Belépés
bab krémleves
... 3-4 sárgarépa, 1 kisebb darab zeller, 500 gramm főtt bab, 3-4 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, egy fél citrom leve, 2 evőkanál tejszín, egy kis pohár tej, 1 tojássárga, 1 nagy csokor petrezselyem, só, bors.

Elkészítés:
Vágjuk apróra a hagymát, zellert, sárgarépát, fokhagymát, sózzuk meg, és pirítsuk kb. 15 percig az olajon. Ezután töltsük fel 1,5 liter forrásban...
2016-01-27 09:05:13
cékla
... ki­véve a szokásos módon meghámozzuk és teljesen kihűtjük. Közben két evőkanál finom étolajat keverőtálba teszünk, egy egész citrom megszűrt levével és egy kis csomó finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és egy kis csomó ugyanígy megvágott metélőhagymával együtt. Megsózzuk, bor­sozzuk, egy csipetnyi mustárt is teszünk bele és habverővel simára kever­jük. A céklát kisebb hasábokra vá...
2016-01-26 20:12:28
Egyes alapanyagok és ételtípusok szokásos fűszerezése*
Levesek

levesekhez általában:
boróka
borsfű
citromfű
feketebors
fokhagyma
kakukkfű
lestyán
majoranna
petrezselyem
pirospaprika
rozmaring
tárkony
turbolya
vöröshagyma
zeller
apróléklevesekhez: citrom, feketebors, fehérrépa, fokhagyma, pirospaprika, petrezselyem, vöröshagyma

gulyásle...
2015-10-05 13:39:23
Egyes alapanyagok és ételtípusok szokásos fűszerezése*
...
Levesek

levesekhez általában:
boróka
borsfű
citromfű
feketebors
fokhagyma
kakukkfű
lestyán
majoranna
petrezselyem
pirospaprika
rozmaring
tárkony
turbolya
vöröshagyma
zeller
apróléklevesekhez: citrom, feketebors, fehérrépa, fokhagyma, pirospaprika, petrezselyem, vöröshagyma

gu...
2014-01-05 18:08:12
Mire jó a sárgarépa?
... hozzáreszeljük a sárgarépához. Keverőtálba téve megsóz­zuk, gyengén cukrozzuk (ízlés szerint mézzel édesítjük) és egy fél citrom megszűrt levét hozzátéve, megszórjuk egy kevés finomra vágott zöld­petrezselyemmel. Jól összekeverjük és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.

Sárgarépás desszertgolyók
40 dkg sárgarépa, 40 dkg alma 1 kiskanál fahéj ,1 citrom leve és reszelt...
2011-11-24 13:08:14
Petrezselyemkrémleves
Hozzávalók 4 személyre:40 dkg petrezselyemgyökér,1 csokor petrezselyemzöld,2 dl kefir,2 evőkanál olaj,1 tyúkhúsleves-kocka,1 evőkanál liszt,a levesbetéthez: 1 tojás, 1/2 dl tej, 1 púpozott evőkanál liszt,a sütéshez olaj,ízlés szerint só és törött bors.A levesbetéthez a tojást habosra keverjük a tej¬jel, majd megsózzuk, megborsozzuk, és a liszttel egészen simára keverjük. Sűrű p...
2011-10-10 16:08:17
Töltött dagadó
ORMÁNSÁGI TÖLTÖTT DAGADÓ
Hozzávalók: 80 dkg sertésdagadó, só, 2 zsemle, 10-15 dkg főtt füstölt tarja, 10-15 dkg sertésmáj, 5 dkg zsír, 1/2 fej vöröshagyma, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 1 kávéskanálnyi paradicsompüré, 1 kávéskanálnyi liszt, majoránna, őrölt bors, fűszerpaprika

Elkészítés: A sertésdagadót felszúrom, sóval bedör-zsölöm, és á...
2011-01-07 10:03:53
Sajtgolyók


Hozzávalók: 25 dkg krémsajt, 10 dkg vaj, 25 dkg trappista sajt reszelve, 2 evőkanál tejföl, só, őrölt bors, petrezselyemzöld, snidling, őrölt pirospaprika

A krémsajtból, a vajból, a reszelt sajtból, kevés tejföllel, sóval, borsikafűvel fűszerezve formázható masszát gyúrok. Hozzáadom a fölapríto...
2010-12-04 23:07:54
Rák bordói módon
...
(Écrevisses bordelaises)
Hozzávalók: 20 db adagos nagyobb rák, 20 dkg vaj, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg fehérrépa, 5 dkg vöröshagyma, 2 dkg zeller, 2 dkg liszt, só, bors, petrezse­lyem zöldje, 2 szál kakukkfű, 1 babérlevél, 1 evőkanál húskivonat, 2,5 dl fehérbor, 1 dl konyak.
A zöldséget és a hagymát apró kockára vágjuk, és olvasztott vajba tesszük. Megpirítjuk, hozzát...
2010-11-10 05:23:58
Rózsahal roston
...
(Rouget grillés)
Hozzávalók: 5 db 30 dkg-os hal, 10 dkg vöröshagyma, 2 dl olaj, só, bors, citrom, petrezselyem zöldje, 5 adag fűszeres vaj.
A megtisztított halakat néhány helyen éles késsel bevagdaljuk, kívül-belül be­sózzuk, borsozzuk és bepácoljuk karikára vágott hagymával, vágott petrezse­lyemzölddel és olajjal, kb. 20 percig. Tálalás előtt kivesszük a pácból,...
2010-11-09 06:54:07
1 2 3 
Címkék: ORMÁNSÁGI TÖLTÖTT DAGADÓ, szokásos módon, egész citrom, csipetnyi mustárt, céklát kisebb, kevés finomra, órára hűtőszekrénybe, sütéshez olaj, tojást habosra, liszttel egészen, sertésdagadót felszúrom, hagymát apró, megtisztított halakat, petrezselyemzöld, metélőhagymával, petrezselyemmel, paradicsompüré, hozzáreszeljük, hűtőszekrénybe, desszertgolyók, fűszerpaprika, levesbetéthez, megtisztított, kávéskanálnyi, sertésdagadót, összekeverjük, pirospaprika, petrezselyem, megborsozzuk, sertésdagadó, sárgarépához, tyúkhúsleves, borsikafűvel, lyemzölddel, fűszerezése, vöröshagyma, keverőtálba, alapanyagok, krémsajtból, ételtípusok, bevagdaljuk, meghámozzuk, bordelaises, megpirítjuk, feketebors, levesekhez, megszórjuk, fűszerezve, habverővel, hozzávalók, écrevisses, bepácoljuk, babérlevél, sajtgolyók, olvasztott, formázható, húskivonat, sárgarépás, fokhagymát, elkészítés, sárgarépát, tojássárga, halasmedia, általában, kivesszük, sárgarépa, fehérrépa, fokhagyma, csipetnyi, megsózzuk, majoranna,
© 2013 TVN.HU Kft.