|
|
|
... apróra vágott zöldbabot, sárgarép... |
2010-06-06 17:04:16 |
|
|
|
|
|
|
... metélő zeller levélnyele 25-45 mg/100g C-vitamint tartalmaz, míg a gumós változatában csak nyomokban lelhető fel ez a típusú vitamin.
Miért jó?
A zeller - a petrezselyemmel együtt - azon népi gyógy- és fűszernövények közé tartozik, amelyek erős vízhajtó hatásúak. A népi gyógyászat szerint még arra is képes, hogy a vesehomokot kihajtsa.
A zeller nagy érté... |
|
2010-06-04 17:12:21 |
|
|
|
|
|
|
... folyékony
édesítőszerrel ízesített vízben megfőzzük. Tűzálló tálat margarinnal kikenünk,
megszórjuk zsemlemorzsával, belerakjuk a spárgát és ráterítj... |
2010-06-03 11:59:01 |
|
|
|
|
|
|
... kemény tojásokat hosszában kettévágjuk.
A sárgáját átpasszírozzuk, és belekeverjük az áztatott és kicsavart zsemlét.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a reszelt sajttal, vágott petrezselyemmel, és a tejföllel jól összekeverjük.
Ezzel a töltelékkel töltjük meg a tojásfehérjéket.
Most a vajból a liszttel világos rántást készítünk, fölengedjük a tejjel, simára keverjü... |
|
2010-06-01 17:01:35 |
|
|
|
|
|
|
... megfőzzük és karikára
vágjuk. Ha a tejes mártás langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojássárgákat a
fehérjéből vert kemény habot sóval, törött borssal, apróra vágott petrezselyemmel
ízesítjük és elvegyítjük a szeletelt burgonyával.
Egy tűzálló tálat kibélelünk alufóliával, aljára terítjük a burgonya felét, rátesszük az
átsütött csirkedarabokat, befedj... |
|
2010-06-01 12:12:16 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsomot négybe vágjuk, majd felszeleteljük. Az uborkát a retekkel, a paradicsommal, a hagymával és az olajbogyóval összekeverve a salátára halmozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd a fetasajtot 1 cm-es kockákra vágjuk, és a salátára tesszük. Az olajat az ecettel, a fokhagymával, az oregánóval és a bazsalikommal összekeverjük, pici sóval és borssal ízesítjük... |
2010-06-01 00:25:14 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítése: A vöröshagymát megtisztítjuk, egyet megreszelünk vagy fokhagymaprésen átnyomunk, a másik kettőt karikákra vágjuk. A reszelt hagymát összekeverjük a finomra aprított petrezselyemmel, az olajjal, a citromlével, a borssal és a sóval, majd a forgóknál kettévágott és bőrétől megfosztott combdarabokat a hagymás krémmel vastagon bekenjük. Legalább 2 órán keresztü... |
2010-05-31 15:32:18 |
|
|
|
|
|
|
... klopfoljuk, megforgatjuk lisztben és kevés olajon hirtelen lepirítjuk. Egy jénai tálat kikenünk vajjal, ebbe lerakjuk a szeleteket egymás mellé, a maradék olajban megpároljuk a gombát petrezselyemmel. Ebből egy-egy kanállal rárakunk a húsra, erre jön a bacon vagy sonkaszelet, erre egy szelet trappista sajt.
Az egészet leöntjük a következő mártással: egy kis darab vaj, l... |
2010-05-31 12:55:56 |
|
|
|
|
|
|
... és
gombát. Magas tűzön kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a leszűrt
zöldborsót. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a
tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk meg, és petrezselyemmel fűszerezzük.
Amikor felforrt, lassú tűzön főzzük 10-12 percig, majd húzzuk le a
tűzről. A feltéthez a füstölt sajtot vágjuk 12 dekás szeletekre, majd a
szeleteke... |
2010-05-31 12:32:19 |
|
|
|
|
|
|
... meghámozod, karikára vágod.
Vajjal vékonyan kikent tepsibe teríted 2 rétegben, a rétegek közé lapka sajto... |
2010-05-31 10:27:35 |
|
|
|
|