|
|
|
... lecsó, bő zsírban sültek, majonézes saláták, tej, tejszín, tejföl, tejfölös mártások, madártej, disznósajt, tepertő, füstölt húsok, hurka, kolbászfélék, szalámik, liba- és kacsazsír, pecsenyezsír, szalonna, kelt tészták, lángos, fánk, zsíros, krémes sütemények, kifőtt tészta, füstölt-, túlérett sajtok.
Jelentős mennyiségű rostot tartalmazó ételeink: káposzta, szárazbab,... |
2021-02-20 20:45:15 |
|
|
|
|
|
|
... nagyobb mennyiségben.
hozzávalók / 4 adag
1.5 kg rózsaburgonya
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
Sütőzsiradék
500 g pecsenyezsír
Általában akkor készítem ezt a fajta burgonyaköretet, amikor tepsis húsételt is bő zsiradékkal. Azonban ha rendelkezünk pecsenyezsírral otthon, amit egy koráb... |
|
2018-11-12 12:04:35 |
|
|
|
|
|
|
... perc.
Foszlós lángos
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 1 dl aludttej (kefir, esetleg joghurt), fél dl tej, fél dkg élesztő, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, kevés pecsenyezsír.
Elkészítése: A meglangyosított tejben simára keverjük a szétmorzsolt élesztőt, majd a bögrében felfuttatjuk. Ha már feljött a tetejére, akkor a liszttel, az aludttejjel, a... |
2016-11-14 07:04:02 |
|
|
|
|
|
|
... tészta sütésre is megtanított) meg nem mutatta az Ő módszerét....
hozzávalók
5 teáskanál búzadara
1 k fagyos kacsazsír (vagy libazsír, mangalicazsír, pecsenyezsír, vagy vaj)
1 db tojás
1 csipet só!
Húslevesben főzve az igazi!
alkalom: vasárnapi ebéd
elkészítés
Egy kisebb tálba ka... |
|
2015-08-20 10:15:27 |
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
... ellepje. Forrásig hevítem,
majd a tűzről levéve kihűtöm. A hűtőszekrénybe teszem, hogy
megdermedjen. Bármikor fogyasztható a sült és a kenyérre
kent pecsenyezsír.
Táci hideg libamáj zsírjában
Hozzávalók:
60 dkg libamáj, 40 dkg libaháj, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd
fok... |
2013-03-06 01:57:51 |
|
|
|
|
|
|
... tartalmaznak, található még bennük sztearinsav, linol- és linolénsav, karotinoidok, zsírban oldódó vitaminok. Ezt a kenhető zsírt leginkább házilag állítják elő tepertőzsír, (bacon)szalonnazsír, pecsenyezsír, hagymás zsír, májas zsír, konfit stb. formájában.
A zsiradék kinyerése sütés során történik, illetve az ebből a szempontból ízesítő anyagoknak tekinthető élelmisze... |
2012-05-24 09:26:39 |
|
|
|
|
|
|
...#3 hatibacsi szia! De még milyen jó az a finom pecsenyezsír, olyant nem tud senki gyártani, csak házilag, és legfőképpen disznóöléskor sütött pecsenye zsírja az ami fenséges tud lenni!
Én is saját magam sütöm ki a szírszalonnát, s lesz belőle töpörtyű és finomabb házi zsír!
Egy pörköltet olajjal főzni, halálos vétek! :) ... |
2012-02-08 15:10:13 |
|
|
|
|