|
|
|
... konyhából.
Biztos előfordult már, hogy a kence-fice kifogyott, viszont a bőrünk elvárja a kényeztetést - jogosan :) Lássuk, mit találunk a konyhában bőrünk, hajunk ápolására.
Petrezselyem
Pakolás érzékeny bőrűek számára. Néhány kanál kamillateával keverj össze egy csokornyi péppé aprított petrezselymet.
Paradicsom
Zsírtalanító és ... |
2007-05-11 06:36:34 |
|
|
|
|
|
|
... órával fogyasztva. Vagy: 1-3 gyökérpor kapszula 1/4 pohár vízben oldva reggel és délután fogyasztva.
Petrezselyem
Apiol tartalma a merevedés meghosszabbodásával járó enyhe izgalmat idéz elő. Nem szabad túlzottan hosszan alkalmazni, illetve túllépni az alábbiakban megadott adagokat. Napont... |
|
2007-05-11 06:02:02 |
|
|
|
|
|
|
... belőle.
CSIRKECOMB SAJTOS FOKHAGYMAMÁRTÁSBAN
Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 2 tyúkhúsleves kocka, 5 dkg reszelt ementáli sajt, 2 dkg margarin, 1-1 evőkanál liszt és vágott petrezselyem, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál citromlé, fehérbors, só.
A... |
2007-05-09 17:27:45 |
|
|
|
|
|
|
... egészen apró szeműre. Ugyanezt az eljárást alkalmaztuk a lucerna aprításánál is. Nénikém nekem is adott egy csomót, amit egy deszkán olyan apróra vágtunk a késsel, mint amilyenre a petrezselyem zöldjét szokás az emberi étel ízesítéséhez. Ezt a kétféle anyagot azután összekevertük egy-egy vödörben és kis etetővályúkban elosztottuk. Mire késő délután bejöttek, már várta őket a terít... |
|
2007-05-09 15:13:27 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Sertés karaj: 0.56 kg
Trappista sajt: 0.20 kg
Gomba: 0.20 kg
Tojás: 3 db
Étolaj: 2 dl
Só: 0.06 kg
Őrölt bors: 0.002 kg
Petrezselyem zöld: 1 csomag
Liszt. 0.20 kg
Zsemle morzsa: 0.40 kg
Burgonya: 1.20 kg
Elkészítés módja:
... |
|
2007-05-04 12:17:23 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom, 5 evőkanál olívaolaj, 1-1 csipet őrölt szegfűbors, fahéj, koriander, Cayenne-bors, sáfrány és frissen őrölt bors, 1 kávéskanál apróra vágott mentalevél, 1 evőkanál vagdalt petrezselyem
Elkészítése: a csicseriborsót 6 óráig 1,5 l vízben áztatjuk, majd 1,5 óra alatt puhára főzzük. A felforrósított olajban megpirítjuk a finomra vágott fokhagymát és vöröshagymát... |
2007-05-04 11:55:42 |
|
|
|
|
|
|
... elkészíthető.
Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
1 csokor metélőhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
20 dkg Zöldfűszeres Rama Créme Bonjour
20 dkg sovány túró
só
őrölt bors
1 csomag mirelit leveles tészta
4-5 olivaolaj
fekete és fehér szezámmag.... |
2007-05-04 11:05:31 |
|
|
|
|
|
|
... személyre):
8 db csirkemáj, 2 tojás, 2 ek. reszelt parmezán, 2 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, olaj a sütéshez. Az uborkás mártáshoz: 1 csemegeuborka, 1 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, 1 ek. fehérborecet.
Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk, majd konyhai papírtörlővel szárazra törölgetjük.
Elkészítés:|... |
2007-05-01 01:07:46 |
|
|
|
|
|
|
... megszórjuk az eprekkel meg a mandulával.
Fokhagymás jércerizottó eperrel
Hozzávalók: 20 dkg eper, 30 dkg jércemell, 1 fej fokhagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 csomag friss petrezselyem, 5 dkg mogyoró, 5 dkg mazsola, só, szerecsendió, gyömbér.
Elkészítés: vajon megpirítjuk a csíkokra vágott jércemellet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a mogyorót é... |
2007-04-30 08:35:18 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 nagyobb sárgarépa, 1 nagyobb burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem, 2 fej vöröshagyma, 1-2 szem kapribogyó, 4 szem olívabogyó, 1 l tyúkhúsalaplé, 1 babérlevél, 1 kis darab fahéj, csipetnyi friss kakukkfű, csipetnyi friss majoránna, fokhagymasó, 2 dl bor, 1,5 dl tejszín, 2 ek. vaj, 4 szelet rozskenyér, 15 dkg trappista sajt.
Elkészíté... |
2007-04-24 00:43:30 |
|
|
|
|