Belépés
Káprázatos sertésragu sajtszósszal és gombával!
... rizzsel a legfinomabb.
Hozzávalók:

1,5 kg sertéshús (lapocka, comb)
500 g gomba
250 g krémsajt
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré

bors
olaj

Elkészítés:

A húst vágjuk nagyobb kockákra, egy serpenyőbe öntsünk kevés olajat és kezdjük el pirítani.

A gombát t...
2018-10-20 00:24:14
Szőlős finomságok
EGYSZERŰ SZŐLŐS SÜTEMÉNY

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 12 dkg és 1 evőkanál cukor, 2 db tojás, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mandulaforgács, 50 dkg szőlő, vaj és zsemlemorzsa a tepsihez

A vajat kikeverjük a cukorral, majd az egész tojással habosra keverjük. Beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, a tejet, a reszelt cit...
2018-10-19 16:34:30
Fűszerkeverékek/házilag
... granulátum
fél-fél mk. koriander és szegfűszeg összetörve
A felsorolt fűszereket egy kis üvegbe tettem !
+használatkor vöröshagyma kevés zeller és só
valamint paradicsompüré vagy paradicsomlé
Kevés olajon megdinsztelem a vöröshagymát felöntöm paradicsomlével 1-2 teáskanállal teszek a fűszerkeverékből hozzá zellert és sót teszek még és felöntöm annyi folyad...
2018-09-30 17:05:56
Paradicsomos húsgombóc
... válnak le, mert a mártást gazdagítják.
Egy idő után kiveszek és kettévágok egy gombócot, ellenőrzöm, hogy a
közepén is puha-e a rizs. Ha igen, tálra szedem.

A paradicsompürét kevés vízzel és 1 evőkanálnyi liszttel simára keverem,
és a főzőlébe öntöm. Felfőzöm, és ízlés szerint cukorral, sóval ízesítem.
A gombócokat visszahelyezve tálalom, sós vízb...
2018-09-30 13:24:56
H.Kohut Katalin Bolognai spagetti
... nem válik a hús. Felengedjük kevés vízzel, beletesszük a zellerleveleket összekötve, főzzük rövid ideig. Ezt követően belenyomjuk a fokhagymákat, megszórjuk sóval, beletesszük a paradicsompürét, paradicsomlével felengedjük. Jó sok oregánóval, bazsalikommal ízesítjük.
A kifőzött és leszúrt spagettiket hozzákeverjük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.

Nagyon fin...
2018-09-27 14:56:29
Sajttal töltött padlizsánbatyu
... olívaolaj
só és frissen őrölt bors
2 evőkanál napraforgómag a díszítéshez
Mártás:
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál citromlé


Elkészítés

A padlizsánok szárát vágjuk le, majd hosszában vágjuk fel 16 hosszú szeletre (az első és az utolsó szele...
2018-09-22 23:55:40
Fűszeres török lencse
... felaprítva
1 kávéskanál koriandermag
1 marék friss zsálya vagy 1 evőkanál szárított
2 kávéskanál cukor
4 sárga répa felkockázva
2 evőkanál paradicsompüré

bors


Elkészítés: 1. A lencsét megmossuk, feltesszük főni, kis lángon forraljuk 10 percig. Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel.

2...
2018-08-27 00:58:44
Lecsókrémes hamburger
... szezámmag
A lecsókrémhez:
5 dkg húsos szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg paradicsom
20 dkg t. v. paprika
8 dkg paradicsompüré

bors
A húspogácsához:
80 dkg darált sertéshús (kétszer darált)
olaj (a sütéshez)

bors
A tálaláshoz...
2018-07-20 00:13:35
Dupla sajtos bolognai lasagne
... szárzeller
1 nagy doboz hámozott paradicsom (800 g)
4 ek olívaolaj
1 dkg vaj + formához
50 dkg vegyes darált hús

bors
1 tk paradicsompüré
2 dl száraz vörösbor
1 db babérlevél
12 db lasagnelap
A besamelhez:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
7 dl tej

...
2018-06-03 00:54:03
H.Kohut Katalin: Bolognai spagetti
... nem válik a hús. Felengedjük kevés vízzel, beletesszük a zellerleveleket összekötve, főzzük rövid ideig. Ezt követően belenyomjuk a fokhagymákat, megszórjuk sóval, beletesszük a paradicsompürét, paradicsomlével felengedjük. Jó sok oregánóval, bazsalikommal ízesítjük.
A kifőzött és leszúrt spagettiket hozzákeverjük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.

Nagyon f...
2018-06-02 10:50:11
1 2 3 ......................139 140 ...........209 210 ............278 279 
Címkék: Kohut Katalin Bolognai, Kohut Katalin, EGYSZERŰ SZŐLŐS SÜTEMÉNY, húst vágjuk, serpenyőbe öntsünk, vajat kikeverjük, egész tojással, sütőporral elvegyített, felsorolt fűszereket, vöröshagymát felöntöm, fűszerkeverékből hozzá, mártást gazdagítják, paradicsompürét kevés, főzőlébe öntöm, gombócokat visszahelyezve, zellerleveleket összekötve, tetejét reszelt, padlizsánok szárát, utolsó szele, lencsét megmossuk, fűszerkeverékből, paradicsompürét, fűszerkeverékek, paradicsomlével, zellerleveleket, paradicsompüré, mandulaforgács, padlizsánbatyu, visszahelyezve, hozzákeverjük, megdinsztelem, bazsalikommal, húspogácsához, napraforgómag, paradicsomos, lecsókrémhez, fokhagymákat, sajtszósszal, koriandermag, használatkor, zsemlemorzsa, teáskanállal, paradicsomlé, vöröshagymát, beletesszük, balzsamecet, felengedjük, díszítéshez, gazdagítják, felkockázva, belenyomjuk, vöröshagyma, padlizsánok, spagettiket, evőkanálnyi, elvegyített, lecsókrémes, legfinomabb, szárzeller, finomságok, összetörve, elkészítés, hozzávalók, fűszereket,
© 2013 TVN.HU Kft.