Belépés
Az ukrán elnök mögötti frakcióval tárgyalt várható kinevezéséről Szaakasvili volt georgiai államfő
... szerepel a pénteki napirenden. Szavai szerint a parlament erről várhatóan csak jövő kedden vagy szerdán szavazhat. Azt is hozzátette, hogy tudomása szerint Szaakasvili még más parlamenti frakciókkal is tervez találkozókat.
Szaakasvili 2004-től 2013-ig volt Georgia államfője. Hivatali ideje alatt több Nyugat-barát reformot is végrehajtott, de 2008 augusztusában vesztes villámh...
2020-04-24 14:21:50
Román kormányalakítás - Egymásnak ellentmondó feltételekkel támogatnák a pártok egy új kormány beiktatását
... képes lesz lemondani az egymásnak ellentmondó feltételeiről és ugyanúgy összefog, ahogyan múlt héten tette a PSD-kormány leváltása érdekében.
Klaus Iohannis államfő a parlamenti frakciókkal folytatott első, pénteki egyeztetése után azt mondta: Romániában várhatóan a PNL alakítja meg a következő kormányt. Az elnök azt ígérte, hogy ezen a héten "szűkebb körben" folytatja a konz...
2019-10-14 13:42:08
Román kormányalakítás - Az RMDSZ ellenzi az előrehozott választások kiprovokálását
...
A magyar érdekképviselet álláspontját Kelemen Hunor szövetségi elnök ismertette pénteken az elnöki hivatalban, ahol Klaus Iohannis államfő a parlamenti frakciókkal egyeztet az új kormány megalakítása érdekében.
Az RMDSZ elnöke rámutatott: jövő február előtt nem lehetséges előrehozott parlamenti választásokat szervezni, a parlamentet leghamarabb - az új államfő beiktatása...
2019-10-11 12:51:15
EU-csúcs - Tusk: nincs megállapodás a tisztújításról, jövő héten újabb találkozó lesz
... megegyezni, amely tükrözi a közösség sokszínűségét.
Hozzátette, a június 30-i rendkívüli EU-csúcsig folytatódnak a megbeszélések, nemcsak a tagállamok között, hanem az európai parlamenti frakciókkal is.
Hangsúlyozta, hogy túl korai lenne még találgatásokba bocsátkoznia a lehetséges nevekről.
Azzal kapcsolatban, hogy néhány ország ellenállása miatt végül nem születet...
2019-06-21 07:04:49
EP-választás - Gulyás Gergely: Weber bizottsági elnökségét továbbra sem támogatjuk
... természetesen vannak témák, amelyekben "együtt tudunk működni a szociáldemokratákkal, a zöldekkel és a liberálisokkal", és "az EPP-frakció részeként eddig is gyakran együtt szavaztunk más frakciókkal". Azonban "állandó együttműködést nem akarunk velük, és azt gondoljuk, hogy az EPP-től jobbra is van számos fontos erő, amelyek egyáltalán nem szélsőségesek".
"Velük is érdemes ...
2019-06-04 12:41:16
EP-választás - Mi Hazánk: egyre többen választják a harmadik utat
... -, hogy néhány nap alatt össze tudták gyűjteni az európai parlamenti választáson induláshoz szükséges 20 ezer aláírás kétszeresét.
Az aláírásgyűjtés területén olyan, parlamenti frakciókkal is rendelkező pártokat előztek meg, mint az MSZP, az LMP, vagy a DK - tette hozzá.
Annál is inkább eltökéltek, mert azt tapasztalják, hogy a magyar választóknak elegük van abból, hogy ...
2019-04-17 21:35:36
Brexit - Theresa May: a kilépés halasztása nem oldana meg semmit
... Brexit-megállapodás legsúlyosabban bírált eleméről, az ír-északír határellenőrzés visszaállításának elkerülésére szolgáló tartalékmechanizmusról (backstop) kezdeményezett egyeztetéseketaz alsóházi frakciókkal, és e megbeszélések eredményeit az EU elé terjeszti.
A jelenlegi tervek alapján a Brexit-megállapodásról és az ahhoz benyújtott újabb módosító indítványokról jövő kedde...
2019-01-23 17:01:54
Brexit - Ingyen kérhetnek letelepedési engedélyt a külföldi EU-polgárok
... ír-északír határellenőrzés visszaállításának elkerülésére szolgáló tartalékmechanizmusról (backstop) csak annyit mondott, hogy a héten folytatja egyeztetéseit erről a kérdésről az alsóházi frakciókkal, és e megbeszélések eredményeit az EU elé terjeszti.
Az alsóház a jelenlegi tervek alapján jövő kedden veszi ismét napirendre a Brexit-megállapodás ügyét, és várhatóan szavaz is...
2019-01-21 19:12:21
Szolidaritási alapot hozott létre az MSZP
... összehívását kezdeményezik a devizahitelesek problémáinak megoldására, a többi között kezdeményezik a kilakoltatások azonnali felfüggesztését. Hozzátette: az ülésről most indul az egyeztetés a frakciókkal, a Jobbiknak is van a devizahitelesekkel kapcsolatban javaslata és az LMP is jelezte támogatási szándékát.
Tóth Bertalan azt mondta, biztos benne, hogy a rendkívüli ülés öss...
2018-07-30 19:45:26
Első fordulóban nem tudott elnököt választani az új olasz parlament
... szükséges, az ezt követő körökben pedig a jelen levő szavazók voksának kétharmada. Kétharmados többséggel sem a jobbközép, sem az M5S nem rendelkezik, ezért vagy egymással vagy más frakciókkal kell egyezkedniük. Sajtóinformációk szerint a képviselőház elnöki székét az M5S akarja magának megszerezni, miközben a szenátus elnöki tisztségére a jobbközépből a Hajrá Olaszország (FI) pál...
2018-03-23 15:51:38
1 2 3 4 5 
Címkék: Gulyás Gergely, Theresa May, Klaus Iohannis, Kelemen Hunor, Tóth Bertalan, Hajrá Olaszország, ukrán elnök, előrehozott választások, harmadik utat, kilépés halasztása, külföldi EU-polgárok, pénteki napirenden, parlament erről, egymásnak ellentmondó, parlamenti frakciókkal, következő kormányt, magyar érdekképviselet, elnöki hivatalban, parlamentet leghamarabb, közösség sokszínűségét, június 30-i, tagállamok között, európai parlamenti, lehetséges nevekről, aláírásgyűjtés területén, magyar választóknak, ír-északír határellenőrzés, jelenlegi tervek, ahhoz benyújtott, héten folytatja, alsóházi frakciókkal, devizahitelesek problémáinak, többi között, kilakoltatások azonnali, ülésről most, rendkívüli ülés, jelen levő, képviselőház elnöki, szenátus elnöki, egyeztetéseketaz, sajtóinformációk, megállapodásról, kormányalakítás, devizahitelesek, határellenőrzés, felfüggesztését, érdekképviselet, tisztújításról, kiprovokálását, találgatásokba, kilakoltatások, indítványokról, együttműködést, aláírásgyűjtés,
© 2013 TVN.HU Kft.