Belépés
Aszalt barackkal töltött sertésborda sült édesburgonyával,
... 140 fokos sütőben 60 percig sütjük. Közben a pecsenyelével locsolgatjuk. Melléöntjük a bort, és további 20 percig sütjük.
A húst kiemeljük a tepsiből, majd leszűrjük a pecsenyelevet, és félretesszük. A meghámozott édesburgonyát cikkekre vágjuk, a felforrósított olajon ropogósra sütjük, és papírtörlőre szedjük.
A barackfényhez lábosba tesszük a lekvárt a...
2018-01-31 22:43:48
Zöldbabfőzelék sült csirkecombbal
... feldarabolva, majd lefedve süssük 150 fokon 45-50 percig. 20 perc elteltével rakjunk melle 2 fej kettévágott, olajjal megkent fokhagymát. Ha a hús megpuhult, vegyük le a fedőt, öntsük a pecsenyelevet lábosba, a csirkét és a fokhagymát pedig pirítsuk meg 220 fokon.

2. Vágjuk le 60 dkg ceruzabab végeit. Főzzük a babot 1 l sós vízben 1 ág kakukkfűvel együtt kb. 5 perc...
2017-06-15 23:09:13
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
... meglocsoljuk a húst. A római tálat lefedjük, betesszük a hideg sütőbe, és 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) 2 órát sütjük. Közben 40 percenként meglocsoljuk a maradék páclével. Leszűrjük a pecsenyelevet, belekeverjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük. Az almát megmossuk, húsát finomra lereszeljük, megcsepegtetjük a citromlével, elkeverjük a zsemlemorzsával és a pálinkával. A húst ...
2017-05-11 08:45:51
Ízőrzők - Révfülöp
Ízőrzők - Révfülöp - receptek

Gombás kelroló
Hozzávalók: 1 kisebb fej kelkáposzta, só, bors, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg erdei csiperkegomba, kis csokor petrezselyem zöld, 4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1,5 dl tejföl. A tepsi kikenéséhez vaj.
A kelkáposzta fejet sóval, borssal, 1 fej vöröshagymával, és néhány gerezd fokhagymával megpárolju...
2017-04-27 07:28:25
Hogyan süssünk kacsát?
......
Fűszersó

1 egész narancs
1 egész citrom
1 késhegynyi fahéj
2 darab szegfűszeg
200 gramm durva, tengeri só

Reszeljük le a narancs és citrom héját, majd keverjük össze a sóval, és fahéjjal, és adjuk hozzá a kissé összetört szegfűszegeket.

Mivel egy ekkora húst nehezebben járnak át a fűszerek, így jobb, ha a fűszerezést má...
2016-12-10 17:17:01
Csoda finom egyben sült sertéshús húsrajongók kedvenc étele
... átforraljuk, a pecsenyesütő oldalára tapadó részeket is belekaparjuk; így keletkezik a pecsenyelé vagy pecsenyemártás. A pecsenyemártást a hús alá öntjük és forrón tálaljuk. Ha sok pecsenyelevet kedvelünk, a sült hús zsírjába keverjünk parányi lisztet, késhegynyi paradicsompürét, kissé pirítsuk át és úgy öntsük fel, jól forraljuk át.

A hús sütését végezhetjük a tűzhely ...
2016-11-30 12:30:25
Aszalt szilvával tűzdelt borjúcomb vadgombás kelkáposztalevé
... alá, majd 120 fokon kb. 2,5 órán át sütjük. Közben locsolgatjuk a szafttal, és a sütési idő vége előtt 15 perccel hozzáadjuk a bort is. Ha elkészült, kivesszük a húst, és átszűrjük a pecsenyelevet. Tálalás előtt felmelegítjük, és hozzákeverünk 4 dkg hideg vajat.
A kelkáposzta leveleit széles csíkokra vágjuk, és sós, szódabikarbónás vízben 1-2 percig főzzük, majd azonn...
2016-11-28 23:08:37
Elzászi sertésborda
... virsli,
5 dkg hagynia,
1 kg sav. káposzta,
pici kömény.

Elkészítés
A sertésbordákat hirtelensültként elkészítjük. A felhasznált zsír egy részéből pecsenyelevet készítünk, belerakjuk a kisütött szeleteket és lefedve melegen tartjuk. A zsír másik részében megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk a megvágott hagymát, megfuttatjuk é...
2016-06-03 20:09:42
Szegfűszeges narancsos kacsa
Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, só, 4 gramm őrölt szegfűszeg, 4 gramm őrölt fahéj, 4 gramm őrölt feketebors, 1 kg narancs, 30 dkg alma, 1 dl étolaj, 2,5 dl száraz fehérbor, 3 dl narancslé, 4 dkg étkezési keményítő.

Elkészítés: Az alaposan megtisztított kacsát megmossuk, lecsepegtetjük, papírtörlővel megtörülgetjük. Kívül bedörzsöljük kevés sóval és őrölt szegfűszeggel, belü...
2015-12-07 11:03:18
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
2015-07-30 08:15:48
1 2 3 ..12 13 .19 20 .24 25 26 
Címkék: Üregi Éva, pecsenyelével locsolgatjuk, húst kiemeljük, meghámozott édesburgonyát, felforrósított olajon, barackfényhez lábosba, pecsenyelevet lábosba, fokhagymát pedig, római tálat, hideg sütőbe, maradék páclével, almát megmossuk, tepsi kikenéséhez, kelkáposzta fejet, kissé összetört, ekkora húst, pecsenyesütő oldalára, pecsenyelé vagy, kelkáposzta leveleit, sertésbordákat hirtelensültként, felhasznált zsír, részéből pecsenyelevet, kisütött szeleteket, zsír másik, kockára vágott, megvágott hagymát, alaposan megtisztított, hozzávalók mindig, hirtelensültként, megcsepegtetjük, kelkáposztalevé, édesburgonyával, zsemlemorzsával, pecsenyemártást, szódabikarbónás, paradicsompürét, felforrósított, zöldbabfőzelék, szegfűszegeket, pecsenyemártás, megtörülgetjük, lecsepegtetjük, sertésbordákat, vöröshagymával, pecsenyekacsa, hozzákeverünk, pecsenyelevet, pecsenyelével, papírtörlővel, felmelegítjük, édesburgonyát, csiperkegomba, szegfűszeggel, barackfényhez, csirkecombbal, megtisztított, bedörzsöljük, locsolgatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.