|
|
|
... még mindig itt vagyunk, egészségesebben mint sok mai fiatal, akik olyannyira figyelnek táplálkozásukra és életmódjukra.
Mosatlanul ettük a fáról (a gyakran éretlen) gyümölcsöt, a WC pereme alatt pedig a baktériumok ezreinek a kolóniái telepedhettek meg a még háborítatlan nyugalomban, a pre-Domestos korban.
Volt néhány barát, aki már ismert olyat, akinek videó lej... |
2011-10-13 16:18:46 |
|
|
|
|
|
|
...2 nagy csésze ,darált keksz,10 dkg margarin ,10 dkg porcukor,1 rum kivonat,össze gyúrjuk.
vízzel kiöblített, formába terítjük,úgy hogy az oldalát ,is takarja,sőt még, pereme is legyen.
Hűtőbe rakjuk.50 dkg túró,2 csomag vaníliás cukor,1 citrom lereszelt héja ,és leve.2dl tejszínt,
kemény habbá verünk,cukor ízlés,és szájíz szerint,10 dkg mazsola,kevés vízben,kevés zse... |
|
2011-10-13 12:20:20 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadom a lisztet, a sót és az olajat. Összegyúrom, és kb. 1 órát pihentetem. Alaposan kikenek egy tepsit, majd a megkelt tésztát a közepébe öntöm,a tenyeremmel belenyomkodom úgy, hogy kis pereme is legyen.
Az ömlesztett sajtot a tejjel csomómentesre keverem, rásimítom a tésztára. Tetejére sonkát, brokkolit, sajtot szórok, és. 15 perc alatt előmelegített sütőben készr... |
2011-10-13 09:24:54 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük, ezután hozzá¬keverjük a gesztenyemassza felét, kevés cukrot, csipetnyi sót, a rumot és a kakaóport. Nagyobb őzgerincformát folpack fóliával úgy bélelünk ki, hogy hosszan lelógó pereme is legyen. Ezután a piskótából levágunk egy akkora lapot, amel¬lyel kibélelhetjük az őzgerincet, valamint egy lapot tető gyanánt. A kibélelt formába vékony réteg gesztenyés krémet ken... |
|
2011-10-10 07:41:52 |
|
|
|
|
|
|
... hűlni. Tetejét lefedhetjük alufóliával, hogy ne bőrösödjön, vagy időnként keverjük meg.
A tésztánkat nyújtsuk ki kb. 30x22- es méretre úgy, hogy a sütőformába terítve legyen egy kis pereme is. Nem fontos kikenni a formát, mert a tésztában van elég zsiradék, ami meggátolja, hogy sülés közben leragadjon.
150 fokos előmelegített sütőben kissé süssük elő, amíg enyhén színt... |
|
2011-10-08 15:54:43 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt bors, fokhagyma, 15 dkg sonka
Elkészítés: Kiolajozok egy kisebb, kb. 20x30 centis kerámia sütőtálat vagy tepsit. Kinyújtom a leveles tésztát, és a tepsibe terítem, úgy, hogy pereme is legyen. A rukkolát szűrőbe rakom, és forró vízzel leöntve leforrázom, alaposan lecsöpögtetem. Keverőtálba felütöm a tojásokat, hozzáadom a reszelt sajtot, beleöntöm a tejszínt, só... |
2011-10-07 21:50:21 |
|
|
|
|
|
|
Szia Kedves Maryka
Köszönöm szépen a csodás ajándékot, amit küldtél
Naplemente kép saját fotó Gazdagréten
Tóth János: Letérdelt a Nap
... |
2011-10-07 19:13:29 |
|
|
|
|
|
|
Szia Kedves Klári
Köszönöm szépen a csodás ajándékot, amit küldtél
Naplemente kép saját fotó Gazdagréten
Tóth János: Letérdelt a Nap
Letérdelt a... |
2011-10-03 23:25:34 |
|
|
|
|
|
|
... áttört fokhagymát, a babérlevelet, a fahéjat, a cukrot, ízlés szerint sót, borsot, és fedő alatt 10 percig pároljuk. Kivesszük a padlizsánt a sütőből, kivájjuk a belsejét, úgy, hogy kb. 2 cm pereme maradjon. A kivájt darabokat villával megtörjük, és a paradicsomos hagymához keverjük, hozzáadjuk a vágott petrezselymet (egy kanálnyit félreteszünk díszítésre) és mandulát. A fahéjat é... |
2011-10-03 19:50:56 |
|
|
|
|
|
|
...2011-09-30 21:32:59
Szia Kedves Ditke
Köszönöm szépen a csodás ajándékot, amit küldtél
Naplemente kép saját fotó Gazdagréten
Tóth János: Letérdelt a Nap
Letérdelt a Nap az ég peremére,
vöröslő fényhaját kontyba fogta,... |
2011-10-03 14:52:59 |
|
|
|
|