|
|
|
... kevergetés mellett átsütjük. Majd vízzel fölengedjük, tört borssal bőven fűszerezve kevés lében pároljuk. Fövés közben hozzáadjuk a szeletekre vágott, héjától, magjától megtisztított paradicsomot, zöldpaprikát, a fehérbort (ami el is maradhat). Jól lefedve puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük, és hozzáadjuk a kisütött szalonnadarabokat.
Pár percnyi sütés után kevés vizet ön... |
2011-03-08 19:25:54 |
|
|
|
|
|
|
... összedarálom (ez a sofrito). Ezt az összedarált zöldséget és szalonnát fazékban megpárolom sóval és borssal ízesítve, kevés olajon. Beleöntöm a leszűrt csicseriborsót,... |
|
2011-03-08 10:53:19 |
|
|
|
|
|
|
... gyógynövények csírái.
A csíranövényeket bármilyen nyers salátába beleszórhatja. Készíthet például zsázsacsírával paradicsomsalátát. Tetszés szerinti mennyiségben hámozza meg a paradicsomot, és egy közepes fej vöröshagymát kockákra vágva adjon hozzá, majd szórja meg zsázsacsírával. Készítse el külön a következő saláta öntetet: egy kicsavart citrom levéhez tegyen néhány kanál m... |
2011-03-07 18:39:08 |
|
|
|
|
|
|
... áraikat. Oroszországban a verseny csak látszat, és a válság miatt kieső jövedelmet áremeléssel akarták pótolni, az “eszi, nem eszi" elve alapján. Emellett az amerikai kormány paradicsomot teremt a kereskedőknek, az orosz kormány pedig a hazai termelés támogatására törekedve nagy vámokat szab ki, s ehhez már csak a helyiségbérleti díjak és a szolgáltatások árának drágul... |
|
2011-03-07 15:53:32 |
|
|
|
|
|
|
... is.
3. Ugyanebbe az ízes olajba közepes lángon pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymával, csípőspaprikával. Csökkentsük takarékra a hőt. Öntsük hozzá a húslevet, tegyük hozzá a paradicsomot, kukoricát, húst. Sózzuk, borsozzuk. Főzzük így kb. 10 percig.
4. Hámozzuk és törjük szét villával az avokádót. Keverjük hozzá a lime levét és a majonézt, majd a koriandert. ... |
|
2011-03-07 10:41:03 |
|
|
|
|
|
|
... kockára vágott hagymát dinszteljük meg, és adjuk hozzá az apró kockára vágott csirkemellet. Kislángon kevergessük, míg levet nem enged.
2. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és a paprikát, majd engedjük fel 1 bögre vízzel. Amikor elkezd forrni, helyezzünk rá fedőt, és alacsony lángon pároljuk tovább.
3. Amikor a paradicsom szétfőtt, adjuk hozzá ... |
2011-03-07 05:01:45 |
|
|
|
|
|
|
... ez megtörtént, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a matériát, beletesszük a csípős csöves paprikát, a felkarikázott, kicsumázott zöldpaprikát és a hámozott, cikkekre vágott paradicsomot. Megsózzuk, és fedő alatt majdnem puhára főzzük.
Ezek után hozzáadjuk a csíkokra vágott májat, a felkockázott burgonyát, és készre főzzük. Megtöröljük izzadó homlokunkat, papriká... |
2011-03-06 21:10:37 |
|
|
|
|
|
|
... húscsíkokat, majd rátesszük a hagymát, a paprikákat. Sózzuk, borsozzuk és összepirítjuk. Amikor roppanós a paprika, rátesszük a lestyánt és a tejszínt, összeforraljuk.
3. A körethez a paradicsomot megfuttatjuk az olívaolajon, sózzuk és összeforgatjuk a bazsalikommal, majd az egészet összekeverjük a rizzsel. Tányérra tesszük a paradicsomos rizst, jó nagy gyűrűre megformázzuk, ... |
2011-03-06 21:07:53 |
|
|
|
|
|
|
... tej
3+1 dl tejföl
2 szál petrezselyem
Elkészítés:
A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, elnegyedeljük.
A hagymát 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, erős tűzö... |
2011-03-06 21:05:53 |
|
|
|
|
|
|
... kömény
őrölt majoránna
piros fűszerpaprika
piros arany
2 evőkanál zsír vagy olaj
Elkészítés:
A hagymát apróra, a paprikát és a paradicsomot kis kockára, a húst pörkölt méretű kockára vágom fel. A zsiradékra felteszem párolni a hagymát, sózom, amikor már kezd sárgulni, pici vizet adok hozzá, majd mehet bele a paprika, a para... |
2011-03-06 20:53:46 |
|
|
|
|