Belépés
Abszint
Fehér üröm alkaloidáját tartalmazó, erősen ánizsaromájú ital, amelynek élénkítő és lázcsillapító hatása az ókor óta ismert.Egy francia orvos állította elő a 18. században ezt a zöld színű likőrt üröm, ánizs, édeskömény és izsóp 60-70 százalékos alkoholban oldott kivonatából, majd a receptet eladta Henri Louis Pernod-nak, aki 1797-ben dobta piacra.
A ,,zöld múzsaR...
2010-06-10 15:47:23
Barackos- túrós lepény
... a túrós keverékbe forgatjuk. A sütőt 200 Celsius-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Közepes nagyságú tepsit kikenünk vajjal. A tésztát kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe úgy, hogy pereme is legyen. Rákenjük a túrótölteléket, és a tetejét kirakjuk az őszibarackkal. A sütőben 5 percig sütjük 200 fokon, majd 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) lekapcsolunk, és kb. 35 perc alatt kész...
2010-06-09 19:29:19
parfé
... beleforgatjuk. A parfé kissé márványos lesz, vagyis a csokoládé nem fog tökéletesen elkeveredni a tejszínhabbal. Egy közepes nagyságú őzgerincformát úgy bélelünk ki folpack fóliával, hogy lelógó pereme is legyen, majd a parfémasszát belesimítjuk. Tenyerünkkel az alját kissé megütögetjük, hogy a levegő kiszoruljon belőle. Tetejét is betakarjuk a fóliával, majd a mélyhűtőben keményr...
2010-06-08 17:24:39
Manuéla Negrító, avagy...
Kedves Olvasók!
Mivel rendkívül elfoglalt vagyok ezekben az időkben, azonban nem szeretnék megfeledkezni mindazokról, akik szíves érdeklődésükkel rendszeresen megtisztelnek, hosszabb lélegzetű, könnyed nyári olvasmányként ezúttal közzéteszem egy néhány évvel ezelőtt íródott kisregényemet. Fogadjátok szeretettel!

Divius Lux MM. 2008.
Szerzői jogtulajdonnal védve...
2010-06-08 13:53:43
Honnan tudod, hogy...
... ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült.
A limonádét még magunknak kevertük és mosatlanul ettük a fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt, a WC pereme alatt, pedig a baktériumok ezreinek a kolóniái telepedtek meg a még háborítatlan nyugalomban, a preDomestos korban.
Volt néhány barát, aki már ismert olyat, akinek videója volt, vag...
2010-06-06 14:03:38
Strapabiró szobanövények.....
... fejleszt. Legszebben magasabb talapzatra állítva vagy ámpolnába ültetve mutat, és remekül érzi magát a fürdőszoba párás környezetében is.
Így gondozd:
Beültetéskor a cserép pereme alatt kb. három centiméter mélységben hagyjunk szabad helyet, hogy a növény húsos gyökerei kifejlődhessenek. Hűvös, félárnyékos helyen is remekül érzi magát. A kéthetenkénti tápoldatozá...
2010-06-04 17:16:23
A nemzeti összetartozás napja
... 293 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre, lakosságát 18,2 millióról 7,6 millióra csökkentették. A Felvidék, a Kisalföld északi fele és Kárpátalja Csehszlovákiához, Erdély, az Alföld keleti pereme és Kelet-Bánát Romániához, Horvátország, Bácska, Nyugat-Bánát, Zala megye nyugati pereme, a Muraköz és a baranyai háromszög a Szerb-Horvát-Szlovén királysághoz, Nyugat-Magyarország egy sávj...
2010-06-04 16:26:24
Igy élsz
...
ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból
készült. A limonádét még magunknak kevertük és mosatlanul ettük a
fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt, a WC pereme alatt, pedig a
baktériumok ezreinek a kolóniái telepedtek meg a még háborítatlan
nyugalomban, a preDomestos korban.
Volt néhány barát, aki már ismert olyat, akinek vi...
2010-06-04 12:07:04
Őszibarackos Hűsítő
...
Hozzávalók:

6 érett őszibarack
10 dkg cukor
3 dl narancslé
1 citrom leve
2 dl gyömbérital
1,5 dl jegesvíz

Elkészítés:

A meghámozott őszibarackot turmixgéppel elpürésítjük, hozzáadjuk a cukrot és a gyümölcsleveket, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Végül a vizet és a gyömbért keverjük el benne. Magas ...
2010-05-30 13:17:32
Kisgyőry Szabó Zsolt
Kisgyőry Szabó Zsolt: Egy tavaszi reggelen

A vak holdfényben sütkérező
természet dermedten állt a tavaszi
égbolt még pislákoló csillagai,
a Tejútrendszer alatt,
mikor a pirkadat s ködmező
a vén vidékre szaladt.

A hajnali köd, mint tűzvészből
gomolygó, ezüstös színű füstfelhő,
fedte be az álmából ébredező
tájék minden rej...
2010-05-29 10:32:39
1 2 3 ..................113 114 .........168 169 170 .........225 226 227 
Címkék: Manuéla Negrító, Őszibarackos Hűsítő, Kisgyőry Szabó Zsolt, Henri Louis Pernod-nak, Kedves Olvasók, Divius Lux MM, Kárpátalja Csehszlovákiához, Kelet-Bánát Romániához, nemzeti összetartozás, francia orvos, zöld színű, receptet eladta, túrós keverékbe, tésztát kinyújtjuk, tetejét kirakjuk, parfé kissé, közepes nagyságú, parfémasszát belesimítjuk, alját kissé, levegő kiszoruljon, mélyhűtőben keményr, néhány évvel, gyakran éretlen, baktériumok ezreinek, kolóniái telepedtek, preDomestos korban, fürdőszoba párás, cserép pereme, növény húsos, kéthetenkénti tápoldatozá, baranyai háromszög, meghámozott őszibarackot, gyömbért keverjük, tavaszi reggelen, álmából ébredező, csehszlovákiához, kifejlődhessenek, érdeklődésükkel, gyümölcsleveket, túrótölteléket, őzgerincformát, jogtulajdonnal, beleforgatjuk, tejszínhabbal, őszibarackkal, csökkentették, előmelegítjük, tejútrendszer, összetartozás, megfeledkezni, lázcsillapító, környezetében, kisregényemet, olvasmányként, kéthetenkénti, szobanövények, megtisztelnek,
© 2013 TVN.HU Kft.