Belépés
A colitis (vastagbélgyulladás) diétás kezelése
... lecsó, bő zsírban sültek, majonézes saláták, tej, tejszín, tejföl, tejfölös mártások, madártej, disznósajt, tepertő, füstölt húsok, hurka, kolbászfélék, szalámik, liba- és kacsazsír, pecsenyezsír, szalonna, kelt tészták, lángos, fánk, zsíros, krémes sütemények, kifőtt tészta, füstölt-, túlérett sajtok.

Jelentős mennyiségű rostot tartalmazó ételeink: káposzta, szárazbab,...
2021-02-20 20:45:15
Pecsenyeburgonya
... nagyobb mennyiségben.
hozzávalók / 4 adag

1.5 kg rózsaburgonya
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint

Sütőzsiradék

500 g pecsenyezsír



Általában akkor készítem ezt a fajta burgonyaköretet, amikor tepsis húsételt is bő zsiradékkal. Azonban ha rendelkezünk pecsenyezsírral otthon, amit egy koráb...
2018-11-12 12:04:35
Lángos
... perc.

Foszlós lángos

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 1 dl aludttej (kefir, esetleg joghurt), fél dl tej, fél dkg élesztő, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, kevés pecsenyezsír.
Elkészítése: A meglangyosított tejben simára keverjük a szétmorzsolt élesztőt, majd a bögrében felfuttatjuk. Ha már feljött a tetejére, akkor a liszttel, az aludttejjel, a...
2016-11-14 07:04:02
Heti menü ajánlat - 2016. február 11-14
...
Főétel: Disznótoros (májas és véres hurka, kolbász sütve), párolt lilakáposztával, tört burgonyával
Desszert: Vaníliás kifli
Vacsora: Maradék hurka, kolbász és kenyérre kenve a pecsenyezsír, némi hozzá illő savanyúsággal és persze egy pohár fehérborral
Vegetáriánus ajánlat: Lenmagos sütőtök-falatok

Vasárnap:

Reggeli: Lapcsánka (tócsni ,...
2016-02-10 22:45:09
Lizus Néni omlós grízgaluskája
... tészta sütésre is megtanított) meg nem mutatta az Ő módszerét....

hozzávalók

5 teáskanál búzadara
1 k fagyos kacsazsír (vagy libazsír, mangalicazsír, pecsenyezsír, vagy vaj)
1 db tojás
1 csipet só!

Húslevesben főzve az igazi!

alkalom: vasárnapi ebéd

elkészítés

Egy kisebb tálba ka...
2015-08-20 10:15:27
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
2015-07-30 08:15:48
Heti menü ajánlat – 2014 február 03 - 09.
... szalonnagombóccal
Főétel: Disznótoros (májas és véres hurka, kolbász sütve), párolt lilakáposztával, tört burgonyával
Desszert: Vaníliás kifli
Vacsora: Maradék hurka, kolbász és kenyérre kenve a pecsenyezsír, némi hozzá illő savanyúsággal és persze egy pohár fehérborral
Vegetáriánus ajánlat: Lenmagos sütőtök-falatok

Vasárnap:

Reggeli: Lapc...
2014-02-02 22:03:17
Lehet mazsolázni
... ellepje. Forrásig hevítem,

majd a tűzről levéve kihűtöm. A hűtőszekrénybe teszem, hogy

megdermedjen. Bármikor fogyasztható a sült és a kenyérre

kent pecsenyezsír.







Táci hideg libamáj zsírjában

Hozzávalók:

60 dkg libamáj, 40 dkg libaháj, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd

fok...
2013-03-06 01:57:51
Állati eredetű zsiradékok: sütés helyett szendvicsekhez?
... tartalmaznak, található még bennük sztearinsav, linol- és linolénsav, karotinoidok, zsírban oldódó vitaminok. Ezt a kenhető zsírt leginkább házilag állítják elő tepertőzsír, (bacon)szalonnazsír, pecsenyezsír, hagymás zsír, májas zsír, konfit stb. formájában.

A zsiradék kinyerése sütés során történik, illetve az ebből a szempontból ízesítő anyagoknak tekinthető élelmisze...
2012-05-24 09:26:39
Olaj vagy zsír?
...#3 hatibacsi szia! De még milyen jó az a finom pecsenyezsír, olyant nem tud senki gyártani, csak házilag, és legfőképpen disznóöléskor sütött pecsenye zsírja az ami fenséges tud lenni!

Én is saját magam sütöm ki a szírszalonnát, s lesz belőle töpörtyű és finomabb házi zsír!
Egy pörköltet olajjal főzni, halálos vétek! :) ...
2012-02-08 15:10:13
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Lizus Néni, Üregi Éva, fajta burgonyaköretet, meglangyosított tejben, szétmorzsolt élesztőt, bögrében felfuttatjuk, pohár fehérborral, kisebb tálba, hozzávalók mindig, tűzről levéve, hűtőszekrénybe teszem, kenhető zsírt, zsiradék kinyerése, szempontból ízesítő, pörköltet olajjal, pecsenyeburgonya, meglangyosított, pecsenyezsírral, burgonyaköretet, lilakáposztával, szendvicsekhez, hűtőszekrénybe, disznóöléskor, rózsaburgonya, savanyúsággal, szírszalonnát, grízgaluskája, mangalicazsír, felfuttatjuk, pecsenyezsír, tartalmaznak, karotinoidok, sütőzsiradék, szalonnazsír, szétmorzsolt, mennyiségben, vegetáriánus, kolbászfélék, megdermedjen, fogyasztható, rendelkezünk, zsiradékkal, vöröshagyma, szempontból, disznótoros, sztearinsav, burgonyával, fehérborral, megtanított, tepertőzsír, aludttejjel, húslevesben, elkészítése, legfőképpen, mennyiségű, disznósajt, formájában, mazsolázni, tartalmazó, finomliszt, hozzávalók, tekinthető, zsiradékok, elkészítés, linolénsav, sütemények, anyagoknak, kinyerése, vasárnapi, majonézes, általában,
© 2013 TVN.HU Kft.