|
|
|
... és a szalonnapörcöt rászórom. A halszeletek mindkét oldalát sóval, borssal fűszerezem, sűrűn beirdalom (milliméterenként mélyen bevágom), majd lisztbe mártom. A zöldpaprikát meg a paradicsomot is felszeletelem, a hagymát apróra vágom. A tejfölt összekeverem pirospaprikával és egy teáskanálnyi liszttel.
Elkészítése:
a burgonyára sorban ráfektetem a lisztes halszelet... |
2011-03-06 18:29:26 |
|
|
|
|
|
|
... átpaszírozzuk.
Ezt a hallevet meghintjük a maradék pirospaprikával, felfőzzük, egy kevés szeletelt
zöldpaprikát teszünk bele, később a halszeleteket (estleg haltejet, ikrát), a paradicsomot hozzáadjuk (télen konzerv lecsót adunk) és óvatosan főzzük, nehogy a halszeletek összetörjenek.
A tálalás előtt ismét megízleljük, szükség szerint ízesíthetjük még, majd a halat ... |
|
2011-03-06 18:26:56 |
|
|
|
|
|
|
... bors és vörös bor szükség szerint.
A zsírban megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, beletesszük a cikkekre
vágott hagymát, a négybe vágott répát, a cikkekre vágott paradicsomot, a
fokhagymát meg a zöldpetrezselymet. Megborsozzuk, és ha a szalonna nem volt túl
sós, meg is sózzuk. Belerakjuk a nagy kockára vágott húst, és leöntjük annyi
borral, hogy e... |
2011-03-06 18:15:49 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
kevés vágott petrezselyem és kakukkfű
5 ml száraz sherry
párolt rizs
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon pirítsd le a finomra vágott hagymát, és add hozzá a paradicsomot, paradicsompürét, sót és cukrot. Kis lángon párold 15-20 percig. Addig süsd meg a csirke mindkét oldalát 3 percig egy másik serpenyőben. Ezután rakd bele a paradicsomos szószba... |
|
2011-03-06 18:09:14 |
|
|
|
|
|
|
... fazék
rázogatásával forgatjuk, hogy az alja ne égjen le.
Kb. 2 - 2,5 óra kell, hogy megfőjjön.
Háromnegyed ... |
|
2011-03-06 17:53:35 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsomkonzerveket, közepes tűzön felforraljuk. Hozzáadjuk a fehérbort, a húslevest, Kislángon kb. 15 percig főzzük, közben néhányszor megkeverjük. Ezután borsozzuk, sózzuk, majd addig főzzük, míg a paradicsomot könnyen szét lehet nyomkodni, és kezdi elfőni a levét.
2. Ekkor hozzáadjuk a kakukkfüvet, a pár csepp vörösborecetet, és nagyobb lángon óvatosan (gyakori keveré... |
2011-03-06 17:32:20 |
|
|
|
|
|
|
... héjukat, majd felkarikázzuk, a pórét is vékony szeletekre vágjuk. Vajjal kikenünk egy kisebb sütőedényt, leterítjük az alján a hagymaszeleteket, majd rétegezve rátesszük a babot és a paradicsomot, a rétegeket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, az apróra vágott fokhagymával, a reszelt sajt felével. A tetejére tesszük a maradék sajtot és néhány vajdarabkát, majd fo... |
2011-03-05 20:21:10 |
|
|
|
|
|
|
...nem,azert mert ahhoz is erteni kell.van kertunk ermelunk paprikat paradicsomot,stb..sajat reszunkre.de ennyi eleg!!... |
2011-03-05 20:13:29 |
|
|
|
|
|
|
... csokor újhagyma
olaj
só
bors
morzsolt bazsalikom
Elkészítés:
A csirkemelleket megmossuk, majd kockára vágjuk. Az újhagymát és a paradicsomot megmossuk, ezután a hagymáról eltávolítjuk a zöld részt, a maradékot vékony karikára vágjuk. A paradicsomot keresztben bevágjuk, egy pillanatra forró, majd hideg vízbe tesszük, és lehú... |
2011-03-05 10:08:24 |
|
|
|
|
|
|
... szárnyas fűszerrel meghintjük, és 2 dkg olívaolajon átsütjük, majd egy kis víz hozzáadásával megpároljuk.
Közben a tányérok aljára teszünk 2-3 salátalevelet, a cikkekkre vágott paradicsomot, a csíkokra szelt uborkát.
Elosztjuk rajta a csirkehúst, és leöntjük a tejszínből, ezersziget salátaöntetből és tejfölből álló öntettel, melybe belekeverjük egy kevés olívaolajat ... |
2011-03-05 07:26:14 |
|
|
|
|