Belépés
H.Kohut Katalin: Oldalas pörkölt
... szerint

Elkészítés:

A húsokat a csontozat mentén feldaraboljuk, jól megmossuk. A hagymákat összevágjuk a fokhagymákkal, olajban kicsit megfonnyasszuk, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a paradicsomot felvágva, a paprikát kicsumázva, majd csontozattal felfelé elhelyezzük a hússzeleteket. Sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felöntjük és fedő alatt kb. 2 óra a...
2018-09-27 15:00:14
H.Kohut Katalin: Fokhagymás sertéskaraj
... megmossuk. A fokhagymákat és a vöröshagymát összevágjuk apróra, odatesszük a zsírral egy lábasban. Kissé megfonnyasszuk a hagymákat, belehelyezzük a kicsumázott paprikát, az összevágott paradicsomot, felöntjük kevés vízzel és belehelyezzük a karajszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, lefedjük. Kb. másfél óra kell a puhuláshoz, időnként felemeljük a fedőt, ha lefőtt a víz, pótoljuk, közbe...
2018-09-27 14:58:26
Sajttal és gombával töltött csirkemell!
... ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így a hús megpuhul, csodás íze lesz és gyorsan megsül. Közben a gombát, a paradicsomot a maradék fokhagymát és a petrezselyemzöldet robotgéppel összedolgozzuk. Nem kell teljesen pépesíteni, maradjon darabos. A húsokat egy tányérra tesszük, sózzuk és borsozzuk, minden szelet...
2018-09-25 19:18:57
Caponata (szicíliai padlizsánragu)
... Az olíva- és a kapribogyót leszűrjük, és felaprítjuk.
1 ek olajat felforrósítunk, rátesszük a hagymát, 1 percig pirítjuk, majd fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, a mazsolát, az olíva- és kapribogyót, és fedő nélkül, szelíd tűzön 10 percig főzzük.
A maradék 5 ek olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük a padlizsánkockákat, és ...
2018-09-17 23:54:49
Paprikás csirke galuskával
... liszt
3 dkg margarin


Előkészítés: A csirkét gondosan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, és elnegyedeljük, a paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk.

Elkészítés: A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, 1 perc...
2018-09-15 23:43:44
Padlizsánkrém
... borsozzuk, jól összeforgatjuk. Elterítjük, hogy egy réteg legyen.
Forró sütőben megsütjük. Hagyjuk kicsit hűlni.
Késes aprítóg...
2018-08-08 11:58:54
Sült zöldségek
... mokkáskanál őrölt fekete bors és gyömbérpor, a sütéshez olaj

A padlizsánt megmossuk, a szárát levágjuk és héjastól ujjnyi vastagra szeleteljük. A fokhagymát összezúzzuk, a paradicsomot egész apró kockákra vágjuk.
A padlizsánt forró olajban megsütjük, papírtörlőn leitatjuk róla az olajat, és meleg tálra tesszük. Meg forrón rákenjük a fokhagymát, meghintjük sóval, b...
2018-08-08 11:15:27
AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT 1.
... bors, só, 1,5 dl főzőtejszín, 10 dkg sajt

A húst megmossuk, és közepes darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon arany barnára pirítjuk. A húst félre tesszük. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. Serpenyőbe tesszük a zöldségeket, paradicsomot, felöntjük vízzel és körülbelül 8 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a húst a zöldségkeverékhez, felöntjük a tejszín...
2018-08-05 12:56:04
Ahány ház annyi féle lecsó
... megfonnyasztunk, megszórjuk egy késhegynyi pirospaprikával, és ráteszünk 60 dkg lecsumázott, kisebb darabokra vágott zöldpaprikát. Kevés ideig együtt pároljuk, majd 40 dkg lehéjazott, feldarabolt paradicsomot adunk hozzá. Megsózzuk, óvatosan összekeverjük, és először fedő nélkül pároljuk, hogy a leve kissé elpárologjon, majd amikor forr, lefedjük, mérsékelt lángon, néha megkeverve...
2018-07-28 13:03:45
TÖLTÖTT CIKKINI - változatok
... tojással és 5 dkg apróra vágott sonkával. Ízlés szerint ízesítjük és a kivájt cukkíniket megtöltjük vele.
Hőálló tálba paradicsommártást készítünk a következő módon: 6 db nagy érett paradicsomot meghámozunk, a húsát kis kockákra vágva. 4 evőkanál olajban bazsalikommal ízesítve15 percig gyenge tűzön főzzük, esetleg cukorral ízesíthetjük.
Az elkészített mártásba tesszük ...
2018-07-20 18:36:28
1 2 3 .........................80 81 .............120 121 ............159 160 161 
Címkék: Kohut Katalin, AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT, TÖLTÖTT CIKKINI, csontozat mentén, hagymákat összevágjuk, paradicsomot felvágva, paprikát kicsumázva, vöröshagymát összevágjuk, kicsumázott paprikát, összevágott paradicsomot, maradék fokhagymát, tányérra tesszük, kapribogyót leszűrjük, csirkét gondosan, hagymát meghámozzuk, paradicsomot megmossuk, zöldpaprikát kicsumázzuk, paradicsomot meghámozzuk, zsiradékot felforrósítjuk, réteg legyen, sütéshez olaj, padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, fokhagymát összezúzzuk, paradicsomot egész, padlizsánt forró, húst megmossuk, húst félre, paradicsomot apró, késhegynyi pirospaprikával, leve kissé, kivájt cukkíniket, következő módon, elkészített mártásba, pirospaprikával, megfonnyasztunk, megfonnyasztjuk, karajszeleteket, megfonnyasszuk, összeforgatjuk, felforrósítunk, felforrósítjuk, összedolgozzuk, belehelyezzük, elnegyedeljük, megtisztítjuk, összekeverjük, hússzeleteket, feldaraboljuk, bazsalikommal, fokhagymákkal, padlizsánragu, padlizsánkrém, paradicsomot,
© 2013 TVN.HU Kft.