Belépés
Zöldséges halfilé
Hozzávalók:

60 dkg halfilé, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, 10 dkg konzervkukorica, 4 evőkanál olaj, petrezselyem, bazsalikom, só.

Elkészítése:

A sózott halszeleteket, szórjuk meg apróra vágott bazsalikommal és fektessük egy olajjal kikent tűzálló tál aljába. A répát és a zellert vágjuk vékony szeletekre, majd a ...
2006-10-17 18:05:06
Májas omlett
Hozzávalók:

8 tojás, 1 dl tejföl, 8 szelet baconszalonna, 4 csirke vagy pulykamáj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyem, olaj, só, bors.

Elkészítése:

Kevés olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a vékony csíkokra vágott szalonnát és a kis kockákra vágott májat. Erős tűzön megsütjük. Sóval, borssal, finomra vág...
2006-10-14 23:48:54
Spanyol macesz-gombócleves
... szegfűbors, 3-4 szál zellerzöld, só, bors, 400 g vegyes leveszöldség, 100 g ceruzabab (zöldbab), 2 kemény paradicsom. A gombóchoz: 5 dkg pászka (macesz), 1 kis fej hagyma, egy kis csokor petrezselyem, 30 g libazsír, 1 tojás.

1. A csontokat 1,5 liter vízben feltesszük főni. A habot leszedjük, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, fűszereket, zellerzöldet, végül egy kevés sót...
2006-10-13 22:30:55
Brokkolileves
Hozzávalók:

50 dkg brokkoli, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj, 1,5 zsemle, petrezselyem, őrölt bors, só.

Elkészítése:

A megtisztított és rózsáira bontott brokkolit főzzük meg 1-1,5 liter sós vízben, majd a levével együtt turmixoljuk le, borsozzuk, adjunk hozzá finomra vágott petrezselymet. Közben a lisztből és a tejfölből készítsünk h...
2006-10-11 01:52:01
Ananászos répasaláta
Hozzávalók: 1 kg sárgarépa (reszelve), 2 db alma (reszelve), 2-3 csomag petrezselyem (olyan apróra vágva, amilyenre csak lehet), fél ananász (felkockázva), 1 dl olívaolaj, 1 citrom, ízlésszerint kevéske folyékony édesítőszer.
Elkészítés: Keverjük össze az egészet! ...
2006-10-10 07:34:40
Rizlingben párolt csibe
... szelet baconszalonna, 4 kis fej vöröshagyma, 40 dkg apró csiperkegomba, 80 dkg apró sárgarépa, vaj, kakukkfű, 4-5 dl száraz fehérbor (rizling), 3 dl húsleves (kockából), só, bors, petrezselyem.

Ekkészítése:

A kis csirkéket sóval, borssal bedörzsöljük, és baconszalonnába tekerjük. Felforrósított vajon körbepirítjuk a megtisztított sárgarépát, gombát, cikkekre ...
2006-10-08 13:08:24
Sajtos fonott kalács
... kalácshoz


HOZZÁVALÓK:

70 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1 kávéskanál cukor
1,5 dl langyos tej
5 dkg vaj
10 dkg reszelt gouda sajt
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem


A tetejére:
1 tojássárgája
tengeri só
a forma kikenéséhez: vaj



ELKÉSZÍTÉS


1....
2006-10-05 07:16:38
Nincs Cím
... RÁNTOTT RIZS
20dkg reszelt sajt (trapista jellegű)
1 tojás
petrezselyem zöldje,törött bors

Rendesen megfőzöm a rizs sós vizben,borssal füszerezem és még melegen belekeverem
a sajtot és a tojást.Lehütöm és hidegen tartom.Másnap bepaniroz...
2006-10-03 22:04:12
Társadalomnéprajzi történetek
... egészen apró szeműre. Ugyanezt az eljárást alkalmaztuk a lucerna aprításánál is.
Nénikém nekem is adott egy csomót, amit egy deszkán olyan apróra vágtunk a késsel, mint amilyenre a petrezselyem zöldjét szokás az emberi étel ízesítéséhez. Ezt a kétféle anyagot azután összekevertük egy-egy vödörben és kis etetővályúkban elosztottuk. Mire késő délután bejöttek, már várta őket a...
2006-10-02 14:10:18
Narancsos csirke
Hozzávalók:

1 csirke, 1 alma, 2 narancs leve, 1 dl száraz fehérbor, 6 narancs, 5-10 dkg vaj, fél deci olaj, só, bors, petrezselyem, szegfűszeg.

Elkészítése:

A megtisztított csirke hasüregét sóval és apróra vágott petrezselyemmel beszórjuk, és beletesszük a kicsumázott, négybe vágott almát. Ahasüreget össze!űzzük, és felforrósított vaj és olaj kever...
2006-09-29 17:35:08
1 2 3 ...............570 571 ........855 856 ........1138 1139 1140 1141 
Címkék: Nincs Cím, RÁNTOTT RIZS, sózott halszeleteket, olajjal kikent, zellert vágjuk, apróra vágott, vékony csíkokra, habot leszedjük, levével együtt, tejfölből készítsünk, megtisztított sárgarépát, forma kikenéséhez, eljárást alkalmaztuk, lucerna aprításánál, deszkán olyan, petrezselyem zöldjét, emberi étel, kétféle anyagot, megtisztított csirke, baconszalonnába, konzervkukorica, petrezselyemmel, etetővályúkban, felforrósított, megtisztított, bazsalikommal, baconszalonna, halszeleteket, brokkolileves, körbepirítjuk, csiperkegomba, petrezselymet, összekevertük, petrezselyem, zellerzöldet, bedörzsöljük, leveszöldség, tojássárgája, ízesítéséhez, ízlésszerint, elosztottuk, felkockázva, vöröshagyma, alkalmaztuk, elkészítése, megpároljuk, beletesszük, édesítőszer, turmixoljuk, gombócleves, kikenéséhez, belekeverem, ekkészítése, kicsumázott, aprításánál, hozzávalók, kávéskanál, zellerzöld, történetek, ahasüreget, paradicsom, szegfűbors, rizlingben, hozzáadjuk, répasaláta, szeletekre, elkészítés, készítsünk, szegfűszeg, bazsalikom, feltesszük,
© 2013 TVN.HU Kft.