való, 1/2kg hagyma, 1 fej fokhagyma, 1 cs oregánó,1kg darált hús vagy kockára vágott csirkemell, 1/2l paradicsomlé, só , bors, 1 cs spagetti 1/4kg préselt sajt|... |
2011-05-08 11:00:54 |
|
|
|
|
|
|
... citromot és levével dörzsölgessük rendszeresen a körmöket.
Gyulladás ellen (benőtt körmöknél)
Enyhébb gyulladás esetében segíthet az éjszakára felhelyezett paradicsomos dunsztkötés. Azonban ha a környező bőr kipirosodik, nedvedzik, forduljunk szakemberhez, mert nehezen gyógyuló, fájdalmas gyulladás alakulhat ki, amelyet házilag már nem tudunk kezelni. |... |
2011-05-07 07:49:35 |
|
|
|
|
|
|
Csípős paradicsomos pulykaleves
Hozzávalók
80g 8 tojásos - Gyufametélt, 250 g pulykamell. 500 g zöldhagyma. 50 g hagyma. 100 g kimagozott héjazott paradicsom. 2 dl paradicsom ivólé. 0.5 dl olívaolaj. 1 cs zeller zöld. 1 db chili paprika. só. darált bors
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk. megmossuk. A hagymát finomra. a zöldhagymát nagyobb darabokra vá... |
2011-05-04 10:24:41 |
|
|
|
|
|
|
... percig sütjük, majd tűzálló tálba vagy tepsibe rakjuk, és a maradék fölaprított bazsalikommal behintjük. Erre kerül a felszeletelt vagy kockákra vágott mozzarella, amelyre ráöntjük a paradicsomos mártást. Egy kevés parmezánnal megszórjuk és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 35 percig sütjük. Ekkor a maradék parmezánt is rászórjuk, és további 10 perig sütjük.
Hog... |
2011-05-03 06:33:42 |
|
|
|
|
|
|
... alkalmas cserépben nevelésre is, évelő ugyan, de rendszerint nem éli túl a telet cserépben, ám magról is szaporodóképes. Mediterrán ételek elmaradhatatlan fűszere, kiválóan illik a paradicsomos mártásokhoz, levesekhez, húsokhoz és salátákhoz is. Erős aromája miatt óvatosan bánjuk vele. Grillezésnél a parázsra téve néhány ágat kellemes aromát ad a sülő húsnak. Fűszerolaj készítéséh... |
2011-05-01 10:44:52 |
|
|
|
|