Belépés
Több óvintézkedés mellett tartják az érettségi vizsgákat
... legalább másfél méteres távolságot kell tartani, ami lehet 2-2,5 méter is, a terem adottságaitól függően. Minden épületben kötelező fertőtlenítés lesz, és igény esetén a diákoknak, a pedagógusoknak maszkot biztosítanak, de a viselését nem teszik kötelezővé - ismertette.

Ahol szükséges, kollégiumi elhelyezést is biztosítanak, de egy szobában csak egy diákot lehet majd el...
2020-04-18 09:42:11
Koronavírus - Maruzsa: több óvintézkedés mellett tartják az idei érettségi vizsgákat
... legalább másfél méteres távolságot kell tartani, ami lehet 2-2,5 méter is, a terem adottságaitól függően. Minden épületben kötelező fertőtlenítés lesz, és igény esetén a diákoknak, a pedagógusoknak maszkot biztosítanak, de a viselését nem teszik kötelezővé - ismertette.
Ahol szükséges, kollégiumi elhelyezést is biztosítanak, de egy szobában csak egy diákot lehet majd elhelye...
2020-04-17 12:55:20
Koronavírus - A digitális oktatásban segíti a tanárokat a Neumann társaság
...
A Neumann János Számítógép-Tudományi Társaság honlapjáról nyomtatható formában, ingyenesen letölthető az IKT pedagógusoknak című tananyag, amelyből a pedagógusok elsajátíthatják a digitális oktatás alapjait. (Az IKT az információs és kommunikációs technológiák rövidítése.) A tananyagból számos, a távoktatásban is felhasználható ötletet lehet elsajátítani.
Mivel most a n...
2020-03-17 10:11:15
Krónika 5. rész (napirend előtt: koronavírus)
... legyenek veszélyben. Hozzátette: nem sokkal később a kormány általános intézkedést is hozott, hiszen hétfőtől digitális munkarendre álltak át az iskolák. Az államtitkár megköszönte a pedagógusoknak azt, hogy a hétvégén igyekeztek aktívan felkészülni a hétfői átállásra. Mint mondta, ezt jelzi az Oktatási Hivatal és a Kréta rendszer megnövekedett látogatószáma is.
A protokollok...
2020-03-16 14:31:51
Koronavírus - Maruzsa: az önkormányzatok helyben dönthetnek az óvodák nyitva tartásáról
... tantermen kívüli digitális munkarend bevezetése a magyar köznevelésben és a szakképzési intézményekben, már hétfőtől".
Közlése szerint az intézményvezetők mellett csak azoknak a pedagógusoknak kell bejárniuk munkahelyükre, akik nem tudnak otthonról, digitális eszközökkel kapcsolatot tartani a tanulókkal.
Elmondta: a távoktatáshoz rengeteg eszköz áll rendelkezésre az ors...
2020-03-14 17:42:41
Koronavírus - Jobbik: haladéktalanul vezessék be a közegészségügyi határzárt!
... mondja. Azóta csak "mellébeszélés és pótcselekvések" dominálták a kormányzati politikát, sőt Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban azzal riogatott, hogy ha ezt meglépik, a pedagógusoknak nem lesz bérük, a tanév pedig nem lesz érvényes.
A Jobbikos politikus azt mondta, lehet, hogy ebben a tanévben már nem is nyitnak ki az iskolák. Kérdés, hogy a társadalom, az oktatási...
2020-03-14 12:01:40
Koronavírus - Gulyás: valamennyi parlamenti párt az iskolák hétfői bezárása mellett foglalt állást
... hogy fizetés nélküli vagy fizetett szabadságra mennek-e adott esetben a pedagógusok, azt mondta: ha úgy döntenek, hogy hétfőtől nincs iskolai tanítás, akkor a törvények szerint a pedagógusoknak távolléti díj jár. Ennek összege megegyezik a fizetéssel - jelezte.
Ugyanakkor arra is kitért, hogy nagyon nehéz helyzetbe kerülnek, hiszen a tanévnek majdnem az egyharmada még hátra v...
2020-03-13 19:43:44
LMP: az állam nem becsüli meg a neki dolgozókat
... szükségességéről. A jelenleg zajlókról azt mondta: azok csupán "kozmetikázások" a bármikor visszavonható pótlékokkal. A szociális szektor 6 százalékos növekménye az inflációt fedezi, míg a pedagógusoknak júliustól biztosított 10 százalékos növekmény éves szinten még a bérek reálértékének megtartására sem elég.
Megismételte: ha nem tudnak igazi, nyomásgyakorlásra alkalmas szt...
2020-03-05 12:31:35
Schanda: sikeresek a digitális gyermekvédelmi stratégia eddig programjai
... tette hozzá.
Az államtitkár erre példaként említette, hogy az Apor Vilmos Katolikus Főiskola februártól Digitalizáció az óvodában címmel 120 órás továbbképzést indít az óvodapedagógusoknak, amelynek keretében a digitális gyermekvédelmi stratégia elemeivel is foglalkozni fognak.
Az iskoláskorúak számára indított Netmentor-programba tavaly újabb 35 iskola kétezer diákját v...
2020-02-04 14:12:06
Holokauszt-emléknap - Latorcai: rajtunk áll, tanulunk-e a múltból
... háború után született generációk is megismerjék a holokauszt teljes történetét, hátterét és utóhatásait. Az emlékközpont ezért szervez programokat iskolásoknak és továbbképzéseket pedagógusoknak, és működik együtt számos külföldi emlékközponttal és kutatóintézettel - mondta.
A megemlékezésen felolvasták António Guterres ENSZ-főtitkár emléknapi üzenetét. Azt írta: 75 évvel eze...
2020-01-27 18:22:34
1 2 3 .....21 22 ..31 32 ...41 42 43 
Címkék: Neumann János Számítógép-Tudományi Társaság, Oktatási Hivatal, Orbán Viktor, Apor Vilmos Katolikus Főiskola, António Guterres ENSZ-főtitkár, idei érettségi, digitális oktatásban, önkormányzatok helyben, óvodák nyitva, közegészségügyi határzárt, iskolák hétfői, neki dolgozókat, digitális gyermekvédelmi, terem adottságaitól, pedagógusoknak maszkot, szobában csak, diákot lehet, pedagógusok elsajátíthatják, digitális oktatás, tananyagból számos, kormány általános, államtitkár megköszönte, hétvégén igyekeztek, hétfői átállásra, magyar köznevelésben, szakképzési intézményekben, intézményvezetők mellett, pedagógusoknak kell, távoktatáshoz rengeteg, kormányzati politikát, tanév pedig, törvények szerint, pedagógusoknak távolléti, tanévnek majdnem, jelenleg zajlókról, bármikor visszavonható, szociális szektor, inflációt fedezi, pedagógusoknak júliustól, bérek reálértékének, államtitkár erre, óvodában címmel, iskoláskorúak számára, holokauszt teljes, emlékközpont ezért, megemlékezésen felolvasták,
© 2013 TVN.HU Kft.