Belépés
Fűszeres kéregben sült
... sült tengeri hal

Hozzávalók:

50 dkg tengerihal-filé, só és durvára tört fekete bors, 40 dkg héjában főtt krumpli, 1 pohár tejföl, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 5-6 ág rozmaring, egy csokor metélőhagyma, esetleg 2 fej retek és fél citrom leve.

1. A halfilét megmossuk, leitatjuk róla a vizet, ujjnyi rudacskára vágjuk, és sóval, borssa...
2007-07-08 00:36:20
Az ír konyha
... stew)

Hozzávalók:

1,5 kg bárány- vagy marhahús, 4 db bacon szalonnaszelet, 1 ek. zsír, 1 kg burgonya, 3 sárgarépa, 3 vöröshagyma, őrölt bors, 2 csésze leves, kávéskanálnyi kakukkfű, petrezselyemzöld

Elkészítése:

A zsíron megpirítjuk a szalonnacsíkokat, majd kivesszük a serpenyőből, és a felkockázott húst is alaposan megfuttatjuk a zsirad...
2007-07-06 00:39:33
2007 07 04 Diéta - 0
... tenger gyümölcsei.
Zsiradék: lenolaj.
Zöldség: karalábé, paprika, spenót, hagyma.
Gyümölcs: szilva, füge, ananász, cseresznye, mogyoró.
Fűszer: cayenne bors, petrezselyem.
Ital: víz, csipkebogyó-, borsmenta-, hársfatea.

*Ne egye*

Hús: kacsa, sertés.
Hal: füstölt lazac, kaviár, tintahal.
Tejtermék: tej, sajt, joghurt...
2007-07-04 21:37:42
2007 07 04 Diéta - AB
...
Zöldség: padlizsán, karfiol, uborka, cékla, zeller.
Gyümölcs: ananász, füge, kivi, cseresznye, szilva, citrom, szőlő, mogyoró, dió, gesztenye.
Fűszer: curry, fokhagyma, petrezselyem.
Ital: zöld tea, kávé, víz, csipkebogyó- és kamilla tea, sárgarépalé.

*Ne egye*

Hús: kacsa, liba, csirke, marha, sertés, vadak, füstölt lazac, osztriga. ...
2007-07-04 21:28:50
2007 07 04 Diéta - B
... juhsajt.
Zsiradék: olívaolaj.
Gabonaféle: zab, puffasztott rizs, köles. Zöldség: padlizsán, savanyú káposzta.
Gyümölcs: szőlő, ananász, mandula, dió, gesztenye. Fűszer: curry, gyömbér, petrezselyem.
Ital: zöld tea, gyömbérital, csipkebogyó tea, zsályatea.

*Ne egye*

Hús: kacsa, liba, csirke, sertés, tenger gyümölcsei. Tejtermék: lágy s...
2007-07-04 21:16:47
Gombás tokány vaddisznóból
... gomba, 12 dkg zsír, 2 dl fehérbor, 0,6 dkg törött bors, 0,1 dkg majoránna, 15 dkg vöröshagyma, 1 dkg fokhagyma, 15 dkg paradicsom. (vagy ennek megfelelő paradicsomkonzerv), 1 csomag petrezselyem zöldje, só.

A vaddisznóhúst kellően megtisztítjuk, metéltszerű csíkokra vágjuk. A gombát alaposan megtisztítjuk, több vízben megmossuk, apró kockákra vágjuk. Serpenyőben 4 dkg ...
2007-07-04 18:09:14
polenta sajttal átsütve
Hozzávalók:

25 dkg kukoricadara, 8 dkg vaj, 2 hagyma, 3 ek olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors, szerecsendió, 15 dkg mozarella szeletekre vágva, 3 ek vágott petrezselyem zöldje, 5 dkg frissen reszelt parmezán.

Elkészítése:

Egy fazékban felforralunk egy tk sóval egy liter vizet, beleszórjuk a kukoricadarát és habverővel erősen felkeverjük. Takaré...
2007-07-04 13:46:23
Gombás vesevelő
Gombás vesevelő

Hozzávalók: 2 db sertés veséje és agyveleje, 20 dkg gomba, 12 dkg füstölt szalonna, 6 dkg vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem zöldje, kevés bors, csipetnyi majoránna, pirospaprika, só.

A sertésvelőt, - vesét megtisztítjuk. A vesét vékony szeletekre vágjuk, és újra megmossuk. A vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát serpenyőben kisütjük. Hozz...
2007-07-03 20:11:56
Polenta sajttal átsütve
Hozzávalók:

25 dkg kukoricadara, 8 dkg vaj, 2 hagyma, 3 ek olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors, szerecsendió, 15 dkg mozarella szeletekre vágva, 3 ek vágott petrezselyem zöldje, 5 dkg frissen reszelt parmezán.

Elkészítése:

Egy fazékban felforralunk egy tk sóval egy liter vizet, beleszórjuk a kukoricadarát és habverővel erősen felkeverjük. Takar...
2007-07-03 00:34:27
Tonhalas-citromos Penne
Hozzávalok:
40dkg penne(tollhegy)tészta
30dkg póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
60dkg tonhal(konzerv)
8dkg olajbogyó
2 citrom
5dl tejszín
1dl fehérbor,olaj
kakukkfű,őrölt bors,só

Elkészítés:
A karikára vágott póréhagymát és az apró
kockákra vágott paprikát a zúzott fo...
2007-07-02 09:39:13
1 2 3 ................580 581 ........871 872 .......1136 1137 1138 .1160 1161 1162 
Címkék: Tonhalas-citromos Penne, csokor petrezselyem, csokor metélőhagyma, halfilét megmossuk, zsíron megpirítjuk, felkockázott húst, vaddisznóhúst kellően, gombát alaposan, fazékban felforralunk, liter vizet, vesét vékony, vékony szeletekre, karikára vágott, petrezselyemzöld, szalonnacsíkokat, szalonnaszelet, vaddisznóhúst, kukoricadarát, megtisztítjuk, kávéskanálnyi, megfuttatjuk, petrezselyem, metélőhagyma, vaddisznóból, felforralunk, szerecsendió, kukoricadara, pirospaprika, felkockázott, csipkebogyó, elkészítése, vöröshagyma, kaliforniai, megpirítjuk, serpenyőből, beleszórjuk, felkeverjük, serpenyőben, sertésvelőt, metéltszerű, sárgarépalé, puffasztott, gyömbérital, póréhagymát, feketebors, hozzávalók, póréhagyma, szeletekre, gyümölcsei, habverővel, paradicsom, gabonaféle, cseresznye, tengerihal, hozzávalok, elkészítés, rudacskára, padlizsán, olívaolaj, leitatjuk, hársfatea, borsmenta, fokhagyma, majoránna, megmossuk, gesztenye, mozarella, szalonnát, kivesszük, olajbogyó, tejtermék,
© 2013 TVN.HU Kft.