Belépés
Ősz a kertben: ezeket együk
... antibakteriális hatású. A benne lévő kalóriamennyiség meglehetősen alacsony, így diétában is alkalmazható. Télre érdemes savanyítani belőle, ugyanis az egyik legolcsóbb C-vitamin-forrás!
Pasztinák

Elsősorban húslevesbe használjuk, pedig tele van fontos anyagokkal!

Sok C- és B1-vitamint, kalciumot, foszfort és vasat tartalmaz, tápértéke akár a sárgarépáé,...
2016-10-24 19:27:40
Ismerkedj meg az aszalás előnyeivel
... fügét!



Jó és szép aszalvány készülhet paradicsom, paprika, petrezselyem, sárgarépa, hagyma, tök, pasztinák gyökér, vörös- és póréhagyma, zellergumó, sóska és a spenót is, de a fűszernövényeket (petrezselyem, kapor, lestyán, majoranna, bazsalikom, citromfű) is megszáríthatjuk. ...
2016-07-28 19:53:17
Miért nevezik fehér répának a zöldséggyökeret?
A zöldséggyökerekről itt lehet olvasni:



A sárgarépa eredete

http://freshman.hu/srgarpa-eredete/


Petrezselyem

https://hu.wikipedia.org/wiki/Petrez selyem


Pasztinák

https://hu.wikipedia.org/wiki/Paszti n%C3%A1k


Ilse...
2016-05-19 12:18:06
Gyógyító konyha
... pitypang
levél, retek,
sárgarépa, spárga, spenót, zsázsa

cukorbaj búzafő, csicsóka, karalábé, kelkáposzta, s
árgarépa, spenót, pasztinák

ekcéma karalábé, retek, uborka

emésztési
rendellenességek
spenót

fáradtság búza...
2015-05-03 01:01:42
Levélzöldségek szerepe a táplálkozásban
... zellernyi szárat vagy egy pohár tisztított vízzel hígított zellerlevet.

A zellergumó préselt leve kiváló böjti ivókúrákhoz (más zöldségek - sárgarépa, petrezselyemgyökér, pasztinák, paradicsom, hagymafélék - levével gazdagítva), a szárzellert bátran lehet használni salátákba, finom ízt kölcsönöz minden ételnek, krémleves és egytálétel is készülhet belőle. A...
2014-06-27 09:07:00
PH - érték meghatározása

PH -érték meghatározásának - mérésének leírása
Lúgosításról, savtalanításról, a savasító jellegű és lúgosító jellegű ételekről és italokról, mozgás és légzéstechnikáról, kellő mennyiségű folyadék fogyasztásról szóló leírások során egyre többször halljuk és értjük ezen tényezőknek a jelentőségét, a megelőzés lehetőségei között, ...
2013-11-11 07:56:07
Gyógynövények és gyógyhatásuk listája
... Örménygyökér
189 Örökzöld törpetölgy
190 Őszi margitvirág
191 P
192 Pacsirtafű
193 Páfrányfenyő
194 Papaya
195 Paprika
196 Papsajtmályva
197 Pasztinák
198 Pásztortáska
199 Pemetefű
200 Petrezselyem
201 Pipacs
202 Porcikafű
203 Porcsinfű
204 Psyllium
205 R
206 Ragadós galaj
207 Rebarbara|...
2012-12-16 23:15:52
Olvasgatok, nézelődöm . . .
...

Recept sütőtökleveshez

Hozzávalók:

1 kg sütőtökhús,
vaj,
1 hagyma,
1 kis pasztinák,
1 alma,
1 liter zöldségleves,
gyömbér,
jamaikai szegfűbors,
curry,
só...
2012-11-06 05:32:22
Tél végi vitaminforrások
... még számos egyéb fajta fellelhető a téli hónapokban. Kiváló hozzávaló lehet például a béta-karotinban bővelkedő sárgarépa, a C- és B-vitaminokban gazdag burgonya, a B- és E-vitaminban dús pasztinák, valamint a vérképző tulajdonsággal rendelkező cékla (erről a növényről ide kattintva olvashat bővebben). Nem szabad megfeledkeznünk a déli gyümölcsökről sem, hiszen magas C-vitamin tar...
2012-02-29 12:12:21
A zöld levelek,levélzöldségek
... egy zellernyi szárat vagy egy pohár tisztított vízzel hígított zellerlevet.

A zellergumó préselt leve kiváló böjti ivókúrákhoz (más zöldségek - sárgarépa, petrezselyemgyökér, pasztinák, paradicsom, hagymafélék - levével gazdagítva), a szárzellert bátran lehet használni salátákba, finom ízt kölcsönöz minden ételnek, krémleves és egytálétel is készülhet belőle. A szár és...
2011-06-28 07:36:02
1 2 
Címkék: aszalás előnyeivel, zöld levelek, benne lévő, egyik legolcsóbb, sárgarépa eredete, pohár tisztított, zellergumó préselt, szárzellert bátran, savasító jellegű, megelőzés lehetőségei, téli hónapokban, béta-karotinban bővelkedő, vérképző tulajdonsággal, déli gyümölcsökről, zellernyi szárat, rendellenességek, meghatározásának, kalóriamennyiség, fűszernövényeket, zöldséggyökeret, megfeledkeznünk, vitaminforrások, sütőtökleveshez, antibakteriális, savtalanításról, megszáríthatjuk, levélzöldségek, táplálkozásban, tulajdonsággal, meghatározása, gyümölcsökről, fogyasztásról, gyógynövények, papsajtmályva, alkalmazható, petrezselyem, lúgosításról, meglehetősen, páfrányfenyő, örménygyökér, vitaminokban, jelentőségét, zöldségleves, pásztortáska, gyógyhatásuk, margitvirág, tényezőknek, lehetőségei, savanyítani, ivókúrákhoz, kelkáposzta, hagymafélék, szárzellert, zellerlevet, póréhagyma, gazdagítva, zellergumó, egytálétel, bazsalikom, törpetölgy, paradicsom, mennyiségű, anyagokkal, előnyeivel, tisztított, sárgarépáé, húslevesbe,
© 2013 TVN.HU Kft.