|
|
|
... laskákra vágjuk.
2. A leveskockákkal ízesitett vízben kis lángon megfőzzük a zöldségeket.
3. Közben a csirkemellet kis kockákra vágjuk, külön serpenyőben a margarinon kb. 5 percig pirítjuk, az utolsó percben hozzátesszük az összezúzott fokhagymát.
4. Amikor a zöldségek megfőttek, a levest a tejföl és a liszt keverékével behabarjuk.
5. Még 5 percig l... |
2010-07-02 22:59:40 |
|
|
|
|
|
|
... vízzel, az olajjal elkevert reszelt sárgarépával és a liszttel összedolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 12 percig sütjük. Cukorral meghintett konyharuhára borítjuk, és a sütőpapír lehúzása után hűlni hagyjuk. A túrót a porcukorral, a vaníliavelővel és a citromlével kikeverjük, majd beleforgatjuk a h... |
|
2010-07-02 22:59:10 |
|
|
|
|
|
|
... és erre helyezzük a másik tésztalapot.
7. Tetejét megkenjük felvert egész tojással.
8. Hideg tepsiben kezdjük el sütni, légkeverésen 165 fokon (sima sütő 180 fok) kb. 40 percig, míg a teteje szépen 165 fokon (sima sütő 180 fok) kb. 40 percig, míg a teteje szépen 165 fokon (sima sütő 180 fok) kb. 40 percig, míg a teteje szépen 165 fokon (sima sütő 180 fok) kb. 40 ... |
2010-07-02 22:58:07 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliás cukor, citromhéj. Ezeket jól összedolgozva rákenjük a lapokra, és feltekerjük mint a bejglit, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a 4 rudat, előmelegített sütőben közepes tűzön 25-30 percig sütjük, amíg kezd barnulni. Össze fognak nőni, de nem kell szétszedni őket.
A rudakhoz legalább 25 cm szélesre kell nyújtani a tésztát hogy minél több legyen rajta a tekerés.
... |
|
2010-07-02 22:56:03 |
|
|
|
|
|
|
... habot úgy kenem szét a kifli tetején, hogy teljesen betakarja, ne tudjon kigőzölögni. A hab tetejét bőven megszórom porcukorral, ettől ropogós lesz.
Előmelegített sütőben, 160 fokon, 35 percig sütjük, vagy amíg szép arany színű lesz. Melegen is, hidegen is finom.
... |
|
2010-07-02 22:50:16 |
|
|
|
|
|
|
... nehogy a lekvárt a kemény hab felkenéskor ,,lenyomja" a tésztáról.
A sütő hőmérsékletét most 160 'C-ra állítjuk. Visszatesszük a tepsit a sütőbe és még 10-15 percig szárítjuk a habot. (Ne tovább, mert megszárad nagyon a tésztája).
Tapasztalatom: nekem nagyon édes volt ez a sütemény, a családtagjaimnak viszont ízlett. Én inkább valami savanyká... |
2010-07-02 22:13:19 |
|
|
|
|
|
|
... elharmadolunk, lisztezett felületen minden harmadból rudat sodrunk, és hármasával összefonjuk őket.
A k... |
2010-07-02 21:59:36 |
|
|
|
|
|
|
... rozmaringágakat rátépkedjük egy kissé. Közérakjuk a koktélparadicsomokat, és az egészet egy picit megöntözzük olívaolajjal, de 3 ek-nál nem kell több rá. Majd az egészet betoljuk a sütőbe és kb.40 percig sütjük.
5. Ezalatt elkészítjük a salátaöntetet: a hozzávaló fokhagymát egy kis sóval eldörzsöljük mozsárban, hozzáadjuk a mustárt és az olívaolajat, eldolgozzuk, végül a c... |
2010-07-02 21:57:08 |
|
|
|
|
|
|
... sárga tésztamasszával töltjük ki.
Végülis laponként három fehér és két sárga csíkból álló tésztát kapunk.
A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lánggal (190 °C) 15-20 percig sütjük.
Ezután megvárjuk, amíg kihűl, majd a papírt az aljáról eltávolítjuk.
Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és a kévéval szép barnára színezzük.
A tölteléket az... |
2010-07-02 21:48:04 |
|
|
|
|
|
|
... tejet belőle és a zsemlék közé tesszük
8. Meglocsoljuk a tejföllel, úgy hog... |
2010-07-02 21:46:10 |
|
|
|
|