Belépés
Kecsketúró kerti füvekkel
Hozzávalók:

20 dkg kecsketúró, 1 csokor friss kapor, 1 csokor metélőhagyma, 1 csokor friss petrezselyem zöldje, 5-6 levél bazsalikom, 2 evőkanál tökmagolaj, fél maréknyi dió, fél maréknyi tökmag.

Elkészítése:

Tegyük a kecsketúrót egy keverőtálba, adjuk hozzá a friss és összevágott fűszerlevelek felét, majd jól keverjük öszsze. Tegyük a diót egy zacs...
2007-06-01 00:41:59
virsli receptek
... paprikakockákkal, és a tojáscikkel díszítjük. A mártást a virslinyársak mellé kínáljuk.

VIRSLIS KROKETT
Hozzávalók: 1 kg héjában főtt krumpli, 10 dkg virsli, 1 csokor petrezselyem, 1 ek. olaj + bőven a sütéshez, 8 dkg reszelt sajt, 2 tojássárgája, 1 csipet szerecsendió, 1 ek. ételízesítő; a bundázáshoz: 1 csésze liszt, 2 tojás, 1 csésze zsemlemorzsa.
Elkészíté...
2007-05-30 20:07:03
Sárgabarackos csirkemell
... borecet, 2 ek. szójaszósz, 3 ek. ketchup, 1 ek. méz, negyed kk. őrölt gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 20 g puha mazsola, 250 g hosszú szemű rizs, 50 g vaj/margarin, 2-3 szál petrezselyem.

1. A melleket 2 lapra vágjuk, kissé kiverjük. A sárgabarackot leszűrjük, 8-12 fél barackot félreteszünk, a többit villával pépesre-habosra törjük.
2. A páchoz 5 ek. o...
2007-05-29 00:50:46
Tavaszi karalábéfőzelék
Tavaszi retek-karalábéfőzelék

Hozzávalók (4 személyre):

2 nagy csokor retek, 3 zsenge karalábé, 1 nagy csokor petrezselyem, 1 kis fej hagyma, 1,2 liter zöldségleves (kockából), 1 ek. olaj, só, bors, 2 dl tejföl, 4 ek. rizsliszt.

1. A retekszemeket a friss, harsogó levelekkel együtt alaposan megmossuk, majd a leveleket leválasztjuk a szárukról, és u...
2007-05-29 00:43:26
Tejszínes gnocchi
Tejszínes gnocchi pirított gombával

Hozzávalók (4 személyre):

400 g fehér és barna sampinyon gomba vegyesen, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor újhagyma, 1 csokor petrezselyem, 80 g bacon/húsos szalonna, só, bors, 2 dl tejszín, 1 dl száraz fehérbor, 1 kk. étkezési keményítő, 400 g készen vásárolt gnocchi, 1-2 miniparadicsom.

1. A kétféle gombát és a fokh...
2007-05-29 00:35:52
Tonhalas burgonyafasírt
Hozzávalók:

A fasírthoz: 50 dkg főtt burgonya, 1 doboz tonhalkonzerv, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 2 szál újhagyma, zsemlemorzsa, só, darált bors. A salátához: 50 dkg koktélparadicsom, 1 kígyóuborka, 1 csokor petrezselyem zöldje, 3-4 evőkanál borecet, 3 evőkanál olívaolaj, 2 szál újhagyma, só, darált bors.
|...
2007-05-29 00:31:51
rokfortos pulykamell
Hozzávalók:

80 dkg pulykamellfilé, 20 dkg kék rokfort (penészes sajt), 5 dkg reszelt keménysajt, 10 dkg dió, 25 dkg szeletelt bacon szalonna, egy csokor petrezselyem, só, durvára őrölt bors, olaj a sütéshez; a mártáshoz: 0,75 l rizlingbor, 5 dkg méz, 2 ek. keményítő, víz, csipet só; a díszítéshez: medvehagyma.

1. A pulykamellszeleteket kiverjük, megsózzuk (eny...
2007-05-27 23:16:08
Pulykamell rokfortos dióval
Hozzávalók:

80 dkg pulykamellfilé, 20 dkg kék rokfort (penészes sajt), 5 dkg reszelt keménysajt, 10 dkg dió, 25 dkg szeletelt bacon szalonna, egy csokor petrezselyem, só, durvára őrölt bors, olaj a sütéshez; a mártáshoz: 0,75 l rizlingbor, 5 dkg méz, 2 ek. keményítő, víz, csipet só; a díszítéshez: medvehagyma.

1. A pulykamellszeleteket kiverjük, megsózzuk (en...
2007-05-27 00:58:02
Rizssaláta csirkehússal
...

2 tasakos barna rizs, 4 kisebb csirkemellfilé, 1 dl olívaolaj, 10 dkg kígyóuborka, 2 vastag húsú (kaliforniai) paprika, 1 cs. retek, 1 póréhagyma, 2 ek. fűszerecet, 1 ek. vágott petrezselyem, fél fej fejes saláta, fél fej lollo rosso (csipkés, piros levelű) saláta.

1. A rizst megfőzzük, a csirkehúst lemossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket elő...
2007-05-27 00:54:16
Agyfrissítő zöldségeink
... lehet. Használhatjuk ragukba, főtt tésztákba, omlettekbe, besamelmártásban, csőben sütve vagy pürévé törve felfújtnak. Kedvenc fűszerei a fokhagyma, a szerecsendió, a kapor, a bors, a petrezselyem és a curry.

Fortély: ha a karfiolt egészben gőzöljük, szárával lefelé tegyük az edénybe, így egyenletesebben párolódik meg. Sajnos a főzésnél ez nem járható út, mert a karfiol...
2007-05-25 00:35:25
1 2 3 ................580 581 ........871 872 .......1140 1141 1142 .1160 1161 1162 
Címkék: VIRSLIS KROKETT, tojáscikkel díszítjük, virslinyársak mellé, sárgabarackot leszűrjük, többit villával, leveleket leválasztjuk, kétféle gombát, csokor petrezselyem, rizst megfőzzük, csirkehúst lemossuk, karfiolt egészben, zöldpetrezselyem, paprikakockákkal, koktélparadicsom, besamelmártásban, karalábéfőzelék, egyenletesebben, pulykamellfilé, burgonyafasírt, miniparadicsom, csirkemellfilé, sárgabarackos, fűszerlevelek, sárgabarackot, retekszemeket, tonhalkonzerv, virslinyársak, használhatjuk, petrezselyem, félreteszünk, tojássárgája, csirkehússal, szerecsendió, zsemlemorzsa, leválasztjuk, zöldségleves, metélőhagyma, agyfrissítő, medvehagyma, zöldségeink, zöldségeket, bundázáshoz, kaliforniai, kígyóuborka, leszárítjuk, ételízesítő, tojáscikkel, kecsketúrót, díszítéshez, keverőtálba, elkészítése, összevágott, csirkemell, hozzávalók, póréhagyma, fűszerecet, keménysajt, kecsketúró, pulykamell, rizssaláta, szójaszósz, levelekkel, rizlingbor, csirkehúst, felfújtnak, omlettekbe, tökmagolaj, bazsalikom, szeletelt, fokhagyma, megmossuk,
© 2013 TVN.HU Kft.