Belépés
Bihari töltött káposzta
...
só,
bors,
pirospaprika.

A káposztát megtisztítjuk, külső leveleit levesszük, a torzsáját kivágjuk.
A káposztát egy edénybe helyezve vízzel felöntjük és 6 percig 500 W-on pároljuk.
A 10 külső levelet lefejtjük a fejről és a többit félretesszük.
A daráltsertéshúst, a rizst, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és
a f...
2007-05-04 12:15:44
Vérnyomáscsökkentő étkek
... vágjuk! A megtisztított fokhagymát karikákra szeljük. Az olajat és a vajat felforrósítjuk, a zöldségek, valamint a körte felét beletesszük. Borssal, citromhéjjal ízesítjük, keverés mellett 5 percig pároljuk. Hozzáöntjük a levest, és lefedve közepes lángon 20 percig főzzük, majd összeturmixoljuk. Beletesszük a maradék karfiolt és brokkolit, 10 percig állni hagyjuk, de nem főzzük, m...
2007-05-04 11:55:42
Tócsni zöldcsütörtök módra
...
4 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma
diónyi vaj
a tetejére: 8 kis tojás 3 evőkanál olaj


A parajt megtisztítjuk, megmossuk, majd forró, sós vízben néhány percig főzzük. ű
Ezután leszűrjük, és jól lecsöpögtetjük.
A burgonyát meghámozzuk, durvára lereszeljük, és konyharuhába tekerve levét kicsavarjuk.
Megsózzuk, megborsozzuk, a...
2007-05-04 11:51:28
A tavasz a legjobb évszak...
... húgykiválasztást, és különösen reuma, köszvény, illetve vesegyengeség esetében ajánlott. A teát a következőképpen készítjük: 2 púpozott evőkanál csalánt leforrázunk 1/4 liter vízzel. Öt percig főni hagyjuk. A friss csalán levének ugyanilyen hatása van. Naponta 6 evőkanállal fogyasszunk belőle. A kúra ideje alatt fontos a bőséges folyadékbevitel ásványvíz és gyümölcslé formájában.|...
2007-05-04 11:48:20
Pórékrémleves
... feldaraboljuk.
Egy fazékban, néhány evőkanál olajban, állandóan kevergetve megpirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük a zöldséglevessel, és beletesszük a babérlevelet.
Befedjük, és 25 percig közepes lángon főzzük, majd a babérlevelet kiszedjük.
A kis kockákra vágott tarját egy serpenyőben megpirítjuk, majd itatósra szedve megszárítjuk.
A levest levesszük a t...
2007-05-04 11:38:15
Almás csirke
... konyakkal meglocsoljuk, és addig főzzük, míg minden leve elfő...
2007-05-04 11:21:12
almatorta
... egyharmadát. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék lisztet és tojás...
2007-05-04 02:26:41
fánk
... átszitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, a vajat, a tojássárgáját, és egy csipet sót.
A tésztát hólyagosra keverjük, majd letakarva, meleg helyen 30 percig pihentetjük, utána lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, aztán egy 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral fánkokat szaggatunk belőle.
A maradék tésztát ismét összeg...
2007-05-04 02:17:43
Fahéjas csillag
... kinyújtom (lehet vékonyabb és vastagabb is a tészta, ez ízlés dolga, ki hogyan szereti). A kinyújtott tésztát csillag alakú formával kiszaggatom, majd előmelegített s...
2007-05-04 01:20:24
Csirkemellbe göngyölt spárga
... csorgassuk meg olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből, és szórjuk meg sóval. Tisztítsuk meg a spárgákat, majd dobjuk őket forrásban lévő sós vízbe. Főzzük két percig, majd azonnal szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe. Várjunk, míg kihűl, majd szűrőedényben csepegtessük le. Vágjuk félbe a leforrázott spárgaszálakat, majd 5-6 darabot tegyünk ...
2007-05-04 01:03:06
1 2 3 ..........3243 ......4864 4865 .....6359 6360 6361 6485 6486 
Címkék: legjobb évszak, káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, edénybe helyezve, többit félretesszük, apróra vágott, zúzott fokhagymával, megtisztított fokhagymát, vajat felforrósítjuk, körte felét, maradék karfiolt, parajt megtisztítjuk, burgonyát meghámozzuk, következőképpen készítjük, friss csalán, kúra ideje, bőséges folyadékbevitel, babérlevelet kiszedjük, serpenyőben megpirítjuk, levest levesszük, maradék lisztet, közepébe mélyedést, élesztős tejet, tésztát hólyagosra, pohárral fánkokat, maradék tésztát, kinyújtott tésztát, hideg vízzel, leforrázott spárgaszálakat, húgykiválasztást, összeturmixoljuk, daráltsertéshúst, következőképpen, zöldséglevessel, folyadékbevitel, lecsöpögtetjük, vöröshagymával, felforrósítjuk, spárgaszálakat, megtisztítjuk, zöldcsütörtök, feldaraboljuk, vesegyengeség, előmelegített, megtisztított, pórékrémleves, tojássárgáját, beleforgatjuk, szűrőedényben, babérlevelet, olívaolajjal, megszárítjuk, citromhéjjal, konyharuhába, meglocsoljuk, fokhagymával, csirkemellbe, félretesszük,
© 2013 TVN.HU Kft.