|
|
|
... antibakteriális hatású. A benne lévő kalóriamennyiség meglehetősen alacsony, így diétában is alkalmazható. Télre érdemes savanyítani belőle, ugyanis az egyik legolcsóbb C-vitamin-forrás!
Pasztinák
Elsősorban húslevesbe használjuk, pedig tele van fontos anyagokkal!
Sok C- és B1-vitamint, kalciumot, foszfort és vasat tartalmaz, tápértéke akár a sárgarépáé,... |
2016-10-24 19:27:40 |
|
|
|
|
|
|
... fügét!
Jó és szép aszalvány készülhet paradicsom, paprika, petrezselyem, sárgarépa, hagyma, tök, pasztinák gyökér, vörös- és póréhagyma, zellergumó, sóska és a spenót is, de a fűszernövényeket (petrezselyem, kapor, lestyán, majoranna, bazsalikom, citromfű) is megszáríthatjuk. ... |
|
2016-07-28 19:53:17 |
|
|
|
|
|
|
A zöldséggyökerekről itt lehet olvasni:
A sárgarépa eredete
http://freshman.hu/srgarpa-eredete/
Petrezselyem
https://hu.wikipedia.org/wiki/Petrez selyem
Pasztinák
https://hu.wikipedia.org/wiki/Paszti n%C3%A1k
Ilse... |
2016-05-19 12:18:06 |
|
|
|
|
|
|
... pitypang
levél, retek,
sárgarépa, spárga, spenót, zsázsa
cukorbaj búzafő, csicsóka, karalábé, kelkáposzta, s
árgarépa, spenót, pasztinák
ekcéma karalábé, retek, uborka
emésztési
rendellenességek
spenót
fáradtság búza... |
|
2015-05-03 01:01:42 |
|
|
|
|
|
|
... zellernyi szárat vagy egy pohár tisztított vízzel hígított zellerlevet.
A zellergumó préselt leve kiváló böjti ivókúrákhoz (más zöldségek - sárgarépa, petrezselyemgyökér, pasztinák, paradicsom, hagymafélék - levével gazdagítva), a szárzellert bátran lehet használni salátákba, finom ízt kölcsönöz minden ételnek, krémleves és egytálétel is készülhet belőle. A... |
|
2014-06-27 09:07:00 |
|
|
|
|
|
|
PH -érték meghatározásának - mérésének leírása
Lúgosításról, savtalanításról, a savasító jellegű és lúgosító jellegű ételekről és italokról, mozgás és légzéstechnikáról, kellő mennyiségű folyadék fogyasztásról szóló leírások során egyre többször halljuk és értjük ezen tényezőknek a jelentőségét, a megelőzés lehetőségei között, ... |
2013-11-11 07:56:07 |
|
|
|
|
|
|
... Örménygyökér
189 Örökzöld törpetölgy
190 Őszi margitvirág
191 P
192 Pacsirtafű
193 Páfrányfenyő
194 Papaya
195 Paprika
196 Papsajtmályva
197 Pasztinák
198 Pásztortáska
199 Pemetefű
200 Petrezselyem
201 Pipacs
202 Porcikafű
203 Porcsinfű
204 Psyllium
205 R
206 Ragadós galaj
207 Rebarbara|... |
2012-12-16 23:15:52 |
|
|
|
|
|
|
...
Recept sütőtökleveshez
Hozzávalók:
1 kg sütőtökhús,
vaj,
1 hagyma,
1 kis pasztinák,
1 alma,
1 liter zöldségleves,
gyömbér,
jamaikai szegfűbors,
curry,
só... |
2012-11-06 05:32:22 |
|
|
|
|
|
|
... még számos egyéb fajta fellelhető a téli hónapokban. Kiváló hozzávaló lehet például a béta-karotinban bővelkedő sárgarépa, a C- és B-vitaminokban gazdag burgonya, a B- és E-vitaminban dús pasztinák, valamint a vérképző tulajdonsággal rendelkező cékla (erről a növényről ide kattintva olvashat bővebben). Nem szabad megfeledkeznünk a déli gyümölcsökről sem, hiszen magas C-vitamin tar... |
2012-02-29 12:12:21 |
|
|
|
|
|
|
... egy zellernyi szárat vagy egy pohár tisztított vízzel hígított zellerlevet.
A zellergumó préselt leve kiváló böjti ivókúrákhoz (más zöldségek - sárgarépa, petrezselyemgyökér, pasztinák, paradicsom, hagymafélék - levével gazdagítva), a szárzellert bátran lehet használni salátákba, finom ízt kölcsönöz minden ételnek, krémleves és egytálétel is készülhet belőle. A szár és... |
2011-06-28 07:36:02 |
|
|
|
|