|
|
|
... is)
1 kg burgonya
2 dl tejszín
20 dkg tejföl
10 dkg vaj
1 nagy alma
5 dkg reszelt sajt
10 dkg kolbász (csípőssel nagyon finom)
petrezselyem
só
bors
majoránna/bazsalikom (ha szereted)
Elkészítés: A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A vajat 3 részre osztjuk. Első részé... |
2007-05-24 20:09:50 |
|
|
|
|
|
|
... sárgarépa, 15 dkg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1 ek. olaj, 2 erőleveskocka, 15 szem bors, só, 2 ek. citromlé, 1 babérlevél, 1 ek. rizsliszt, 2 dl tejföl, őrölt szerecsendió, egy kis csokor petrezselyem.
1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, megmossuk. A sárgarépát, a burgonyát és a hagymát meghámozzuk, megmossuk, a sárgarépát karikákra, a burgonyát apró kockákra... |
|
2007-05-20 02:30:28 |
|
|
|
|
|
|
... vörösbabkonzerv, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 40 dkg paradicsompüré, 10 dkg szeletelt bacon, 1-1 db sárga-piros-zöld húsos paprika (kaliforniai paprika), 1 db piros csili, egy köteg petrezselyem, só, bors.
1. A húst leszeleteljük, kiverjük. A mustárt, borsot, paprikakrémet összekeverjük, és megkenjük a szeleteket. Megsózzuk, belisztezzük, majd ha a ragu elkész... |
2007-05-20 02:23:41 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg sárgaborsó, 1 nagy fej lilahagyma, 1 nagyobb paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 4 szelet bacon, 8 dl húsleves, 3 evőkanál olaj, 2 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, őrölt fehér bors, só.
Elkészítése:
Az előző este átválogatott és beáztatott sárgaborsót leszűrjük, és lecsepegtetjük. Felöntjük húslevessel, sóva... |
|
2007-05-19 00:20:38 |
|
|
|
|
|
|
... beáztatott, kinyomkodott zsemle
2 tojás
1 apróra vágott kaliforniai paprika
őrölt bors
só
1 csokor zöldhagyma
3 szál kakukkfű
1 csokor apróra vágott petrezselyem
zsemlemorzsa
a sütéshez
10 szelet húsos füstölt szalonna
a salátához
1 nagy fejes saláta
3 dl natúr joghurt
1 dl olívaolaj... |
|
2007-05-16 13:26:00 |
|
|
|
|
|
|
... dkg marhahátszín
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
fél dl olaj
2-2 szál sárgarépa, fehérrépa
15 dkg csiperkegomba
1 csokor zöldhagyma
1 csokor petrezselyem
durvára tört színes bors
só
ELKÉSZÍTÉS
A hátszínt vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, sózzuk, borsozzuk színes borssal, kenjük meg zúzott fokhagymával és mustár... |
2007-05-16 12:32:47 |
|
|
|
|
|
|
... hús
50 dkg vöröshagyma
50 dkg burgonya
40 dkg sárgarépa
3 dl húsleves (leveskockából)
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál liszt
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
őrölt bors
só
ELKÉSZÍTÉS
Serpenyőben olajat forrósítunk, kevergetve átpirítjuk benne a felkarikázott hagymát, majd lefedve hagyjuk fonnyadni, de ne barnu... |
2007-05-16 12:30:55 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 evőkanál vaj, 1 póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél kg burgonya, 1 zöldségleves kocka, 2 dl tejszín, 1-1 csokor friss petrezselyem zöldje, snidling, tárkony, só, darált bors.
Elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat egy fazékban, adjuk hozzá az összevágott póréhagymát, majd pároljuk addig, míg puha nem lesz. Vigyázzunk arra, nehogy megbarnul... |
2007-05-16 00:41:47 |
|
|
|
|
|
|
... egészen apró szeműre. Ugyanezt az eljárást alkalmaztuk a lucerna aprításánál is. Nénikém nekem is adott egy csomót, amit egy deszkán olyan apróra vágtunk a késsel, mint amilyenre a petrezselyem zöldjét szokás az emberi étel ízesítéséhez. Ezt a kétféle anyagot azután összekevertük egy-egy vödörben és kis etetővályúkban elosztottuk. Mire késő délután bejöttek, már várta őket a terít... |
2007-05-15 02:04:50 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg brokkoli, 1 kemény póréhagyma, 1 cs. retek, 2 tojás, 2 ek. vágott petrezselyem, 5-6 ek. olívaolaj, fél citrom leve, 2 ek. joghurt.
1. A brokkolit megtisztítjuk, rózsákra szedjük. Enyhés sós, lobogva forró vízben 4-5 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. A paradicsomot megmossuk, kis kockákra vágjuk. A póréhagymát megtis... |
2007-05-13 01:10:07 |
|
|
|
|