|
|
|
... vágott paradicsom és a zúzott fokhagyma.
5, Pár perc további párolás után beletesszük a szűrőkanálban megmosott bulgurt, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és a sűrített paradicsomot, és lefedve kb. 10 percig pároljuk. (Közben időnként óvatosan megkeverhetjük, nehogy letapadjon a bulgur az edény aljára.)
6, Ezután levesszük a tűzről, és még kb. 5-10 percig hagy... |
2024-02-12 13:30:35 |
|
|
|
|
|
|
... 1,5 liter forró vízzel (vagy csirkealaplével). Sózzuk, borsozzuk.
4 Belerakjuk a felvágott burgonyát, egy hagymát egészben (ha megfőtt, ki lehet dobni). Hozzáadjuk a leveshez a paradicsomot, lestyánt, petrezselyemzöldet, apróra vágott tárkonyt. Kis lángon főzzük - vigyázzunk, ne főzzük sokáig -, a végén hozzáadjuk a zöldborsót. Frissen facsart citromlével ízesítjü... |
|
2024-02-09 18:22:42 |
|
|
|
|
|
|
...
megdinszteljük.
Ha jó a hagyma, betesszük a húst, és azt is fehéredésig kevergetve
pirítjuk, majd meghintjük a pirospaprikával és felöntjük kevés vízzel.
Ekkor beletesszük a paprikát, paradicsomot és megfűszerezzük.
Fedőt rá,és kb. 1 órát pároljuk, főzzük, ha szükséges vizet öntünk rá.
(Tulajdonképpen pörköltet csinálunk!)
Ha már közel... |
2022-06-11 11:31:25 |
|
|
|
|
|
|
... Az olíva- és a kapribogyót leszűrjük, és felaprítjuk.
1 ek olajat felforrósítunk, rátesszük a hagymát, 1 percig pirítjuk, majd fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, a mazsolát, az olíva- és kapribogyót, és fedő nélkül, szelíd tűzön 10 percig főzzük.
A maradék 5 ek olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük a padlizsánkockákat, és ... |
|
2018-09-17 23:54:49 |
|
|
|
|
|
|
... mokkáskanál őrölt fekete bors és gyömbérpor, a sütéshez olaj
A padlizsánt megmossuk, a szárát levágjuk és héjastól ujjnyi vastagra szeleteljük. A fokhagymát összezúzzuk, a paradicsomot egész apró kockákra vágjuk.
A padlizsánt forró olajban megsütjük, papírtörlőn leitatjuk róla az olajat, és meleg tálra tesszük. Meg forrón rákenjük a fokhagymát, meghintjük sóval, b... |
|
2018-08-08 11:15:27 |
|
|
|
|
|
|
... megfonnyasztunk, megszórjuk egy késhegynyi pirospaprikával, és ráteszünk 60 dkg lecsumázott, kisebb darabokra vágott zöldpaprikát. Kevés ideig együtt pároljuk, majd 40 dkg lehéjazott, feldarabolt paradicsomot adunk hozzá. Megsózzuk, óvatosan összekeverjük, és először fedő nélkül pároljuk, hogy a leve kissé elpárologjon, majd amikor forr, lefedjük, mérsékelt lángon, néha megkeverve... |
2018-07-28 13:03:45 |
|
|
|
|
|
|
... tojással és 5 dkg apróra vágott sonkával. Ízlés szerint ízesítjük és a kivájt cukkíniket megtöltjük vele.
Hőálló tálba paradicsommártást készítünk a következő módon: 6 db nagy érett paradicsomot meghámozunk, a húsát kis kockákra vágva. 4 evőkanál olajban bazsalikommal ízesítve15 percig gyenge tűzön főzzük, esetleg cukorral ízesíthetjük.
Az elkészített mártásba tesszük ... |
2018-07-20 18:36:28 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom
80 dkg zöld paprika
2 fej hagyma
5 dkg füstölt szalonna
2 ek olaj
1 tk piros paprika
Elkészítés
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A ha... |
2018-07-15 00:53:45 |
|
|
|
|
|
|
... 1,5 kg paradicsom
2,5 teáskanál csípős pirospaprika
100 g cukor
2 evőkanál só
200 ml olaj
Elkészítés:
A paradicsomot daráljuk le a húsdarálón, vagy robotgéppel pépesítsük.
A cukkinit hámozzuk meg és daráljuk le.
... |
2018-06-28 16:30:33 |
|
|
|
|