Belépés
Európai Környezetvédelmi Ügynökség: válságos állapotban vannak a tengerek a túlhalászás és elhanyagolás miatt
... esetekben jelenlegi szokások mára jól érezhető változásokat idéztek elő a tengeri fajok és élőhelyek összetételében, valamint a tengerek általános fizikai és kémiai jellemzőiben. Európa part menti tengerszakaszainak csaknem fele intenzív algásodástól szenved.
Noha a vegyi anyagok használatáról szóló uniós szabályoknak köszönhetően csökkent a szennyező anyagok mennyisége, a l...
2020-06-25 15:21:47
Az Egyesült Államok déli tagállamában ért partot a Cristobal trópusi vihar
... kilométer hosszú sávban pusztít Alabama, Mississippi és Louisiana partjainál. Alabamában egy szigethez vezető hidat teljesen le kellett zárni, a Dauphin-szigetről az időjárástól függően kimentik az ott tartózkodókat. Mississippiben víz alá kerültek a tengerparti strandok és a part menti országutak is.
Donald Trump amerikai elnök szükségállapotot hirdetett Louisiana egész ter...
2020-06-08 07:05:13
Bíróságon fellebbezett Putyin határozata ellen Csuvasföld felmentett kormányzója
... felmentését. Az RBK gazdasági lap szerint hasonló esetre csak a 90-es években, Borisz Jelcin elnöksége esetén volt példa, két alkalommal.
Ignatyjev 2010 és 2020 eleje között vezette a Volga menti orosz régiót, míg el nem vesztette az ország vezetésének bizalmát. Ez egyebek között egy nagy port felvert kijelentése miatt történt, miszerint "ki kell nyírni" az ellenzéki újságír...
2020-05-27 15:42:38
Parti sétány
... sodródó mozgását,
tarajain: napfény ringatózását.

Hallgatni sirályok vijjogó hangját,
induló hajók kürtjének dallamát.
Élvezni a víz hűvös, sós páráját,
part menti ligetek virágillatát.

Nézni távoli, páralepte csúcsot,
felette szálló tarka felhősávot.
Távoli vitorla halk suhanását,
a ligeti fák levélsuttogását.

Lá...
2020-05-20 23:14:53
Koronavírus - Vidéken fokozatosan megnyílnak a parkok, de maradnak óvintézkedések
... létesítményeket.
Siófok fokozatosan nyitja meg óvodáit és bölcsődéjét, egyelőre zárva maradnak a közterületi játszóterek, a könyvtár, és a város kulturális központja. Hétvégére ismét lezárják a város part menti Rózsakertjét a turisták elől - közölte Lengyel Róbert polgármester a város honlapján.
Győr-Moson-Sopron megyében a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. fertőtlenítette a ...
2020-05-06 19:13:11
A halak és a tengerfenék is "őrzik" a történelmi olajkatasztrófa emlékét a Mexikói-öbölben
... terült szét. A nyersolaj egy jelentős hányada azonban a tengerfenéken ülepedett le.
A kiérkező egységek meggyújtották a felszíni olajréteg egyes részeit, hogy megakadályozzák a part menti és mocsaras területek beszennyeződését.
A nyersolaj azonban több ezer olyan különböző szénvegyületet tartalmaz, amely mérgezőbbé válik elégetés után. Ezek a vegyületek pedig a "tengeri ...
2020-04-20 15:51:39
Gyors ütemben emelkedik az ausztrál folyótorkolatok vízének hőmérséklete
... tavaktól és lagúnáktól" - húzta alá kedden kiadott közleményében Scanes.
A kutatócsoportot vezető Pauline Ross szerint a változás olyan mértékű, hogy a következő...
2020-04-14 17:51:57
Koronavírus - Tovább szigorít a korlátozásokon az ukrán kormány
... évesnél fiatalabbak nem tartózkodhatnak ezentúl felnőtt felügyelete nélkül.
Ezen felül tilos a sportlétesítmények, játszóterek, parkok, terek, rekreációs területek, erdei parkok vagy part menti területek látogatása, kivéve hivatalos kötelezettség teljesítése miatt, illetve házi állatok sétáltatása céljából, utóbbit viszont egyszerre csak egy ember végezheti.
Úgyszintén t...
2020-04-03 15:11:56
Domahidi Klára versei

DOMAHIDI KLÁRA VERSEI


Domahidi Klára ( Marosvásárhely 1969. december 18. ...
2020-03-05 22:00:39
Karácsony: új alapokra helyezi a Fővárosi Közgyűlés működését az szmsz módosítása
... egy megvalósí...
2020-01-29 16:31:39
1 2 3 ...................63 64 ..........95 96 ..........126 127 
Címkék: Európai Környezetvédelmi Ügynökség, Egyesült Államok, Domahidi Klára, Fővárosi Közgyűlés, Donald Trump, Borisz Jelcin, Lengyel Róbert, Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt, Pauline Ross, DOMAHIDI KLÁRA VERSEI, történelmi olajkatasztrófa, ausztrál folyótorkolatok, ukrán kormány, szmsz módosítása, tengeri fajok, tengerek általános, vegyi anyagok, szennyező anyagok, szigethez vezető, időjárástól függően, tengerparti strandok, part menti, 90-es években, ország vezetésének, nagy port, ellenzéki újságír, közterületi játszóterek, város kulturális, város part, turisták elől, város honlapján, jelentős hányada, tengerfenéken ülepedett, kiérkező egységek, felszíni olajréteg, nyersolaj azonban, vegyületek pedig, kutatócsoportot vezető, változás olyan, ember végezheti, beszennyeződését, környezetvédelmi, szükségállapotot, fertőtlenítette, tartózkodhatnak, létesítményeket, olajkatasztrófa, kutatócsoportot, levélsuttogását, megakadályozzák, folyótorkolatok, korlátozásokon, szénvegyületet, óvintézkedések, összetételében,
© 2013 TVN.HU Kft.