|
|
|
... helyezzük egy székre. Húzzuk be a hasat, majd gerincünket az ágyéki tájékon nyomjuk rövid ideig erősen a földhöz. Ismételjük meg háromszor a gyakorlatot. Utána pedig nyomjuk háromszor tíz másodpercig az alsó lábszárat a támasztékhoz.
Gerincnyújtás
Üljünk egyenes háttal egy szék szélére. Lábunkat tartsuk enyhe terpeszben, a talpat pihentessük a földön. Vegyünk kezün... |
2007-03-22 19:58:00 |
|
|
|
|
|
|
... tea?
A gyógynövényboltokban kapható ginzengport otthon is elkészítheted. Ha teát főzöl belőle, akkor 3 dl forrásban lévő vízhez tegyél egy kis kávéskanál ginzengport, és hagyd állni egy percig. A ginzeng íze jól illik a mediterrán jellegű salátákhoz. A salátaöntetet a következőképpen készítsd el: egy evőkanál olívaolajhoz keverj egy csipetnyi kakukkfüvet vagy oregánót és egy ... |
|
2007-03-22 19:47:34 |
|
|
|
|
|
|
... vastagon bekenjük mustárral.
A tepsi aljába forró vizet öntünk, beleállítjuk a grillrácsot.
A hátszínt a zsírréteggel felfelé ráfektetjük, és a sütő alsó részén 240 fokon tíz percig sütjük.
Közben meghámozzuk a hagymát, felszeleteljük, és elosztjuk a húson.
A sütőt visszakapcsoljuk 220 fokra, és további 25 perc alatt rózsaszínre sütjük a pecsenyét. A hagymá... |
2007-03-22 12:17:05 |
|
|
|
|
|
|
... citromlé
4 evőkanál porcukor
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az almákat egy sütőlapra helyezzük, a vajat és a cukrot a tetejére szórjuk, betesszük a sütőbe, és 30 percig sütjük, míg a gyümölcs meg nem puhul.
Sütés közben gyakran locsolgatjuk az almákat vajjal.
A vajat egy lábosban közepes lángon kevergetve addig hevítjük, míg illatozni nem... |
|
2007-03-22 12:14:40 |
|
|
|
|
|
|
... átszitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, a vajat, a tojássárgáját, és egy csipet sót.
A tésztát hólyagosra keverjük, majd letakarva, meleg helyen 30 percig pihentetjük, utána lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, aztán egy 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral fánkokat szaggatunk belőle.
A maradék tésztát ismét össz... |
|
2007-03-22 12:10:54 |
|
|
|
|
|
|
... előpirított húsdarabokat.
Meglocsolom ecettel, és addig főzöm, amíg az ecet el nem párolog róla, végül sózom, borsozom.
Az apróra vágott ... |
2007-03-22 12:02:33 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgákat elkeverjük 2 evőkanál vízzel, majd a habba csurgatjuk.
Beleszitáljuk a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet.
Kikent tortaformába öntjük, előmelegítet sütőben, kb. 25 percig sütjük.
Ha kihűlt, úgy vágjuk ketté, hogy az alja vastagabb legyen, mint a teteje.
A bevonócsokit gőz fölött megolvasztjuk.
Ha már majdnem dermed, beleadagoljuk a ke... |
2007-03-22 11:43:06 |
|
|
|
|
|
|
... egyharmadát. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék lisztet és tojáshabot is. A masszá... |
2007-03-22 11:39:36 |
|
|
|
|
|
|
... hozzá és m... |
2007-03-22 04:17:24 |
|
|
|
|
|
|
... só, bors.
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagyobb lábasban, majd adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk pár percig, míg üveges nem lesz, utána tegyük bele a kis kockákra felvágott vadhúst. Fűszerezzük vadfűszer-keverékkel, darált borssal, pár szelet erős paprikával, babérlevéllel, kakukkfűvel és sóval, ... |
2007-03-22 00:48:26 |
|
|
|
|