Belépés
Levesízesítők
Levesízesítő
Elkészítése: Egyenlő mennyiségű sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és karalábét jól megmosva, megtisztítva apró kockákra vágunk, és nagyon kevés vízben vagy gőzben egészen puhára párolunk, majd átdarálunk. Minden kg zöldségpéphez 10 dkg sót keverünk, néhány percig még forraljuk, majd kisebb üvegekbe töltjük, szorosan lekötjük, és 20-25 percig gőzöljük. ...
2009-06-20 18:01:54
Szalonka
Szalonka

A szalonka egyike a legkedveltebb vadmadaraknak; majd minden vidéken található, mert sok van. Kizárólag ősszel és tavasszal vadászszák. Egy tál pecsenyéhez sok kell belőle, mert apró és sülés közben nagyon össze esik. A szalonkákat tolluktól szépen tisztítsuk meg, forrázzuk le vízzel, minden legcsekélyebb tolltokot jól kiszedjünk belőle; de úgy, hogy a gyönge b...
2009-01-15 14:08:46
Sertéshúsos ételek
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a...
2008-12-01 23:28:49
1 2 
Címkék: SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK, szalonka egyike, legkedveltebb vadmadaraknak, szalonkákat tolluktól, erősen sózott, túlontúl sötét, vadmadaraknak, legkedveltebb, zöldségpéphez, legcsekélyebb, levesízesítők, sertéshúsból, előkészítése, megtisztítva, frissítésére, levesízesítő, szennyezett, szalonkákat, sertéshúsos, elkészítése, pecsenyéhez, leforrázzuk, átdarálunk, kiszedjünk, vadászszák, mennyiségű, tisztítsuk, sárgarépát, néhányszor, használunk, forrázzuk, forraljuk, tolluktól, kizárólag, forrázást, karalábét, tavasszal, tolltokot, található, lekötjük, tisztára, gőzöljük, szorosan, szalonka, áztatjuk, lemossuk, megmosva, túlontúl, párolunk, színének, keverünk, üvegekbe, kockákra, zellert, egyenlő, füstölt, húsokat, vidéken, készült, töltjük, egészen, langyos, zsíros, közben, nagyon, vízben, ételek, gyönge, belőle, minden, szépen,
© 2013 TVN.HU Kft.