Belépés
Krisztus levele vagy
... hitetlenekre is nagy hatást gyakorol.

Wurmbrand imént említett könyvéből szeretnék újból idézni: ,,A kommunisták összehívták minden keresztyén testület kongresszusát a bukaresti parlament épületébe. Négyezer pap és lelkész gyűlt össze, minden felekezettől. Ez a 4000 pap és lelkész Sztálint választotta a kongresszus tiszteletbeli elnökévé. Ö ezzel egy időben volt az...
2021-04-14 21:36:36
Fekete-Győr András bohócot csinál magából – Schiffer A
... utcára vonulnának, nyomást gyakorolva az államfőre,

alkotmányjogi tudáshiányról is árulkodik.

A konstruktív bizalmatlanság intézményével ugyanis a mindenkori parlamenti többség könnyedén kiiktathatja a játékból az államfőt: pontosan ezt tették 2009-ben Sólyom Lászlóval.

Nem mond ellene az ,,alkotmányjogi tudáshiánynak", hogy a Mom...
2021-03-19 20:30:17
Fekete-Győr András bohócot csinál magából – Schiffer A
... utcára vonulnának, nyomást gyakorolva az államfőre,

alkotmányjogi tudáshiányról is árulkodik.

A konstruktív bizalmatlanság intézményével ugyanis a mindenkori parlamenti többség könnyedén kiiktathatja a játékból az államfőt: pontosan ezt tették 2009-ben Sólyom Lászlóval.

Nem mond ellene az ,,alkotmányjogi tudáshiánynak", hogy a Mom...
2021-03-19 20:29:51
Salkaházi esték: Kegyelem és kiváltság
... mondta bevezetőjében az érsek, aki 1974-től 16 éven át szolgált Ghánában. Egy olyan országban, ahol röviddel érkezése előtt katonai puccsal távolították el a megválasztott elnököt, a parlamenti képviselőket pedig elzavarták. A lakosság rengeteget nélkülözött, szenvedett.
- Michael August Blume 1990-től visszatért a Vatikánba. Éveken át segítette világszerte a menekültek paszt...
2020-11-03 08:04:28
Hatékony a favipiravir a Covid ellen
... hogy a japán klinikai kísérletek bizonyították, hatékony a szer a COVID-19 tüneteivel szemben - jelentette ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a szaktárca szerdai közleménye szerint.
Az ITM már a koronavírus-járvány első hulláma idején több mint 20 fejlesztési programot indított el a védekezés haté...
2020-09-30 15:41:04
A Vén tigris
... nyelven ,,olyan szónoki mesterfogásokkal, olyan könnyedén, olyan választékosan, szabatosan beszélt, amilyenre a világon még soha nem volt példa; amilyent a világ bírósága, de egyetlen parlament se hallhatott még. Olyan megható szavakkal védte hazáját, hogy a küldöttségek számos tagja nem tudta eltitkolni megindultságát."

A béketárgyaláson elhangzott beszédnek...
2020-09-14 19:30:47
Romániában 14 százalékkal emelik a nyugdíjakat szeptember 1-től
... kijelentette, hogy az államháztartás maximum 10 százalékos nyugdíjemelést bír el, ennek ellenére a kormány most várhatóan 14 százalékos emelésről dönt.
Romániában az idén önkormányzati és parlamenti választások is lesznek. A parlamentben többséggel rendelkező ellenzéki szociáldemokrata párt elnöke kilátásba helyezte egy bizalmatlansági indítvány beterjesztését. A szociáldemok...
2020-08-14 13:12:53
A román elnök kihirdette a két éves privatizációs stopról szóló törvényt
...
A román elnöki hivatal csütörtökön egy közleményben tudatta, hogy az elnök aláírta a parlament által június elején elfogadott jogszabályt, amely megtiltja a kormánynak, hogy a következő két évben állami vállalatok részvényeit értékesítse.
Az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) törvényhozóinak egy csoportja által beterjesztett jogszabály kimondja, hogy tilos eladni álla...
2020-08-13 15:52:25
Peking jóváhagyta a hongkongi törvényhozási választások elhalasztását
...
A kínai parlament legfelsőbb törvényhozói testülete, az Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottsága elfogadta Carrie Lam hongkongi kormányzó július 28-án benyújtott javaslatát a halasztásra. A hongkongi vezetés a döntést a koronavírus-járvánnyal indokolta, és Pekinghez fordult a halasztás jogi problémáinak feloldására. A különleges közigazgatási státusszal bíró város alkotmányaké...
2020-08-12 07:07:32
„Rejtélyes robbanás” történt Bejrútban
... százaléka keresztény (többségében maronita katolikus), 1,3 százaléka más vallás követője. A különféle közösségek közötti hatalommegosztás elve alapján az államfőnek a keresztény maronita, a parlament elnökének a síita, a miniszterelnöknek a szunnita közösségből kell érkeznie.
Forrás: Wikipédia

Fordította: Balláné Sárközi Jáhel
Fotó: Fides; Lambert Attila
...
2020-08-07 14:11:28
1 2 3 ..........1028 1029 .....1542 1543 .....2055 2056 2057 
Címkék: Fekete-Győr András, Schiffer, Sólyom Lászlóval, Michael August Blume, Schanda Tamás, Technológiai Minisztérium, Szociáldemokrata Párt, Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottsága, Carrie Lam, Balláné Sárközi Jáhel, Lambert Attila, nyugdíjakat szeptember, román elnök, hongkongi törvényhozási, kommunisták összehívták, bukaresti parlament, kongresszus tiszteletbeli, időben volt, konstruktív bizalmatlanság, mindenkori parlamenti, olyan országban, megválasztott elnököt, parlamenti képviselőket, lakosság rengeteget, menekültek paszt, japán klinikai, szaktárca szerdai, védekezés haté, világ bírósága, küldöttségek számos, béketárgyaláson elhangzott, államháztartás maximum, kormány most, idén önkormányzati, parlamentben többséggel, bizalmatlansági indítvány, román elnöki, közleményben tudatta, elnök aláírta, parlament által, ellenzéki Szociáldemokrata, csoportja által, kínai parlament, hongkongi vezetés, halasztás jogi, különleges közigazgatási, különféle közösségek, keresztény maronita, parlament elnökének,
© 2013 TVN.HU Kft.