Belépés
Medvehagyma, a tavasz hírnöke
... paradicsompüré, só, bors

Elkészítése:

A tésztát sós vízben megfőzzük, a medvehagyma levelét megmossuk, felszeleteljük. A felét megpároljuk az olajon, majd a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk, két percig együtt pároljuk, majd hozzáöntjük a paradicsompürét is. Sózzuk-borsozzuk, majd beletesszük a lecsepegtetett tésztát, a maradék medvehagymát, és jól össz...
2007-04-27 00:56:10
Igazságtalan az élet?
... is kell érte" között.
Persze, erről írni, beszélni könnyű. Megvalósítani sokkal nehezebb. De néha nem ártana, ha eszünkbe jutna, amikor annyira ácsingózunk a szerintünk a földi paradicsomot nyitó aranykulcs után. Mert aztán lehet, hogy nagy meglepetés ér bennünket, ha az élet úgy hozza:
"Nesze, itt van, ha annyira akarod, és ha olyan butus vagy, hogy nem érted meg, nem e...
2007-04-26 18:21:47
Jó az idő, grillpartik ideje.
... füszerkeverékben 5-6 órát pácoljuk.
Pácolás után, felváltva hurkapálcára szúrjuk a húst, kockára vágott szalonnát, kockára vágott hagymát, kockára vágott paprikát, kockára vágott paradicsomot, és igy tovább, mig tele nem lesz a hurkapálca.
Flekken sűtőn puhára süttjük, a kolbásszal és a felszeletelt hússal együtt.
Jó étvágyat! Kép az albumban megtekinthető. Ide ne...
2007-04-24 19:30:08
Tortellinisaláta
... főtt sonka, 1/3 evőkanál ecet, 1/3 dl majonéz, 1/3 dl tejföl, só, bors, saláta-fűszerkeverék.

1. A tortellinit sós vízben kifőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Az uborkát és a paradicsomot kockára vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sonkát csíkokra vágjuk. Mindezeket egy tálba tesszük, lazán összekeverjük.
2. Simára keverjük a majonézt a tejföllel, ecettel, sóval, borssal...
2007-04-22 00:39:23
Mexikói spagetti
... fagyasztott kukorica, fél kiló spagetti, 1 tk koriander, 1 kis fej hagyma, 3 hegyes erős paprika, 2 ek só

Az apróra vágott hagymát 1 ek olajon megdinsztelem, hozzákeverem a paradicsomot, az apróra metélt erőspaprikát, 1 tk sót, a koriandert. Mikor felforrt, beleteszem a kukoricát és puhulásig (kb. 10 perc) főzöm. 3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olaja...
2007-04-21 10:01:54
Tejfölös csirkepaprikás
... pirospaprika, 10 darab egész csirkecomb, őrölt rozmaring, só, 2 dl tejföl, liszt, tojás

Elkészítése:

A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel, és forraljuk. Amikor a hagyma jól szétfőtt, és pörköltszaftot kaptunk, beletesszük a felső és alsó combokra s...
2007-04-21 00:33:28
Kapribogyós hal
... olívaolajjal kikent tűzálló tálba, majd kanalazzuk rá a kapribogyót, kevés lével is megcsorgathatjuk.

Öntsük alá a fehérbort, a halszeletek tetejére helyezzünk egy-egy szelet paradicsomot, majd az egészet takarjuk be alufóliával. Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon pároljuk 25-30 percig. Ha elkészült, körítésnek készítsünk hozzá vajas-kapros újburgonyát, pár...
2007-04-19 00:41:30
Spagetti sült fokhagymával
... turmixgépbe, és jól keverjük össze.

A felkockázott cukkínit és a felszeletelt gombát forró vajban süssük 3 perc alatt ropogósra, adjuk hozzá a fokhagymás krémet, az apróra vágott paradicsomot és a vizet. A tüzet vegyük takarékra, és csak addig főzzük a szószt, amíg jól át nem forrósodik. A spagettit főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le. A spagettit szedjük tálba, és ön...
2007-04-19 00:29:51
Slambuc
... karikára vágott krumplit, felhevítjük, megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és azonnal felengedjük annyi vízzel, hogy a krumplit épp csak ellepje. Beletesszük a szalonnabőrt, paradicsomot, szükség szerint megsózzuk. Felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a krumpli és a tészta megpuhul, és az egész levet felissza.

Azon forrón ráhintjük a félretett tepertőt...
2007-04-17 01:02:32
Leves firenzei módra
... zellerszárat az olajon 5 percig üvegesre pároljuk, és egy picit megsózzuk. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, kockára vágott burgonyát, káposztát, konzerv paradicsomot és a babot. A levest felöntjük a vízzel vagy erőlevessel, egy kicsit megsózzuk, borsozzuk. A levest készre főzzük 20-25 perc alatt. Az utolsó tíz percre hozzáadjuk a felkockázott cuk...
2007-04-17 00:50:08
1 2 3 ...............571 572 ........856 857 ........1127 1128 1129 1141 1142 1143 
Címkék: tavasz hírnöke, medvehagyma levelét, felét megpároljuk, felkockázott paradicsomot, lecsepegtetett tésztát, maradék medvehagymát, földi paradicsomot, felszeletelt hússal, albumban megtekinthető, paradicsomot kockára, hagymát felkarikázzuk, sonkát csíkokra, tálba tesszük, apróra vágott, apróra metélt, olajon üvegesre, zúzott fokhagymát, halszeletek tetejére, egészet takarjuk, felkockázott cukkínit, felszeletelt gombát, fokhagymás krémet, tüzet vegyük, spagettit főzzük, spagettit szedjük, tészta megpuhul, egész levet, félretett tepertőt, picit megsózzuk, felkarikázott sárgarépát, levest felöntjük, vízzel vagy, kicsit megsózzuk, levest készre, füszerkeverékben, tortellinisaláta, megcsorgathatjuk, paradicsompürét, pirospaprikával, csirkepaprikás, lecsepegtetett, felszeleteljük, paradicsompüré, pörköltszaftot, megtekinthető, fűszerkeverék, összekeverjük, megvalósítani, megdinsztelem, felkarikázzuk, előmelegített, felkarikázott, paradicsomot, olívaolajjal, felkockázott, pirospaprika, fokhagymával, felszeletelt,
© 2013 TVN.HU Kft.