|
|
|
Főleg, ha hagyományos, parasztsonkát főztünk Húsvétra - fordulhat elő, hogy még maradt belőle rendesen.
Viszont ezzel nincs vész, mert hűtőben még főzve is sokáig eltartható, hisz így is jócskán sós, és füstölt.
Ha mostanában nem akarunk sonkára nézni, elég volt most az Ünnepkor, akkor porciózzuk ki, rakjuk zacskóba, vagy fóliába, aztán menjen a fagyasztóba. Néhány hónapo... |
2019-04-23 14:08:46 |
|
|
|
|
|
|
... Ákos fontosnak tartja, hogy a sonkát úgy főzzük, mintha egy jó levest készítenénk.
Íme hogy készül a jó házi sonka:
Melyik sonkafajtát válasszuk?
A parasztsonka csontos bőr, vagy a lapocka szárazon párolva. Hat hónapig eltartható, hiszen több hónapig érlelik, majd füstölik is. Ezt vásároljunk termelőtől, ha hagyományos ízekre vágyunk.
A ... |
|
2018-05-10 06:44:18 |
|
|
|
|
|
|
... Kósa Ákos fontosnak tartja, hogy a sonkát úgy főzzük, mintha egy jó levest készítenénk.
Íme hogy készül a jó házi sonka:
Melyik sonkafajtát válasszuk?
A parasztsonka csontos bőr, vagy a lapocka szárazon párolva. Hat hónapig eltartható, hiszen több hónapig érlelik, majd füstölik is. Ezt vásároljunk termelőtől, ha hagyományos ízekre vágyunk.
A h... |
2018-03-27 07:53:44 |
|
|
|
|
|
|
... vásárláskor legyen tisztában azzal, hogy a húsvéti füstölt áruk kategóriájában sokféle minőségű termék található a piacon.
A húsvéti sonkák főbb típusait ismertetve elmondta, hogy a parasztsonka egész csontos, bőrös comb vagy lapocka szárazon pácolva. Ezt a terméket 6 Celsius fokon több hétig (hónapig) érlelik, és hideg füsttel több napon át, több órán keresztül füstölik, a ... |
|
2018-03-23 07:05:44 |
|
|
|
|
|
|
... tette hozzá.
Közölte, a húsvéti füstölt áruk kategóriában nagyon sokféle minőségű termék található, a kilónként 800-900 forintos gyorsérlelt, főtt sonka, és a 2000 forint feletti parasztsonka nem ugyanaz a termék. Vásároljon mindenki legális, a Hússzövetség tagjai által gyártott magyar terméket - ajánlotta Éder Tamás.
Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) éle... |
|
2017-04-05 15:12:45 |
|
|
|
|
|
|
... a gondos sózás, pácolás és persze a füstölés. A sertés combjának és lapockájának ilyen módon történő tartósítása a magyar parasztság évszázados gyökerekre épülő tradíciója.
A parasztsonka egyik legnagyobb erénye az eltarthatósága - hiszen hajdanán nem álltak rendelkezésre a napjainkban megszokott hűtési lehetőségek. A melegek beálltáig a padláson, majd azt követően a hűvös k... |
2016-03-23 22:18:28 |
|
|
|
|
|
|
... víz
» 1 db tojás
» egy kevés só
» 1 csomag sütőpor
» 30 dkg finomliszt
» A töltelékhez
» 1 db főtt tojás
» 20 dkg parasztsonka,vagy sült comb
» 1 tojásfehérje
» A kenéshez:
» 1 tojássárgája
» egy kevés tej[Elkészítés:
A liszthez hozzákeverjük a sütőport, ezután ... |
2016-03-12 18:31:23 |
|
|
|
|
|
|
... legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban megsütik, vagy sárga túrót is kínálnak hozzá.
Milyen sonkát vegyünk?
A magyar parasztsonka sózással vagy sós pácolással és füstöléssel, míg a híres mediterrán sonkák - az éghajlati adottságok miatt - sózással és szárítással készülnek.
A gyorsérleléssel, gyorspácolá... |
2015-03-30 23:04:14 |
|
|
|
|
|
|
... eljárásokkal lehet előállítani. A hagyományos eljárás szerint a sonkát száraz sózás után hónapokon keresztül érlelik, hidegen füstölik, miközben nyers marad. Ilyen többek között a parasztsonka, amelynek egyik legnagyobb előnye az eltarthatósága. A gyorsérlelésű, nedves sonkák csak néhány napig érlelődnek, miután nagy mennyiségű páclét juttatnak a rostokba. A húsvéti sonkát általáb... |
2015-03-30 11:30:20 |
|
|
|
|
|
|
... vásárláskor legyen tisztában azzal, hogy a húsvéti füstölt áruk kategóriájában sokféle minőségű termék található a piacon.
A húsvéti sonkák főbb típusait ismertetve elmondta: a parasztsonka egész csontos, bőrös comb vagy lapocka szárazon pácolva. Ezt a terméket 6 Celsius fokon több hétig (hónapig) érlelik, és hideg füsttel több napon át több órán keresztül füstölik, hat... |
2015-03-24 06:53:34 |
|
|
|
|