|
|
|
... fokhagyma
szeletekkel.
(Ha ebben a fázisban teszünk mellé 3-4 db paradicsomot, 3-4 db paprikát,
3 db vöröshagymát a fokhagymás sült oldalas mellé egy fantasztikus pecsenyelé
(jus) is a jutalmunk lesz, a megsült paradicsom+paprika+vöröshagyma egyveleg
lepasszírozása révén.)
Tehát a húsok befűszerezve várják, hogy a 180-200 C-ra előmeleg... |
2021-02-27 07:48:11 |
|
|
|
|
|
|
Ha van időnk elkészítjük, ha nincs, elővesszük. Ha hosszabb időre tesszük üvegbe, akkor pecsenyelé nem, csak zsír kerülhet az üvegbe. Tarthatjuk hűtőben is, de a kamrában... |
|
2018-08-25 17:17:41 |
|
|
|
|
|
|
...szűzpecsenye - pecsenyelé
aranybolt
Jó nehezet találtál ki, sosem jöttem volna rá. Leegyszerűsítettem a feladatot.... |
2018-08-10 17:10:50 |
|
|
|
|
|
|
... sonkával, sajttal, színesbors mártással
Hozzávalók
64 dkg csirkemell, 4 szelet sonka, 4 szelet sajt (edámi), 5 dkg bors (színes), 1 dl tejszín, 10 dkg hagyma, 1 dl pecsenyelé, só
Ezt a töltött csirkemellet most a mártás varázsolja át különlegessé, hiszen sonkával, sajttal biztos mindenki töltött már.
Azért persze nem mindegy, milye... |
|
2018-05-30 17:49:08 |
|
|
|
|
|
|
... mártással
HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
4 x 16 dkg csirkemell, 4 szelet pármai jellegű sonka, 4 szelet edami sajt, 5 dkg színesbors, 1 dl tejszín, 10 dkg vöröshagyma, 1 dl pecsenyelé, só
A csirkemell szeleteket betöltjük sonkával, sajttal, összehajtjuk és összetűzzük, majd roston megsütjük. (Ha így csináljuk, nem fog kifolyni a sajt sütés közben!... |
|
2018-05-30 17:43:52 |
|
|
|
|
|
|
... mártással
HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
4 x 16 dkg csirkemell, 4 szelet pármai jellegű sonka, 4 szelet edami sajt, 5 dkg színesbors, 1 dl tejszín, 10 dkg vöröshagyma, 1 dl pecsenyelé, só
A csirkemell szeleteket betöltjük sonkával, sajttal, összehajtjuk és összetűzzük, majd roston megsütjük. (Ha így csináljuk, nem fog kifolyni a sajt sütés közben... |
2018-05-28 11:46:45 |
|
|
|
|
|
|
... vegyük ki a sütőből, és a karajt emeljük ki a szószból. Nagyon fontos, hogy ne trancsírozzuk azonnal, kell neki 10 perc amíg alkalmas lesz rá. Nyugi, nem fog kihűlni! Addig a fennmaradt pecsenyelét forraljuk fel, dobjuk ki belőle a babérleveleket, viszont tegyünk hozzá kevés lisztet, majd pürésítsük és tádá, pecsenyemártást is tudunk adni mellé. Most szeletelhetjük a húst. Ha cson... |
2018-04-26 10:31:40 |
|
|
|
|
|
|
... 1/3-1/2 teáskanálnyit. Azonnal rátöltjük a 2 ek hideg vízzel elkevert tésztát, majd kb. 25 percig sütjük, amíg megemelkedik, és ropogósra pirul.
Közben a mártáshoz a maradék pecsenyelé zsírját leszedjük, és 1 ek barna szaftot serpenyőbe vagy láboskába öntünk. A liszttel csomómentesre keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk az alaplét, és lassú tűzön mártássá főzzük.... |
2017-01-28 22:28:17 |
|
|
|
|
|
|
... A mártáshoz lereszeljük a citrom és a narancsok héját, majd forrásban lévő vízbe dobva 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük. A levüket kifacsarjuk.
A húst kiemeljük, a pecsenyelét leszűrjük. Egy kisebb lábasban 1 ek. vajon barnára pirítjuk a cukrot, hozzáöntjük a citrom, a narancs és a hús levét, végül a bor felét, és fedő nélkül 10 percig forraljuk.
A ... |
2016-12-03 23:52:15 |
|
|
|
|
|
|
... sütőbe tesszük. A pecsenyesütőben maradt ,,rozsdás" zsírhoz 1/2 dl forró vizet öntünk, jól átforraljuk, a pecsenyesütő oldalára tapadó részeket is belekaparjuk; így keletkezik a pecsenyelé vagy pecsenyemártás. A pecsenyemártást a hús alá öntjük és forrón tálaljuk. Ha sok pecsenyelevet kedvelünk, a sült hús zsírjába keverjünk parányi lisztet, késhegynyi paradicsompürét, ... |
2016-11-30 12:30:25 |
|
|
|
|