|
|
|
...
só,
bors,
pirospaprika.
A káposztát megtisztítjuk, külső leveleit levesszük, a torzsáját kivágjuk.
A káposztát egy edénybe helyezve vízzel felöntjük és 6 percig 500 W-on pároljuk.
A 10 külső levelet lefejtjük a fejről és a többit félretesszük.
A daráltsertéshúst, a rizst, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és
a f... |
2007-05-04 12:15:44 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk! A megtisztított fokhagymát karikákra szeljük. Az olajat és a vajat felforrósítjuk, a zöldségek, valamint a körte felét beletesszük. Borssal, citromhéjjal ízesítjük, keverés mellett 5 percig pároljuk. Hozzáöntjük a levest, és lefedve közepes lángon 20 percig főzzük, majd összeturmixoljuk. Beletesszük a maradék karfiolt és brokkolit, 10 percig állni hagyjuk, de nem főzzük, m... |
|
2007-05-04 11:55:42 |
|
|
|
|
|
|
...
4 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma
diónyi vaj
a tetejére: 8 kis tojás 3 evőkanál olaj
A parajt megtisztítjuk, megmossuk, majd forró, sós vízben néhány percig főzzük. ű
Ezután leszűrjük, és jól lecsöpögtetjük.
A burgonyát meghámozzuk, durvára lereszeljük, és konyharuhába tekerve levét kicsavarjuk.
Megsózzuk, megborsozzuk, a... |
2007-05-04 11:51:28 |
|
|
|
|
|
|
... húgykiválasztást, és különösen reuma, köszvény, illetve vesegyengeség esetében ajánlott. A teát a következőképpen készítjük: 2 púpozott evőkanál csalánt leforrázunk 1/4 liter vízzel. Öt percig főni hagyjuk. A friss csalán levének ugyanilyen hatása van. Naponta 6 evőkanállal fogyasszunk belőle. A kúra ideje alatt fontos a bőséges folyadékbevitel ásványvíz és gyümölcslé formájában.|... |
|
2007-05-04 11:48:20 |
|
|
|
|
|
|
... feldaraboljuk.
Egy fazékban, néhány evőkanál olajban, állandóan kevergetve megpirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük a zöldséglevessel, és beletesszük a babérlevelet.
Befedjük, és 25 percig közepes lángon főzzük, majd a babérlevelet kiszedjük.
A kis kockákra vágott tarját egy serpenyőben megpirítjuk, majd itatósra szedve megszárítjuk.
A levest levesszük a t... |
|
2007-05-04 11:38:15 |
|
|
|
|
|
|
... konyakkal meglocsoljuk, és addig főzzük, míg minden leve elfő... |
2007-05-04 11:21:12 |
|
|
|
|
|
|
... egyharmadát. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék lisztet és tojás... |
2007-05-04 02:26:41 |
|
|
|
|
|
|
... átszitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, a vajat, a tojássárgáját, és egy csipet sót.
A tésztát hólyagosra keverjük, majd letakarva, meleg helyen 30 percig pihentetjük, utána lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, aztán egy 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral fánkokat szaggatunk belőle.
A maradék tésztát ismét összeg... |
2007-05-04 02:17:43 |
|
|
|
|
|
|
... kinyújtom (lehet vékonyabb és vastagabb is a tészta, ez ízlés dolga, ki hogyan szereti). A kinyújtott tésztát csillag alakú formával kiszaggatom, majd előmelegített s... |
2007-05-04 01:20:24 |
|
|
|
|
|
|
... csorgassuk meg olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből, és szórjuk meg sóval. Tisztítsuk meg a spárgákat, majd dobjuk őket forrásban lévő sós vízbe. Főzzük két percig, majd azonnal szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe. Várjunk, míg kihűl, majd szűrőedényben csepegtessük le. Vágjuk félbe a leforrázott spárgaszálakat, majd 5-6 darabot tegyünk ... |
2007-05-04 01:03:06 |
|
|
|
|