|
|
|
Hozzávalók:
* 16 darabhoz:
* 40 dkg burgonya
* 1 szál póréhagyma
* 1 piros húsú paprika
* 25-30 dkg csemegekukorica (konzerv)
* 1 nagy csokor petrezselyem
* 2 dkg sütőmargarin
* 1 kk. csípős paprikakrém
* 2 evőkanál liszt
* 2 tojássárgája
* olaj a sütéshez
Elkészít... |
2011-03-30 10:18:26 |
|
|
|
|
|
|
... tésztával
Hozzávalók:
* 5-6 szem burgonya (közepes nagyságú)
* só
* parasztkolbász
* erős paprika (aki szereti)
* friss petrezselyem
* zellerzöld (el is maradhat)
* A rántáshoz:
* olaj
* 2 evőkanál finomliszt
* fokhagyma ízlés szerint
* 1 kávéskanál pirospaprika... |
|
2011-03-30 10:15:35 |
|
|
|
|
|
|
Zöld tészta
Hozzávalók:
5-6 bazsalikomlevél
fél csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
kevés parmezánsajt
só
bors
olívaolaj
pár szem fenyőmag (kihagyható)
spagetti tészta
Elkészítés:
A tésztát felteszem főni. Amíg fő, a fokhagymát apróra vágom és megpirítom. Az ös... |
2011-03-29 14:59:13 |
|
|
|
|
|
|
Töltött burgonya ecetes paradicsom-mártással
Hozzávalók 4 személyre:
4 szem burgonya
4 zsemle
3 dl tej
1 csokor petrezselyem
4 evőkanál földimogyoró
15 dkg szójasajt
2 tojás
A mártáshoz:
40 dkg ecetes paradicsom (savanyúság)
3 evőkanál kristálycukor
4 csillagánizs (el... |
|
2011-03-29 14:53:01 |
|
|
|
|
|
|
... eláll.
Olívabogyós-fetás muffin
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 evőkanál cukor
1,5 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 csésze apróra vágott petrezselyem
5 dkg zöld és fekete olívabogyó
fekete bors
1 csésze friss fetasajt
1 pohár kefir
1 tojás
1/2 csésze olvasztott sütőmargarin
Elkés... |
|
2011-03-29 14:29:08 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
50 dkg zöldbab
fél fej vöröshagyma
4 tojás
4 evőkanál liszt
3 dl tej
3 evőkanál olaj
5 dkg reszelt sajt
só
őrölt bors
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A zöldbabot apróra vágjuk.A finomra vágott petrezselyemmel és a hagymával együtt 2 evőkanál olajon nagyon kevés vízzel megpároljuk.Sózzuk,borsozzuk.A ... |
2011-03-29 13:59:09 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj
* 2 kis pohár (175gr) natúr joghurt
* 3 teáskanál só
* 20 tekerés színes bors
* 1 kávéskanál szárított bazsalikom
* 1 csokor friss petrezselyem
A hagymát apró kockákra vágjuk és az olívaolajon megpirítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát és a fehérrépát karikákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a petr... |
2011-03-29 13:13:05 |
|
|
|
|
|
|
... zellergumó
* 1 karalábé
* 30 dkg zöldborsó
* 1 hagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 kiskanál szárított tárkony
* 1 kiskanál szárított petrezselyem
* 2 dl főzőtejszín
* 1 citrom leve
* ételízesítő
* só
* bors
* pici zsír vagy olaj
Elkészítés:
A csirkemellet k... |
2011-03-29 12:44:44 |
|
|
|
|
|
|
... 60 dkg csirkemell filé
25 dkg gomba
2 fej hagyma
20 dkg angolszalonna
60 dkg krumpli
1 dl olaj
só
frissen őrölt bors
frissen vágott petrezselyemzöld
Elkészítés
1. Duci csíkokra vágjuk a húst, negyedekre a krumplit,
csíkokra a szalonnát, kockára a hagymát és negyedekre
az apróbb gombát.
2. Olajat... |
2011-03-29 11:02:37 |
|
|
|
|
|
|
... mögött......
A parlagfű hasznos növény, az emberiség számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztható, az év minden napján.
Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem, vagy zeller zölddel, vagy önmagában, és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre (leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs).
Ebben a zsenge korban nagyon soka... |
2011-03-29 10:23:41 |
|
|
|
|