Belépés
Hajóra emelték a megújuló Déli összekötő vasúti híd első elemét
... agglomerációt, Budafok-Nagytétényt, Kelenföldet, az újbudai egyetemvárost, a Soroksári út térségét és a Déli Városkaput, valamint a Népliget térségét Kőbánya-Kispesttel, a reptérrel és a pesti agglomerációval. A projekt révén Budapest jelentős közúti forgalomtól és ennek révén légszennyezéstől mentesülhet.
Mint írták, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa ez év februárjában tart...
2020-05-29 14:41:41
Dunai hajóbaleset - Emlékművet állítanak az áldozatoknak
... az áldozatok családtagjainak kell igent mondaniuk.
"Ha ez megtörténik, készen állunk arra, hogy közösen elkészíttessük az emlékművet, hogy minél hamarabb itt állhasson, a Margit híd pesti hídfőjénél" - tette hozzá.
A szobrot a minisztérium, a Főpolgármesteri Hivatal, a belvárosi önkormányzat és a koreai nagykövetség közösen állítja.
Szijjártó Péter elmondta: az elm...
2020-05-29 13:01:56
Új művek komponálására hívják a fiatal zeneszerzőket
... többtételes kompozíciókat várnak - közölte a Magyar Művészeti Akadémia pénteken az MTI-vel.
A felhívás nem verseny, a művek nem versengenek egymással, de a legjobbak bekerülhetnek a Budapesti Vonósok repertoárjába.
A kiválasztott művek a Budapesti Vonósok előadásában három hangversenyen hangzanak majd el. A hangversenyeket a Magyar Művészeti Akadémia köztestületi progr...
2020-05-29 12:21:46
Pünkösdi családi programok a pesti alsó rakparton
...
A pünkösdi hosszú hétvégén ismét megnyílik a gyalogosok előtt a pesti alsó rakpart Margit híd és Közraktár utca közötti szakasza. Az autómentesített területen gyerekprogram és szemétszedési akció várja a kilátogatókat, és még hétfőn is lehet sétálni a rakparton - közölte az MTI-vel pénteken a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA).
Mint a közlemény emlékeztet, a pe...
2020-05-29 10:31:22
Magyarországon nem magas a halálozások száma
... nem magas a halálozások száma
2020, május 28 - 13:37


Magyarországon nem magas a koronavírus-fertőzés miatti halálozások száma a lakosságszámhoz képest - mondta a Dél-pesti Centrumkórház (Szent László kórház) infektológus főorvosa a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Szlávik János ho...
2020-05-29 10:25:31
Dunai hajóbaleset - Egy éve történt a tragédia, több megemlékezést tartanak Budapesten
... legénységre emlékezik a hajót üzemeltető Panoráma Deck Hajózási Társaság ökumenikus hajós szertartás keretében. A megemlékezés során hajóval keresik fel a baleset helyszínét, a Margit híd pesti hídfőjénél, ahol koszorút helyeznek a vízre az utasok és a legénység emlékére. A zártkörű szertartás végét hajókürt jelzi.
Ugyancsak délelőtt a Duna-parton tartandó megemlékezésen Szij...
2020-05-29 07:04:40
Koronavírus - Emmi: nemzeti összefogás az orvostudományi kutatásokban és klinikai vizsgálatokban a Covid-19 leg
... COVID-19 járványra adott komplex válasz" című szakmai koncepcióval indult útjára. A konzorciumot négy országos intézet: a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Vérellátó Szolgálat, a Dél-pesti Centrumkórház és Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, valamint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezéstudományi Intézet alkotja, bevonva három egyetem különböző kutatócsop...
2020-05-28 20:11:26
Főpolgármesteri Hivatal: szeptember végéig hétvégente a gyalogosoké lesz a pesti alsó rakpart
...
Karácsony Gergely főpolgármester a "Restart Budapest" címmel rendezett beszélgetéssorozat legújabb részén bejelentette, hogy a főváros a tervek szerint szeptember végig minden hétvégén átadja a rakpartot a gyalogos forgalomnak, és különböző programokkal várják majd az érdeklődőket, amint véget ér a járványhelyzet - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
A Főpolgá...
2020-05-28 16:11:45
Ismét bevezetik a fővárosi lakásrezsi-támogatást
...
A rendelet megalkotásáról szóló döntést csütörtökön tették közzé a budapest.hu oldalon.
A Fővárosi Közgyűlés az idei költségvetésében a leginkább rászoruló budapesti háztartások közüzemi kiadásainak támogatására 200 millió forintot különített el.
A lakásrezsi-támogatás folyósítása a közüzemi havi számlákban történő jóváírással történik, várhatóan szeptembertől. A jo...
2020-05-28 13:41:30
Dunai hajóbaleset - Őszre halasztották a Hableány-ügy tárgyalását
...
A törvényszék tájékoztatása szerint a szeptemberi időpont mellett október 14-ére is kitűzött a bíróság egy új határnapot.
Az ügyben március 11-én tartott előkészítő ülést a Pesti Központi Kerületi Bíróság, ezt a koronavírus-fertőzés veszélye miatti óvintézkedésként a hallgatóság és a sajtó munkatársai kivetítőn keresztül, külön teremből figyelhették. Nem voltak jelen a ...
2020-05-28 10:01:29
1 2 3 ................613 614 ........919 920 ........1225 1226 1227 
Címkék: Főpolgármesteri Hivatal, Déli Városkaput, Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa, Szijjártó Péter, Magyar Művészeti Akadémia, Budapesti Vonósok, Budapesti Városarculati Nonprofit Kft, Dél-pesti Centrumkórház, Szent László, Szlávik János, Panoráma Deck Hajózási Társaság, Nemzeti Népegészségügyi Központ, Országos Vérellátó Szolgálat, Országos Hematológiai, Infektológiai Intézet, Országos Gyógyszerészeti, Élelmezéstudományi Intézet, Karácsony Gergely, Restart Budapest, Fővárosi Közgyűlés, Pesti Központi Kerületi Bíróság, megújuló Déli, fiatal zeneszerzőket, pesti alsó, halálozások száma, orvostudományi kutatásokban, gyalogosoké lesz, újbudai egyetemvárost, pesti agglomerációval, projekt révén, áldozatok családtagjainak, belvárosi önkormányzat, koreai nagykövetség, legjobbak bekerülhetnek, kiválasztott művek, pünkösdi hosszú, gyalogosok előtt, autómentesített területen, közlemény emlékeztet, lakosságszámhoz képest, hajót üzemeltető, megemlékezés során, baleset helyszínét, legénység emlékére,
© 2013 TVN.HU Kft.