Belépés
Zöldbabos csirkeraguleves
... apróra vágott zöldbabot, sárgarép...
2010-06-06 17:04:16
Zöldségfélék
... metélő zeller levélnyele 25-45 mg/100g C-vitamint tartalmaz, míg a gumós változatában csak nyomokban lelhető fel ez a típusú vitamin.

Miért jó?

A zeller - a petrezselyemmel együtt - azon népi gyógy- és fűszernövények közé tartozik, amelyek erős vízhajtó hatásúak. A népi gyógyászat szerint még arra is képes, hogy a vesehomokot kihajtsa.
A zeller nagy érté...
2010-06-04 17:12:21
Rakott Spárga
... folyékony
édesítőszerrel ízesített vízben megfőzzük. Tűzálló tálat margarinnal kikenünk,
megszórjuk zsemlemorzsával, belerakjuk a spárgát és ráterítj...
2010-06-03 11:59:01
Meleg töltött tojás sajttal
... kemény tojásokat hosszában kettévágjuk.
A sárgáját átpasszírozzuk, és belekeverjük az áztatott és kicsavart zsemlét.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a reszelt sajttal, vágott petrezselyemmel, és a tejföllel jól összekeverjük.
Ezzel a töltelékkel töltjük meg a tojásfehérjéket.
Most a vajból a liszttel világos rántást készítünk, fölengedjük a tejjel, simára keverjü...
2010-06-01 17:01:35
Fóliás Rakott Csirke
... megfőzzük és karikára
vágjuk. Ha a tejes mártás langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojássárgákat a
fehérjéből vert kemény habot sóval, törött borssal, apróra vágott petrezselyemmel
ízesítjük és elvegyítjük a szeletelt burgonyával.
Egy tűzálló tálat kibélelünk alufóliával, aljára terítjük a burgonya felét, rátesszük az
átsütött csirkedarabokat, befedj...
2010-06-01 12:12:16
Görögsalták
... paradicsomot négybe vágjuk, majd felszeleteljük. Az uborkát a retekkel, a paradicsommal, a hagymával és az olajbogyóval összekeverve a salátára halmozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd a fetasajtot 1 cm-es kockákra vágjuk, és a salátára tesszük. Az olajat az ecettel, a fokhagymával, az oregánóval és a bazsalikommal összekeverjük, pici sóval és borssal ízesítjük...
2010-06-01 00:25:14
hagymás csirkecomb
...

Elkészítése: A vöröshagymát megtisztítjuk, egyet megreszelünk vagy fokhagymaprésen átnyomunk, a másik kettőt karikákra vágjuk. A reszelt hagymát összekeverjük a finomra aprított petrezselyemmel, az olajjal, a citromlével, a borssal és a sóval, majd a forgóknál kettévágott és bőrétől megfosztott combdarabokat a hagymás krémmel vastagon bekenjük. Legalább 2 órán keresztü...
2010-05-31 15:32:18
Rakott karaj
... klopfoljuk, megforgatjuk lisztben és kevés olajon hirtelen lepirítjuk. Egy jénai tálat kikenünk vajjal, ebbe lerakjuk a szeleteket egymás mellé, a maradék olajban megpároljuk a gombát petrezselyemmel. Ebből egy-egy kanállal rárakunk a húsra, erre jön a bacon vagy sonkaszelet, erre egy szelet trappista sajt.

Az egészet leöntjük a következő mártással: egy kis darab vaj, l...
2010-05-31 12:55:56
Zöldborsóragu Sajttal
... és
gombát. Magas tűzön kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a leszűrt
zöldborsót. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a
tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk meg, és petrezselyemmel fűszerezzük.
Amikor felforrt, lassú tűzön főzzük 10-12 percig, majd húzzuk le a
tűzről. A feltéthez a füstölt sajtot vágjuk 12 dekás szeletekre, majd a
szeleteke...
2010-05-31 12:32:19
Besameles újkrumpli
... meghámozod, karikára vágod.
Vajjal vékonyan kikent tepsibe teríted 2 rétegben, a rétegek közé lapka sajto...
2010-05-31 10:27:35
1 2 3 ...................232 233 .........344 345 346 348 349 .........463 464 465 
Címkék: Rakott Spárga, Fóliás Rakott Csirke, Zöldborsóragu Sajttal, gumós változatában, típusú vitamin, petrezselyemmel együtt, népi gyógyászat, vesehomokot kihajtsa, zeller nagy, sárgáját átpasszírozzuk, reszelt sajttal, töltelékkel töltjük, liszttel világos, tejes mártás, szeletelt burgonyával, tűzálló tálat, burgonya felét, olajbogyóval összekeverve, salátára halmozzuk, apróra vágott, salátára tesszük, bazsalikommal összekeverjük, vöröshagymát megtisztítjuk, másik kettőt, reszelt hagymát, finomra aprított, forgóknál kettévágott, hagymás krémmel, jénai tálat, szeleteket egymás, maradék olajban, gombát petrezselyemmel, bacon vagy, szelet trappista, egészet leöntjük, következő mártással, füstölt sajtot, rétegek közé, petrezselyemmel, tojásfehérjéket, csirkedarabokat, zsemlemorzsával, csirkeraguleves, fokhagymaprésen, édesítőszerrel, átpasszírozzuk, fűszernövények, felszeleteljük, bazsalikommal, összekeverjük, tojássárgákat, combdarabokat, paradicsommal, zöldborsóragu, megtisztítjuk, belekeverjük, változatában,
© 2013 TVN.HU Kft.