Belépés
SE: forradalmasította az infarktusellátást a Semmelweis Budapest Award idei díjazottja
...
A közlemény szerint Petr Widimsky a prágai Károly Egyetem és az egyetemi kórház professzora, a szívcentrum vezetője és az egyetem orvoskari dékánja. Tudományos munkájának legfontosabb társadalmi jelentősége, hogy az általa vezetett klinikai vizsgálatok eredményei alapjaiban változtatták meg a szívinfarktus ellátását. Az úgynevezett Prague-vizsgálatok során sok ezer tagú beteg...
2018-12-08 15:47:03
Bekerült az Európai Tőzsdeszövetség igazgatóságába a BÉT vezetője
...
A BÉT pénteki közleménye szerint Végh Richárd kijelentette, a magyar tőzsde európai kapcsolatai mellett a régiós tőkepiacok képviseletét is erősíteni fogja. Utóbbihoz - mint írták - hozzájárul az is, hogy október óta Petr Koblic, a Bécsi Tőzsde vezérigazgatója és a Prágai Értéktőzsde igazgatóságának tagja a FESE új elnöke. A közlemény szerint Végh Richárd a kis- és közepes vá...
2018-12-07 15:31:38
Öreg fenyők árnyékában . . .
...


Öreg fenyők árnyékában
áll egy kicsiny házikó ,
több éve már egymagában
itt éldegél nagyanyó .


Tűzhelyének melegénél
naphosszat elüldögél ,
nem jár erre a madár sem
csak a hulló falevél .


Régi idők emlékei , s a mesék ,
ha rájuk gondol , minden
olyan csodaszép ,
mindegy égi ...
2018-12-03 13:06:30
Kudarcot vallott a cseh ellenzék kísérlete Andrej Babis kormányának megbuktatására
...
A hat ellenzéki párt által benyújtott bizalmatlansági indítványt a pénteki szavazáskor a 200 tagú parlamenti alsóházban 92 képviselő támogatta, míg 90 képviselő ellene szavazott.
A hatályos szabályok szerint a bizalmatlansági indítvány elfogadásához, tehát a kormány megbuktatásához, legalább 101 szavazatra lett volna szükség.
A kormánykoalíciós Cseh Szociáldemokrat...
2018-11-23 17:42:28
Változatlanul a prágai főügyész a legbefolyásosabb cseh nő a Forbes szerint
...
Az első évben, 2012-ben, Madeleine Albright cseh származású amerikai külügyminisztert találták a legbefolyásosabbnak.
A második helyen, akárcsak 2016-ban, Vera Jourová, az Európai Bizottság cseh tagja, a harmadikon pedig Alena Schillerová pénzügyminiszter végzett.
Míg Bradácová nem tagja egyetlen pártnak sem, addig Jourová és Schillerová is a kormányzó ANO mozgalom...
2018-11-01 13:11:12
Csehország nem vonja ki katonáit az afganisztáni NATO-misszióból
...
"Határozottan állítom, hogy katonáinkat nem vonjuk ki Afganisztánból. Nem adjuk meg magunkat, nem távozunk, katonáink ott fognak harcolni a terrorizmus ellen, ahol arra szükség van. Szövetségeseinket nem hagyjuk cserben, kötelezettségvállalásainkat teljesíteni fogjuk" - jelentette ki Babis.
Csehország a világ hatodik legbiztonságosabb állama, és ha ezt a pozíciónkat meg ...
2018-11-01 13:01:16
Csökkent Andrej Babis cseh miniszterelnök vagyona
...
A lista élén már évek óta Petr Kellner, a PPF pénzügyi és beruházó csoport tulajdonosa áll, akinek jelenlegi vagyonát 310 milliárd koronára (mintegy 3875 milliárd forint) becsülte a lap által felkért szakértői csoport. Kellner vagyona egy év alatt lényegében nem változott. Legfontosabb beruházásai továbbra is a lakossági kölcsönöket nyújtó Home Credit társaság, valamint az O2...
2018-10-10 10:01:00
Babis szerint a választások eredménye nem lesz befolyással a kormánykoalícióra
...
"A Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) gyenge szereplése nem fogja befolyásolni a kormánykoalíciós együttműködést" - jelentette ki Babis vasárnapra virradóra Prágában, sajtótájékoztatón.
A cseh kormánykoalíciót az ANO és a CSSD alkotja, a kormány pedig Cseh- és Morvaország Kommunista Pártjának (KSCM) támogatásával kapott bizalmat a képviselőházban.
Andrej Babis a vál...
2018-10-07 09:21:20
A V4-országokban turnézik a Magyar Állami Operaház
...
A minden országban két estét töltő turné első napján Leos Janácek Jenufa című operája látható Vidnyánszky Attila 2004-es operaházi rendezésében. A főbb szerepeket Rálik Szilvia, Kiss B. Atilla, Kovácsházi István és Balatoni Éva mellett a lengyel Helena Zubanovich alakítja, az Opera Zenekart Kocsár Balázs vezényli - közölte a dalszínház hétfőn az MTI-vel.
A második estén ...
2018-09-24 15:33:29
Szeptember végén újra látható lesz a híres prágai Orloj
...
A történelmi csillagászati órát díszítő apostolok és az állatok első ízben szeptember 28-án, Csehország védőszentje, Szent Vencel napján 18 órakor jelennek meg újra az Orloj ablakaiban, hogy attól kezdve újra óránként jelezzék az időt - közölte Lukás Strásky, a prágai polgármesteri hivatal osztályvezetője.
"A finisbe értünk. Már csak az óra naptárának a lapját kell felte...
2018-09-20 10:42:30
1 2 3 .............44 45 .......66 67 ......87 88 89 
Címkék: Semmelweis Budapest Award, Európai Tőzsdeszövetség, Andrej Babis, Csökkent Andrej Babis, Magyar Állami Operaház, Petr Widimsky, Károly Egyetem, Végh Richárd, Petr Koblic, Bécsi Tőzsde, Prágai Értéktőzsde, Cseh Szociáldemokrat, Madeleine Albright, Vera Jourová, Európai Bizottság, Alena Schillerová, Petr Kellner, Home Credit, Cseh Szociáldemokrata Párt, Morvaország Kommunista Pártjának, Leos Janácek Jenufa, Vidnyánszky Attila, Rálik Szilvia, Kiss, Kovácsházi István, Balatoni Éva, Helena Zubanovich, Opera Zenekart Kocsár Balázs, Szent Vencel, Lukás Strásky, cseh ellenzék, prágai főügyész, legbefolyásosabb cseh, afganisztáni NATO-misszióból, választások eredménye, híres prágai, közlemény szerint, prágai Károly, egyetemi kórház, szívcentrum vezetője, egyetem orvoskari, általa vezetett, szívinfarktus ellátását, magyar tőzsde, régiós tőkepiacok, kicsiny házikó, hulló falevél, pénteki szavazáskor, hatályos szabályok, bizalmatlansági indítvány, kormány megbuktatásához, kormánykoalíciós Cseh, első évben,
© 2013 TVN.HU Kft.