|
|
|
...
1. A burgonyát megtisztítjuk, és nyersen karikákra vágjuk.
2. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, és szintén karikára vágjuk.
3. A paprikát felcsíkozzuk, a paradicsomot felszeleteljük.
4. A vörörhagymát vékny karikára vágjuk, és jól szétszedjük.
5. A kolbászt szintén felkarikázzuk.
6. Tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk, és l... |
2010-08-19 05:18:32 |
|
|
|
|
|
|
... ételízesítő
elkészítés
1. A tököt meghámozzuk, legyaluljuk és besózzuk. A paprikát és a hámozott paradicsomot felkockázzuk, a gombát felszeleteljük.
2. Az apróra vágott hagymát a felkockázott szalonnán megdinszteljük, majd a tűzról lehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát.
3... |
|
2010-08-19 05:17:31 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
* 1 ek pirospaprika
* só vagy bio ételízesítő
elkészítés
1. A tököt meghámozzuk, legyaluljuk és besózzuk. A paprikát és a hámozott paradicsomot felkockázzuk, a gombát felszeleteljük.
2. Az apróra vágott hagymát a felkockázott szalonnán megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát.
3. A go... |
2010-08-18 23:32:31 |
|
|
|
|
|
|
... gombócokat formálunk belőle.
7. A zöldséges alaplét átszűrjük, majd felforraljuk.
8. Beletesszük... |
|
2010-08-18 23:14:20 |
|
|
|
|
|
|
... borsozzuk.
Néhány perc múlva beletesszük a zöldborsót, a felkockázott cukkinihúst (amennyiben sikerült kivájni valamennyit belőle), valamint a héjától megszabadított, felkockázott paradicsomot. 5 percig együtt pároljuk, majd kiengedett levét leszűrjük, a masszát kissé hűlni hagyjuk.
Közben egy tepsit kiolajozunk a maradék olajjal, beletesszük a cukkinit, vegetával, borss... |
|
2010-08-18 18:35:01 |
|
|
|
|
|
|
... - 2009.03.26
Bátornak korán kezdődött a következő nap. Hiába, a retket, paprikát locsolni kell és ha máshogy nem, kézzel.
Gyerekkorában szabadföldi paprikát, paradicsomot termesztettek a szüleivel. Sokat kellett locsolni. Vitte a locsolókannát naphosszat. Nem gondolta volna, hogy negyedszázad múltán újra megéli ezt. Meg kell javíttatnia azt a fránya szivatty... |
2010-08-18 16:27:55 |
|
|
|
|
|
|
... gombócokat formálunk belőle.
7. A zöldséges alaplét átszűrjük, majd felforraljuk.
8. Beletesszük... |
2010-08-18 16:05:55 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
* olaj
* só
* pirospaprika
elkészítés
1. A paprikát és paradicsomot megmossuk és felkarikázzuk, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajon üvegesre dinszteljük.
2. Tűzről levéve hozzákeverünk a hagymához kb. 2 tk pirospaprikát, majd hoz... |
2010-08-18 16:00:35 |
|
|
|
|
|
|
... narancslével, a sűrített paradicsommal, a mézzel, a szójaszósszal, és belefektetjük a hússzeleteket. Lefedve 1 órát pácoljuk. Közben a zöldségeket megmossuk, a cukkini végeit levágjuk, a paradicsomot egyben hagyjuk, a cukkínit kisebb darabokra vagy nem túl vékony karikákra vágjuk. A mentát leöblítjük, felaprítjuk. A vajat összekeverjük a mákkal és a mentával. Kevés sóval, borssal ... |
2010-08-18 15:36:50 |
|
|
|
|
|
|
... beletesszük a pacalt, lezárjuk, és kb. 2 óra alatt puhára főzzük.(Ez normál edényben kb. 4 órát tartana!) Amíg a pacal fő, megtisztítjuk a hagymát, fokhagymát, és apróra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját és feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, felszeleteljük.
A kuktát kihűtjük, kivesszük a pacalt, és ceruza vékonyságú csíkokra vágjuk. A... |
2010-08-18 14:36:53 |
|
|
|
|