Belépés
Mávinform: az automata berendezés akadályozta meg, hogy egymásba rohanjon két vonat Pécelen
... állomás előtt egy G80-as vonat nem állt meg a továbbhaladást tiltó jelzőnél, de az automata berendezés megállította.
A Pécel állomásról a főváros felé induló S80-as vonatot még a peron végénél megállították. A két motorvonat így egymástól biztonságos távolságra, 700 méterre megállt, az utasok nem voltak veszélyben.
A péceli vonatok helyett pótlóbuszok vitték az utasoka...
2019-09-13 10:21:14
Kis történetek a vasútról
... magukat?
Hát az úgy volt - mondja az öreg - hogy már 50 volt, a gőztől nem láttunk semmit, de a Walter úr ,,fütyülőjét" mindenki hallotta. Azt gondoltuk, hogy ott van a vonat végénél, ahogy szokott, csak a gőztől nem látszott. Mondtam a vezérúrnak, hogy induljunk, a jelző szabadot mutat!
El is mentünk szépen. Csak nem volt valami probléma?
Csak ...
2015-11-15 09:18:14
Olvasmány
... Frederick Forsyth

AZ ODESSA ÜGYIRAT

MEGJELENT AZ
IPM KÖNYVTÁR
SOROZATBAN

A fordítás a Bantam Books, Inc.
kiadása alapján készült
A mű eredeti címe:
The ODESSA File
Copyright ˆ 1972 by Frederick Forsyth
Danesbook Productions Ltd.

Fordította: Tiborszky Péter

A címlapot tervezte: Helényi Tibor...
2013-02-24 09:41:54
Frederick Forsyth - Az Odessa ügyirat 8.
... ajtó mögötti folyosó végéről, és intett.
- Erre tessék.
Miller becsukta maga mögött az ajtót, és követte a lányt a folyosón. Megkerültek egy sarkot, és már a lakás túlsó végénél voltak. Jobbra egy nyitott ajtót látott. Amikor belépett, egy férfi állt fel, hogy üdvözölje.
- Kérem, jöjjön be - mondta Simon Wiesenthal.
Termetesebb volt, mint ahog...
2013-02-18 04:44:50
Frederick Forsyth - Az Odessa ügyirat 2.
... elhagyta, nem tudott felkapaszkodni, ezért hozzám fordult segítségért. Elképedve, béna döbbenettel álltunk, és csak néztük egymást.
Hallottam, hogy valaki közeledik hátulról, és a plató végénél álló kapók sapkájukat lekapva vigyázzba merevednek. Sejtettem, hogy ez csak egy SS tisztnek szólhat, ezért én is gyorsan ugyanúgy tettem. Az asszony rezzenéstelen tekintettel bámult rá...
2013-02-14 15:42:50
1 
Címkék: Frederick Forsyth, ODESSA ÜGYIRAT, MEGJELENT AZ, Bantam Books, ODESSA File, Danesbook Productions Ltd, Tiborszky Péter, Helényi Tibor, Simon Wiesenthal, automata berendezés, továbbhaladást tiltó, főváros felé, peron végénél, péceli vonatok, vonat végénél, jelző szabadot, címlapot tervezte, lakás túlsó, nyitott ajtót, férfi állt, plató végénél, asszony rezzenéstelen, felkapaszkodni, továbbhaladást, megállították, rezzenéstelen, megállította, megkerültek, termetesebb, pótlóbuszok, biztonságos, segítségért, akadályozta, productions, döbbenettel, tekintettel, merevednek, történetek, fütyülőjét, vezérúrnak, veszélyben, motorvonat, berendezés, állomásról, sorozatban, távolságra, wiesenthal, sapkájukat, fordította, egymástól, üdvözölje, elképedve, megjelent, közeledik, frederick, hallottam, sejtettem, induljunk, mávinform, vigyázzba, gondoltuk, tiborszky, copyright, danesbook, olvasmány, belépett, könyvtár, mindenki, hallotta, fordítás, automata,
© 2013 TVN.HU Kft.