Belépés
Mandulás-brokkolis metélt
... brokkoli, 1 fej vöröshagyma,, 8 dkg gouda sajt, 3 ek. vaj vagy margarin, 4 ek. liszt, 4 dl zöldség-erőleves, 1,2 dl tejszín, 5 dkg hámozott sós mandula, só, őrölt bors, a díszítéshez petrezselyem zöldje.

1. A brokkolit forrásban levő, sós vízben kb. 12 percig főzzük, a metéltet a szokásos módok kifőzzük.
2. A vajon a felkockázott hagymát üvegesre pároljuk, meghintj...
2006-10-23 23:11:04
Gazdag zöldségleves
Hozzávalók:

20 dkg karotta, 10 dkg zeller, 10 dkg petrezselyem, fél fej kelkáposzta, 2 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 piros paprika, 6 dkg vaj, 2,5 dkg liszt, 1, 25 l kész hús- vagy zöldségleves, só, bors, metélőhagyma megszórni.
A galuskához: 6 dkg liszt, só, pár csepp ecet, egy kevés olaj, kevés víz.

1. 3 dkg vajat felforrósítunk, és az apr...
2006-10-23 23:08:53
Dublin Coddle
... disznóhúsból készült virsli
- 4 nagyobb hagyma meghámozva-szeletelve
- 900 g krumpli meghámozva-szeletelve
- só és bors
- 4 evőkanál felaprított petrezselyem

Elkészítés: Forraljuk fel a vizet, dobjuk bele a bacont és a virslit. Ha kész a virsli, szeleteljük fel. Csöpögtessük le a baconnel együtt. A főzővizet tegyük félre. A vi...
2006-10-22 23:44:55
Champ
... percig, amíg meg nem puhul. Aztán ízlés szerint vagy beletörjük a tejjel a masszába vagy lecsepegtetjük, és a végén, tálalás előtt egészben keverjük be. Többit, mint fent.

Petrezselyem. Apróra vágva, 1/4 csészényi. Három percig forraljuk a tejben. Ugyanígy használhatunk vízitormát, lestyánt és mentát.

A ,,Champ sült tojással" úgy készül, hogy veszü...
2006-10-22 23:43:28
Brotchan Foltchep
... tej
- só, őrölt bors
- 4 dkg zabpehely.
A díszítéshez:
- 6 evőkanál sűrű tejszín (legjobb a főzőtejszín)
- 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem.

Hosszában szeljük ketté a póréhagymákat, szedjük le a külső leveleket. Alaposan mossuk át őket. Vágjuk fel vékony szeletekre, a zöld részekkel együtt. Nagy serpenyőben olvasszuk...
2006-10-22 23:35:22
Mutton Broth (Ír birkaleves)
... felkockázva
- 2 felaprított póréhagyma
- 1 felkockázott fehérrépa
- 1 evőkanál gersli (árpagyöngy)
- 2-2,5 liter víz
- só, bors, petrezselyem

Elkészítés: Vágjuk fel a húst kis darabokra, a petrezselymet kivéve minden hozzávalót tegyünk egy nagyobb edénybe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel a vízzel, fedjük...
2006-10-22 23:32:50
Szilvés töltött csirke
Hozzávalók:

1 egész csirke, 15 dkg aszalt szilva, 15 dkg gomba, 2 szikkadt zsemle, 2 dl tej, 3 tojás, 5 dkg vaj, só, bors, petrezselyem.

Elkészítése:

A tejben áztatott, kifacsart zsemléket összekeverjük a habosra felvert tojásokkal, a vízben áztatott, leszúrt, apróra vágott szilvával, a megtisztított, feldarabolt gombával és vajjal. Sóval, borssal,...
2006-10-22 14:10:33
Mulligatawny
... nagy sárgarépa
- 1 fej nagy hagyma
- 1 kisebb alma
- 1 csipet kakukkfű
- 1 késhegynyi szerecsendió
- fehér bors
- petrezselyem
- 1 teáskanál curry por
- 28 g kukoricaliszt

Elkészítés: Vágjuk le a báránynyakról a felesleges zsírt, tegyük egy nagyobb edénybe a hússal együtt, és addig s...
2006-10-22 12:26:24
Irish stew (Ír gulyás)
... közepes méretű vöröshagyma
- őrölt bors
- 2 csésze leves (lehet kockából)
- kis kávéskanálnyi kakukkfű
- díszítésnek frissen felaprózott petrezselyem

A húsról vágjuk le a zsíros részeket, s kockázzuk fel. A szalonnát két centis csíkokra vágjuk fel. A zsírt forrósítsuk fel egy serpenyőben, s pirítsuk meg rajta a szalonnát, amíg...
2006-10-22 12:24:14
Pulykagulyás
Hozzávalók:

40 dkg pulykacomb/nyesedék, 1 kis fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 1-2 burgonya, olaj, pirospaprika, só, bors, őrölt kömény, petrezselyem, tejföl.

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, rádobjuk a feIkockázott húst, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, őrölt kömé...
2006-10-19 18:27:21
1 2 3 ...............570 571 ........855 856 ........1137 1138 1139 1140 1141 
Címkék: Dublin Coddle, Brotchan Foltchep, Mutton Broth, díszítéshez petrezselyem, brokkolit forrásban, szokásos módok, felkockázott hagymát, kevés olaj, baconnel együtt, főzővizet tegyük, masszába vagy, külső leveleket, zöld részekkel, petrezselymet kivéve, nagyobb edénybe, tejben áztatott, habosra felvert, vízben áztatott, felesleges zsírt, hússal együtt, húsról vágjuk, zsíros részeket, zsírt forrósítsuk, apróra vágott, feIkockázott húst, pirospaprikával, lecsepegtetjük, felforrósítunk, használhatunk, megtisztított, kukoricaliszt, póréhagymákat, kávéskanálnyi, petrezselymet, összekeverjük, báránynyakról, pirospaprika, petrezselyem, felkockázott, csöpögtessük, mulligatawny, metélőhagyma, pulykagulyás, disznóhúsból, zöldségleves, feikockázott, szerecsendió, kelkáposzta, vöröshagyma, forrósítsuk, serpenyőben, díszítéshez, felkockázva, díszítésnek, felaprózott, szeleteljük, felaprított, feldarabolt, elkészítése, főzőtejszín, megpároljuk, hozzávalók, szeletelve, késhegynyi, elkészítés, birkaleves, felesleges, hozzávalót, megszórjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.