Belépés
EU: a tengeri ökoszisztémák védelme érdekében fokozott szakpolitikai fellépésre van szükség
... aggodalommal állapította meg, hogy az európai regionális tengerek felmelegedésének üteme az átlagosnál gyorsabb.
"Azonnali fellépésre van szükség az óceánjainkat, tengereinket és part menti területeinket fenyegető egyre fokozódó veszélyekkel szemben" - fogalmaztak.
Az uniós tanács felkérte az Európai Bizottságot, hogy dolgozzon ki olyan szakpolitikai megoldásokat, amelye...
2019-11-19 15:42:25
Korszerűbb lesz a Balaton levezető rendszere
... vízgazdálkodás helyzetének javítása, a vízigények kielégítése, a természetes vízkészletek használhatóságának növelése miatt. Ugyanakkor azért, hogy a szintemelés ne okozzon károkat a part menti településeken, rugalmassá kell tenni a szabályozást.
A kivitelezés keretében átépítik a siófoki leeresztő- és a hajózsilipet, valamint a balatonkiliti mederduzzasztót, kotrással javítj...
2019-10-09 14:32:09
Új, átfogó módszert javasolnak a kutatók a korallzátonyok pusztulásának megfékezésére
... kutatók szerint ezek az intézkedések segíthetnek a globális emisszió visszaszorításában, a szén-dioxid megkötésében, annak megakadályozásában, hogy a mezőgazdasági folyadéktöbblet a part menti zátonyok területére kerüljön, továbbá javítanák az emberek életkörülményeit és az élelmiszerbiztonságot.
A szakemberek szerint a korallzátonyok védelmét célzó jelenlegi módszerek azért ...
2019-09-19 16:22:29
A lehűlés megállította az algák szaporodását a Balatonban
... jellemző a-klorofill koncentráció a 100 feletti érték után 40 mikrogramm/liter alá csökkent ismét a Keszthelyi-öbölben. Hozzátette, a nyíltvízi mérésektől eltérő értékek lehetnek a tó part-menti, sekélyvizű részein, öbleiben.
A professzor hangsúlyozta, a helyzet gyors javulása nem jelenti azt, hogy nem kell kideríteni mielőbb az augusztus végi rendkívüli algainvázió okát. Arr...
2019-09-13 14:31:45
Ezernyolcszáz milliárd dollár ráfordítással ellenállóbbá lehetne tenni a Földet klímaváltozással szemben
... a legkevésbé a problémákért" - mutatott rá a jelentés
A testület szerint a következő tíz évben olyan előrejelző rendszereket kellene kiépíteni - elsősorban a szigetek lakói és a part menti közösségek számára -, amelyek jó előre figyelmeztetnek a viharokra, az erős tengerjárásra és egyéb szélsőséges időjárási viszonyokra. Egy egyszerű mobiltelefon-alkalmazás például segíthetné...
2019-09-10 13:22:49
Észak- és Dél-Karolinában pusztít a változó erősségű Dorian hurrikán
...
Erőssége napközben szinte óránként változott: hol hármasra erősödött, hol kettesre gyengült.
Georgiában, Észak- és Dél-Karolinában rendkívüli állapot van érvényben, a part menti vidékeken a kormányzók mindhárom államban kötelező kiürítést rendeltek el. A partvidékeken két-három méteresre csapnak fel az Atlanti-óceán hullámai, és a hurrikán mielőtt lecsapott volna Észak-...
2019-09-06 07:04:33
A Dorian hurrikán várhatóan példátlan áradásokkal csap le az amerikai keleti partokon
... csütörtökön pedig újból megnyitják Jacksonville légikikötőjét is. A georgiai Atlanta repülőtere szintén működik már.
Dél-Karolinában és Észak-Karolinában viszont óvatosságra intettek és a part menti területeken élőket evakuálásra szólították fel. Dél-Karolinában a hivatalos adatok szerint szerda délig mintegy 360 ezer ember hagyta el a tengerparti településeket.
Dél-Karo...
2019-09-05 07:05:26
A Dorian hurrikán várhatóan csak Florida partjai mentén, a félszigettől távol halad el
... szakemberek és a politikusok mindazonáltal arra figyelmeztetik a floridaiakat, hogy a vihar - bár nem közvetlenül sújtja őket - veszélyes, mert 2-3 méter magasra is felkorbácsolhatja a part menti vizeket.
A Dorian kedden este változatlanul kettes erősségű hurrikán volt, de a miami hurrikán központban nem zárták ki, hogy ismét felerősödhet hármas erősségűre.
A szövetségi ...
2019-09-04 07:05:22
Négyes erősségűre csökkent a Dorian, de a Bahamákon katasztrofális pusztítást végzett
... töröltek, a légikikötők Miamiban, Fort Lauderdale-ben és Orlandóban hétfőtől zárva vannak. Az...
2019-09-02 19:52:01
A Bahamák történetének legnagyobb hurrikánjává erősödött a Florida felé közelítő Dorian
... élőket, megismételve, hogy a néhány megyére elrendelt kötelező evakuálásnak mindenki tegyen eleget, mert a hurrikán életveszélyesnek ígérkezik.
Kötelező evakuálást rendelt el a part menti 6 megyében Brian Kemp, georgiai kormányzó is.
A közép-floridai Orlandóban lévő Disneyworld szórakoztatóparkot hétfőn hajnalban lezárják, miként a város nemzetközi repülőtere is hétfő ha...
2019-09-02 07:05:28
1 2 3 ...................63 64 .........94 95 ..........125 126 127 
Címkék: Európai Bizottságot, Fort Lauderdale-ben, Brian Kemp, tengeri ökoszisztémák, korallzátonyok pusztulásának, lehűlés megállította, algák szaporodását, változó erősségű, amerikai keleti, félszigettől távol, európai regionális, átlagosnál gyorsabb, uniós tanács, vízigények kielégítése, természetes vízkészletek, part menti, kivitelezés keretében, siófoki leeresztő-, balatonkiliti mederduzzasztót, intézkedések segíthetnek, globális emisszió, szén-dioxid megkötésében, mezőgazdasági folyadéktöbblet, emberek életkörülményeit, szakemberek szerint, korallzátonyok védelmét, nyíltvízi mérésektől, professzor hangsúlyozta, helyzet gyors, augusztus végi, testület szerint, szigetek lakói, erős tengerjárásra, kormányzók mindhárom, partvidékeken két-három, hurrikán mielőtt, georgiai Atlanta, hivatalos adatok, tengerparti településeket, politikusok mindazonáltal, miami hurrikán, légikikötők Miamiban, néhány megyére, hurrikán életveszélyesnek, közép-floridai Orlandóban, város nemzetközi, klímaváltozással,
© 2013 TVN.HU Kft.