|
|
|
Hozzávalók (8 szelethez):
30dkg liszt, 20+3+3+1 dkg vaj/margarin, só, őrölt bors, 5 dkg mandulaforgács, 50 dkg spenót, 50 dkg zsenge sárgarépa, 1 csokor petrezselyem, 2 ek. zsemlemorzsa, 10 dkg reszelt eidami vagy trappista sajt, 1 tojássárgája a kenéshez.
1. A lisztet 20 dkg vajjal/margarinnal, fél kk. sóval és 1-2 ek. vízzel összegyúrjuk. Kétharmad-egyharma... |
2007-06-17 00:28:05 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
35 dkg gomba, 1,5 zsemle, 1 tojás, 1 közepes vöröshagyma, zsemlemorzsa, tej, petrezselyem, olaj, őrölt bors, kakukkfű, só.
Elkészítése:
A megtisztított gombát vágjuk apróra. A zsemlét áztassuk tejbe és jól csavarjuk ki, majd dolgozzuk össze a gombával, a tojással és két evőkanálnyi zsemlemorzsával. A masszát ízesítsük a finom... |
|
2007-06-13 00:47:41 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemellfilé, 1 közepes fej hagyma, 1 vékony szál póréhagyma, 20 dkg sárgarépa, 25 dkg laska- vagy sampinyongomba, 2 ek. olaj, 2 tyúkhúsleveskocka, só, bors, 1-2 kk. citromlé, 1 kis csokor petrezselyem.
1. A csirkemellet leöblítjük, vékony csíkokra szeljük. A hagymát, a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, a hagymát finomra, a pórét és a répát karikákra vágjuk. ... |
2007-06-10 00:38:16 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg sárgarépa, 20 dkg cukkini, 1 zöldpaprika, 1 karcsú póréhagyma, 15 dkg zeller, 50 dkg burgonya, 2-3 szál zellerzöldje, 1 kis csokor petrezselyem, 60 dkg sertéscomb vagy -tarja, -lapocka, 4 ek. olaj, 1 babérlevél, 1 ek. ételízesítő, só, bors.
1. A római tálat (a tetejét is!) fél órára beáztatjuk hideg vízbe. A zöldségeket megtis... |
|
2007-06-10 00:35:49 |
|
|
|
|
|
|
... mellett vagy az utak mentén, a futó vagy magas zöldségfajokat pedig térelválasztásra is használhatjuk.
A legtöbb díszzöldség érdekes lombjával, leveleivel díszít - pl. fodros petrezselyem, spárga, endíviasaláta -, de vannak szép virágú vagy termésű fajok is - mint a metélőhagyma, díszpaprika, lopótök, napraforgó stb.
A díszítő évelő zöldségféléket helye... |
|
2007-06-10 00:28:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8 fej nagykucsmájú barna csiperkegomba, 2 db paradicsom, 1 db közepes méretű padlizsán, 8 szelet kecskesajt, olívaolaj, 1-1 ág friss kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem zöldje, darált bors.
Elkészítése:
A gombák szárait óvatosan törjük le a kalapról, majd csap alá tartva a kucsma külső részét, öblítsük le hideg vízzel. A belső, lemezes ol... |
2007-06-08 00:41:22 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé, 20 dkg kék rokfort (penészes sajt), 5 dkg reszelt keménysajt, 10 dkg dió, 25 dkg szeletelt bacon szalonna, egy csokor petrezselyem, só, durvára őrölt bors, olaj a sütéshez; a mártáshoz: 0,75 l rizlingbor, 5 dkg méz, 2 ek. keményítő, víz, csipet só; a díszítéshez: medvehagyma.
1. A pulykamellszeleteket kiverjük, megsózzuk (eny... |
2007-06-07 00:36:31 |
|
|
|
|
|
|
... borecet, 2 ek. szójaszósz, 3 ek. ketchup, 1 ek. méz, negyed kk. őrölt gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 20 g puha mazsola, 250 g hosszú szemű rizs, 50 g vaj/margarin, 2-3 szál petrezselyem.
1. A melleket 2 lapra vágjuk, kissé kiverjük. A sárgabarackot leszűrjük, 8-12 fél barackot félreteszünk, a többit villával pépesre-habosra törjük.
2. A páchoz 5 ek. o... |
2007-06-07 00:32:50 |
|
|
|
|
|
|
... nyúlgerinc
HOZZÁVALÓK:
2 (színhús) nyúlgerinc
50 dkg pacal
1 mogyoróhagyma
25 dkg gomba
10 dkg vaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
4 evőkanál apróra vágott kakukkfű
1 tojássárgája
4 salátalevél
15 dkg szalonna
2 dl csirkehúsleves (leveskockából)
őrölt bors
só
... |
2007-06-06 22:34:32 |
|
|
|
|
|
|
... meg.
Halfasírozott cikóriasalátával
Hozzávalók 4 személyre:
• 70 dkg valamilyen tengerihal-filé
• 2 tojás
• 1 nagy hagyma
• petrezselyem, só, bors,
• 2 citrom, olívaolaj, 3 cikóriasaláta, 1 evőkanál mustár
Mossuk meg a halat, szárítgassuk meg, daraboljuk fel, és mixerben aprítsuk egész fi... |
2007-06-06 22:27:46 |
|
|
|
|