|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg kecsketúró, 1 csokor friss kapor, 1 csokor metélőhagyma, 1 csokor friss petrezselyem zöldje, 5-6 levél bazsalikom, 2 evőkanál tökmagolaj, fél maréknyi dió, fél maréknyi tökmag.
Elkészítése:
Tegyük a kecsketúrót egy keverőtálba, adjuk hozzá a friss és összevágott fűszerlevelek felét, majd jól keverjük öszsze. Tegyük a diót egy zacs... |
2007-06-01 00:41:59 |
|
|
|
|
|
|
... paprikakockákkal, és a tojáscikkel díszítjük. A mártást a virslinyársak mellé kínáljuk.
VIRSLIS KROKETT
Hozzávalók: 1 kg héjában főtt krumpli, 10 dkg virsli, 1 csokor petrezselyem, 1 ek. olaj + bőven a sütéshez, 8 dkg reszelt sajt, 2 tojássárgája, 1 csipet szerecsendió, 1 ek. ételízesítő; a bundázáshoz: 1 csésze liszt, 2 tojás, 1 csésze zsemlemorzsa.
Elkészíté... |
|
2007-05-30 20:07:03 |
|
|
|
|
|
|
... borecet, 2 ek. szójaszósz, 3 ek. ketchup, 1 ek. méz, negyed kk. őrölt gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 20 g puha mazsola, 250 g hosszú szemű rizs, 50 g vaj/margarin, 2-3 szál petrezselyem.
1. A melleket 2 lapra vágjuk, kissé kiverjük. A sárgabarackot leszűrjük, 8-12 fél barackot félreteszünk, a többit villával pépesre-habosra törjük.
2. A páchoz 5 ek. o... |
2007-05-29 00:50:46 |
|
|
|
|
|
|
Tavaszi retek-karalábéfőzelék
Hozzávalók (4 személyre):
2 nagy csokor retek, 3 zsenge karalábé, 1 nagy csokor petrezselyem, 1 kis fej hagyma, 1,2 liter zöldségleves (kockából), 1 ek. olaj, só, bors, 2 dl tejföl, 4 ek. rizsliszt.
1. A retekszemeket a friss, harsogó levelekkel együtt alaposan megmossuk, majd a leveleket leválasztjuk a szárukról, és u... |
|
2007-05-29 00:43:26 |
|
|
|
|
|
|
Tejszínes gnocchi pirított gombával
Hozzávalók (4 személyre):
400 g fehér és barna sampinyon gomba vegyesen, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor újhagyma, 1 csokor petrezselyem, 80 g bacon/húsos szalonna, só, bors, 2 dl tejszín, 1 dl száraz fehérbor, 1 kk. étkezési keményítő, 400 g készen vásárolt gnocchi, 1-2 miniparadicsom.
1. A kétféle gombát és a fokh... |
|
2007-05-29 00:35:52 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A fasírthoz: 50 dkg főtt burgonya, 1 doboz tonhalkonzerv, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 2 szál újhagyma, zsemlemorzsa, só, darált bors. A salátához: 50 dkg koktélparadicsom, 1 kígyóuborka, 1 csokor petrezselyem zöldje, 3-4 evőkanál borecet, 3 evőkanál olívaolaj, 2 szál újhagyma, só, darált bors.
|... |
2007-05-29 00:31:51 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé, 20 dkg kék rokfort (penészes sajt), 5 dkg reszelt keménysajt, 10 dkg dió, 25 dkg szeletelt bacon szalonna, egy csokor petrezselyem, só, durvára őrölt bors, olaj a sütéshez; a mártáshoz: 0,75 l rizlingbor, 5 dkg méz, 2 ek. keményítő, víz, csipet só; a díszítéshez: medvehagyma.
1. A pulykamellszeleteket kiverjük, megsózzuk (eny... |
2007-05-27 23:16:08 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé, 20 dkg kék rokfort (penészes sajt), 5 dkg reszelt keménysajt, 10 dkg dió, 25 dkg szeletelt bacon szalonna, egy csokor petrezselyem, só, durvára őrölt bors, olaj a sütéshez; a mártáshoz: 0,75 l rizlingbor, 5 dkg méz, 2 ek. keményítő, víz, csipet só; a díszítéshez: medvehagyma.
1. A pulykamellszeleteket kiverjük, megsózzuk (en... |
2007-05-27 00:58:02 |
|
|
|
|
|
|
...
2 tasakos barna rizs, 4 kisebb csirkemellfilé, 1 dl olívaolaj, 10 dkg kígyóuborka, 2 vastag húsú (kaliforniai) paprika, 1 cs. retek, 1 póréhagyma, 2 ek. fűszerecet, 1 ek. vágott petrezselyem, fél fej fejes saláta, fél fej lollo rosso (csipkés, piros levelű) saláta.
1. A rizst megfőzzük, a csirkehúst lemossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket elő... |
2007-05-27 00:54:16 |
|
|
|
|
|
|
... lehet. Használhatjuk ragukba, főtt tésztákba, omlettekbe, besamelmártásban, csőben sütve vagy pürévé törve felfújtnak. Kedvenc fűszerei a fokhagyma, a szerecsendió, a kapor, a bors, a petrezselyem és a curry.
Fortély: ha a karfiolt egészben gőzöljük, szárával lefelé tegyük az edénybe, így egyenletesebben párolódik meg. Sajnos a főzésnél ez nem járható út, mert a karfiol... |
2007-05-25 00:35:25 |
|
|
|
|