Belépés
Tere-fere csirke
... is)
1 kg burgonya
2 dl tejszín
20 dkg tejföl
10 dkg vaj
1 nagy alma
5 dkg reszelt sajt
10 dkg kolbász (csípőssel nagyon finom)
petrezselyem

bors
majoránna/bazsalikom (ha szereted)

Elkészítés: A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A vajat 3 részre osztjuk. Első részé...
2007-05-24 20:09:50
Karfiolleves
... sárgarépa, 15 dkg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1 ek. olaj, 2 erőleveskocka, 15 szem bors, só, 2 ek. citromlé, 1 babérlevél, 1 ek. rizsliszt, 2 dl tejföl, őrölt szerecsendió, egy kis csokor petrezselyem.

1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, megmossuk. A sárgarépát, a burgonyát és a hagymát meghámozzuk, megmossuk, a sárgarépát karikákra, a burgonyát apró kockákra...
2007-05-20 02:30:28
Csípős bélszínlángos
... vörösbabkonzerv, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 40 dkg paradicsompüré, 10 dkg szeletelt bacon, 1-1 db sárga-piros-zöld húsos paprika (kaliforniai paprika), 1 db piros csili, egy köteg petrezselyem, só, bors.

1. A húst leszeleteljük, kiverjük. A mustárt, borsot, paprikakrémet összekeverjük, és megkenjük a szeleteket. Megsózzuk, belisztezzük, majd ha a ragu elkész...
2007-05-20 02:23:41
Szalonnás sárgaborsóleves
Hozzávalók:

20 dkg sárgaborsó, 1 nagy fej lilahagyma, 1 nagyobb paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 4 szelet bacon, 8 dl húsleves, 3 evőkanál olaj, 2 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, őrölt fehér bors, só.

Elkészítése:

Az előző este átválogatott és beáztatott sárgaborsót leszűrjük, és lecsepegtetjük. Felöntjük húslevessel, sóva...
2007-05-19 00:20:38
Francia fűszeres húskenyér
... beáztatott, kinyomkodott zsemle
2 tojás
1 apróra vágott kaliforniai paprika
őrölt bors

1 csokor zöldhagyma
3 szál kakukkfű
1 csokor apróra vágott petrezselyem
zsemlemorzsa

a sütéshez

10 szelet húsos füstölt szalonna

a salátához

1 nagy fejes saláta
3 dl natúr joghurt
1 dl olívaolaj...
2007-05-16 13:26:00
Tavaszi zöldséges rostélyos
... dkg marhahátszín
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
fél dl olaj
2-2 szál sárgarépa, fehérrépa
15 dkg csiperkegomba
1 csokor zöldhagyma
1 csokor petrezselyem
durvára tört színes bors


ELKÉSZÍTÉS

A hátszínt vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, sózzuk, borsozzuk színes borssal, kenjük meg zúzott fokhagymával és mustár...
2007-05-16 12:32:47
Zöldséges torta
... hús
50 dkg vöröshagyma
50 dkg burgonya
40 dkg sárgarépa
3 dl húsleves (leveskockából)
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál liszt
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Serpenyőben olajat forrósítunk, kevergetve átpirítjuk benne a felkarikázott hagymát, majd lefedve hagyjuk fonnyadni, de ne barnu...
2007-05-16 12:30:55
Zöldfűszeres leves
Hozzávalók:

1 evőkanál vaj, 1 póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél kg burgonya, 1 zöldségleves kocka, 2 dl tejszín, 1-1 csokor friss petrezselyem zöldje, snidling, tárkony, só, darált bors.

Elkészítése:

Olvasszuk fel a vajat egy fazékban, adjuk hozzá az összevágott póréhagymát, majd pároljuk addig, míg puha nem lesz. Vigyázzunk arra, nehogy megbarnul...
2007-05-16 00:41:47
Hagyományok: önállóság felelős
... egészen apró szeműre. Ugyanezt az eljárást alkalmaztuk a lucerna aprításánál is. Nénikém nekem is adott egy csomót, amit egy deszkán olyan apróra vágtunk a késsel, mint amilyenre a petrezselyem zöldjét szokás az emberi étel ízesítéséhez. Ezt a kétféle anyagot azután összekevertük egy-egy vödörben és kis etetővályúkban elosztottuk. Mire késő délután bejöttek, már várta őket a terít...
2007-05-15 02:04:50
Brokkolisaláta
Hozzávalók (4 személyre):

80 dkg brokkoli, 1 kemény póréhagyma, 1 cs. retek, 2 tojás, 2 ek. vágott petrezselyem, 5-6 ek. olívaolaj, fél citrom leve, 2 ek. joghurt.

1. A brokkolit megtisztítjuk, rózsákra szedjük. Enyhés sós, lobogva forró vízben 4-5 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. A paradicsomot megmossuk, kis kockákra vágjuk. A póréhagymát megtis...
2007-05-13 01:10:07
1 2 3 ................580 581 ........871 872 .......1141 1142 1143 .1160 1161 1162 
Címkék: csirkét megmossuk, karfiolt megtisztítjuk, hagymát meghámozzuk, sárgarépát karikákra, burgonyát apró, köteg petrezselyem, húst leszeleteljük, ragu elkész, előző este, hátszínt vágjuk, felkarikázott hagymát, összevágott póréhagymát, eljárást alkalmaztuk, lucerna aprításánál, deszkán olyan, petrezselyem zöldjét, emberi étel, kétféle anyagot, brokkolit megtisztítjuk, paradicsomot megmossuk, póréhagymát megtis, sárgaborsóleves, vörösbabkonzerv, brokkolisaláta, lecsepegtetjük, etetővályúkban, paradicsompüré, összekeverjük, felkarikázott, paprikakrémet, leveskockából, megtisztítjuk, bélszínlángos, leszeleteljük, erőleveskocka, összekevertük, csiperkegomba, átválogatott, szerecsendió, petrezselyem, zöldségleves, karfiolleves, kinyomkodott, fokhagymával, paradicsomot, zöldfűszeres, marhahátszín, zsemlemorzsa, belisztezzük, ízesítéséhez, húslevessel, aprításánál, póréhagymát, serpenyőben, vöröshagyma, összevágott, meghámozzuk, elkészítése, kaliforniai, elosztottuk, forrósítunk, alkalmaztuk, hagyományok, sárgaborsót, zöldhagyma,
© 2013 TVN.HU Kft.