|
|
|
... sült tengeri hal
Hozzávalók:
50 dkg tengerihal-filé, só és durvára tört fekete bors, 40 dkg héjában főtt krumpli, 1 pohár tejföl, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 5-6 ág rozmaring, egy csokor metélőhagyma, esetleg 2 fej retek és fél citrom leve.
1. A halfilét megmossuk, leitatjuk róla a vizet, ujjnyi rudacskára vágjuk, és sóval, borssa... |
2007-07-08 00:36:20 |
|
|
|
|
|
|
... stew)
Hozzávalók:
1,5 kg bárány- vagy marhahús, 4 db bacon szalonnaszelet, 1 ek. zsír, 1 kg burgonya, 3 sárgarépa, 3 vöröshagyma, őrölt bors, 2 csésze leves, kávéskanálnyi kakukkfű, petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zsíron megpirítjuk a szalonnacsíkokat, majd kivesszük a serpenyőből, és a felkockázott húst is alaposan megfuttatjuk a zsirad... |
2007-07-06 00:39:33 |
|
|
|
|
|
|
... tenger gyümölcsei.
Zsiradék: lenolaj.
Zöldség: karalábé, paprika, spenót, hagyma.
Gyümölcs: szilva, füge, ananász, cseresznye, mogyoró.
Fűszer: cayenne bors, petrezselyem.
Ital: víz, csipkebogyó-, borsmenta-, hársfatea.
*Ne egye*
Hús: kacsa, sertés.
Hal: füstölt lazac, kaviár, tintahal.
Tejtermék: tej, sajt, joghurt... |
2007-07-04 21:37:42 |
|
|
|
|
|
|
...
Zöldség: padlizsán, karfiol, uborka, cékla, zeller.
Gyümölcs: ananász, füge, kivi, cseresznye, szilva, citrom, szőlő, mogyoró, dió, gesztenye.
Fűszer: curry, fokhagyma, petrezselyem.
Ital: zöld tea, kávé, víz, csipkebogyó- és kamilla tea, sárgarépalé.
*Ne egye*
Hús: kacsa, liba, csirke, marha, sertés, vadak, füstölt lazac, osztriga. ... |
2007-07-04 21:28:50 |
|
|
|
|
|
|
... juhsajt.
Zsiradék: olívaolaj.
Gabonaféle: zab, puffasztott rizs, köles. Zöldség: padlizsán, savanyú káposzta.
Gyümölcs: szőlő, ananász, mandula, dió, gesztenye. Fűszer: curry, gyömbér, petrezselyem.
Ital: zöld tea, gyömbérital, csipkebogyó tea, zsályatea.
*Ne egye*
Hús: kacsa, liba, csirke, sertés, tenger gyümölcsei. Tejtermék: lágy s... |
2007-07-04 21:16:47 |
|
|
|
|
|
|
... gomba, 12 dkg zsír, 2 dl fehérbor, 0,6 dkg törött bors, 0,1 dkg majoránna, 15 dkg vöröshagyma, 1 dkg fokhagyma, 15 dkg paradicsom. (vagy ennek megfelelő paradicsomkonzerv), 1 csomag petrezselyem zöldje, só.
A vaddisznóhúst kellően megtisztítjuk, metéltszerű csíkokra vágjuk. A gombát alaposan megtisztítjuk, több vízben megmossuk, apró kockákra vágjuk. Serpenyőben 4 dkg ... |
2007-07-04 18:09:14 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg kukoricadara, 8 dkg vaj, 2 hagyma, 3 ek olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors, szerecsendió, 15 dkg mozarella szeletekre vágva, 3 ek vágott petrezselyem zöldje, 5 dkg frissen reszelt parmezán.
Elkészítése:
Egy fazékban felforralunk egy tk sóval egy liter vizet, beleszórjuk a kukoricadarát és habverővel erősen felkeverjük. Takaré... |
2007-07-04 13:46:23 |
|
|
|
|
|
|
Gombás vesevelő
Hozzávalók: 2 db sertés veséje és agyveleje, 20 dkg gomba, 12 dkg füstölt szalonna, 6 dkg vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem zöldje, kevés bors, csipetnyi majoránna, pirospaprika, só.
A sertésvelőt, - vesét megtisztítjuk. A vesét vékony szeletekre vágjuk, és újra megmossuk. A vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát serpenyőben kisütjük. Hozz... |
2007-07-03 20:11:56 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg kukoricadara, 8 dkg vaj, 2 hagyma, 3 ek olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors, szerecsendió, 15 dkg mozarella szeletekre vágva, 3 ek vágott petrezselyem zöldje, 5 dkg frissen reszelt parmezán.
Elkészítése:
Egy fazékban felforralunk egy tk sóval egy liter vizet, beleszórjuk a kukoricadarát és habverővel erősen felkeverjük. Takar... |
2007-07-03 00:34:27 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalok:
40dkg penne(tollhegy)tészta
30dkg póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
60dkg tonhal(konzerv)
8dkg olajbogyó
2 citrom
5dl tejszín
1dl fehérbor,olaj
kakukkfű,őrölt bors,só
Elkészítés:
A karikára vágott póréhagymát és az apró
kockákra vágott paprikát a zúzott fo... |
2007-07-02 09:39:13 |
|
|
|
|