Belépés
Kukoricás puffancs
Hozzávalók:

* 16 darabhoz:
* 40 dkg burgonya
* 1 szál póréhagyma
* 1 piros húsú paprika
* 25-30 dkg csemegekukorica (konzerv)
* 1 nagy csokor petrezselyem
* 2 dkg sütőmargarin
* 1 kk. csípős paprikakrém
* 2 evőkanál liszt
* 2 tojássárgája
* olaj a sütéshez

Elkészít...
2011-03-30 10:18:26
Fokhagymás krumplileves
... tésztával

Hozzávalók:

* 5-6 szem burgonya (közepes nagyságú)
* só
* parasztkolbász
* erős paprika (aki szereti)
* friss petrezselyem
* zellerzöld (el is maradhat)
* A rántáshoz:
* olaj
* 2 evőkanál finomliszt
* fokhagyma ízlés szerint
* 1 kávéskanál pirospaprika...
2011-03-30 10:15:35
Zöld tészta
Zöld tészta

Hozzávalók:

5-6 bazsalikomlevél
fél csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
kevés parmezánsajt

bors
olívaolaj
pár szem fenyőmag (kihagyható)
spagetti tészta

Elkészítés:

A tésztát felteszem főni. Amíg fő, a fokhagymát apróra vágom és megpirítom. Az ös...
2011-03-29 14:59:13
Töltött burgonya ecetes
Töltött burgonya ecetes paradicsom-mártással

Hozzávalók 4 személyre:

4 szem burgonya
4 zsemle
3 dl tej
1 csokor petrezselyem
4 evőkanál földimogyoró
15 dkg szójasajt
2 tojás
A mártáshoz:
40 dkg ecetes paradicsom (savanyúság)
3 evőkanál kristálycukor
4 csillagánizs (el...
2011-03-29 14:53:01
Olajbogyó - együnk jót és jó
... eláll.

Olívabogyós-fetás muffin

Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 evőkanál cukor
1,5 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 csésze apróra vágott petrezselyem
5 dkg zöld és fekete olívabogyó
fekete bors
1 csésze friss fetasajt
1 pohár kefir
1 tojás
1/2 csésze olvasztott sütőmargarin

Elkés...
2011-03-29 14:29:08
Zöldbab omlett
Hozzávalók
50 dkg zöldbab
fél fej vöröshagyma
4 tojás
4 evőkanál liszt
3 dl tej
3 evőkanál olaj
5 dkg reszelt sajt

őrölt bors
1 csokor petrezselyem

Elkészítés

A zöldbabot apróra vágjuk.A finomra vágott petrezselyemmel és a hagymával együtt 2 evőkanál olajon nagyon kevés vízzel megpároljuk.Sózzuk,borsozzuk.A ...
2011-03-29 13:59:09
Karfiolleves
... olívaolaj
* 2 kis pohár (175gr) natúr joghurt
* 3 teáskanál só
* 20 tekerés színes bors
* 1 kávéskanál szárított bazsalikom
* 1 csokor friss petrezselyem

A hagymát apró kockákra vágjuk és az olívaolajon megpirítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát és a fehérrépát karikákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a petr...
2011-03-29 13:13:05
Tárkonyos csirkemell-leves
... zellergumó
* 1 karalábé
* 30 dkg zöldborsó
* 1 hagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 kiskanál szárított tárkony
* 1 kiskanál szárított petrezselyem
* 2 dl főzőtejszín
* 1 citrom leve
* ételízesítő
* só
* bors
* pici zsír vagy olaj

Elkészítés:

A csirkemellet k...
2011-03-29 12:44:44
Tepsis csirke ragu
... 60 dkg csirkemell filé
25 dkg gomba
2 fej hagyma
20 dkg angolszalonna
60 dkg krumpli
1 dl olaj

frissen őrölt bors
frissen vágott petrezselyemzöld

Elkészítés

1. Duci csíkokra vágjuk a húst, negyedekre a krumplit,
csíkokra a szalonnát, kockára a hagymát és negyedekre
az apróbb gombát.
2. Olajat...
2011-03-29 11:02:37
Hátha ezt értem???
... mögött......

A parlagfű hasznos növény, az emberiség számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztható, az év minden napján.
Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem, vagy zeller zölddel, vagy önmagában, és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre (leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs).
Ebben a zsenge korban nagyon soka...
2011-03-29 10:23:41
1 2 3 ...............572 573 574 .580 581 ........871 872 ........1160 1161 1162 
Címkék: tésztát felteszem, fokhagymát apróra, zöldbabot apróra, finomra vágott, hagymával együtt, hagymát apró, olívaolajon megpirítjuk, zöldségeket megtisztítjuk, fehérrépát karikákra, karfiolt rózsáira, apróbb gombát, parlagfű hasznos, emberiség számára, kiszedett ételeimre, zsenge korban, petrezselyemzöld, csemegekukorica, bazsalikomlevél, petrezselyemmel, szendvicseimre, szódabikarbóna, parasztkolbász, kristálycukor, megtisztítjuk, angolszalonna, petrezselyem, pirospaprika, sütőmargarin, földimogyoró, csillagánizs, parmezánsajt, karfiolleves, rendszeresen, krumplileves, csirkemellet, fogyasztható, tojássárgája, paprikakrém, vöröshagyma, főzőtejszín, ételízesítő, zöldségeket, megpirítjuk, olívaolajon, megpároljuk, olívabogyós, zellergumó, olívabogyó, bazsalikom, kihagyható, elkészítés, hozzávalók, póréhagyma, zellerzöld, összevágom, finomliszt, kávéskanál, negyedekre, fehérrépát, paradicsom, savanyúság, fokhagymát, sárgarépát, megpirítom, olvasztott, csirkemell, fokhagymás, kiszedett, ételeimre, olívaolaj, tárkonyos,
© 2013 TVN.HU Kft.