|
|
|
... mélyhűtött zöldségkeveréket, össz... |
2007-02-20 12:23:56 |
|
|
|
|
|
|
... a paprikaszeleteket. Amikor összeestek, rátesszük a paradicsomokat, ha szükséges... |
|
2007-02-20 12:20:52 |
|
|
|
|
|
|
... megfőzzük, majd kiszedve jól lecsurgatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát átfuttatjuk a fele felforrósított margarinon, beletesszük a feldarabolt gombát, őrölt borssal, sóval és a petrezselyemmel ízesítve puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat kikenünk a megmaradt margarinnal, a tál aljára tesszük a tökszeletek felét. Rárétegezzük a megpárolt gombát, majd beterítjük a megmaradt tökszel... |
2007-02-19 10:51:30 |
|
|
|
|
|
|
... megpuhult, beletesszük a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát, a karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, uborkát és a kisebb darabokra vágott zöldbabot. A finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd kevés vizet ráöntve puhára pároljuk. Tálalás előtt citromlével ízesítjük. Egytálételként fogyasztjuk.
Energia :1030 kJ/246 kcal
Szénhidrát: 10,3 g
... |
|
2007-02-19 10:47:53 |
|
|
|
|
|
|
... vágott gombát meg a rozmaringot. Lefedve fél óráig pároljuk (ha szükséges, közben kevés vizet még öntünk alá). Amikor a hús megpuhult, a szeletelt olajbogyóval, a citromlével, a petrezselyemmel ízesítjük, és forrón tálaljuk.
Energia: 1074 kJ/257 kcal
Szénhidrát: 4,9 g
Vadrizses zöldbabsaláta
Hozzávalók 4 személyre:
3 dkg vadrizs
4 dkg ba... |
|
2007-02-19 10:45:33 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem, 5,5 dl sör, só, bors.
Elkészítése:
A tojásokat, a szalonnát, a kolbászt és a sajtot vágjuk apróra, és keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg petrezselyemmel, és ha nem máltai kolbászt használtunk, tegyünk bele koriandermagot is. Terítsünk ki egy szelet húst, és a sarkára tegyünk kb. 2 evőkanálnyit a keverékből. Tekerjük fel a húst, hajto... |
2007-02-16 00:56:44 |
|
|
|
|
|
|
... rántott petrezselyem, amely majd a tálat díszíti.
6. A bagettet vagy bri... |
2007-02-10 00:49:19 |
|
|
|
|
|
|
... szalonnát és a csülköt kivesszük belőle, s fölszeletelve visszatesszük bele. Megkóstoljuk, ha kell utánasózzuk, esetleg őrölt borssal fűszerezzük, végül a fölaprított zellerzölddel vagy petrezselyemmel megszórjuk. Eredetileg csak a főzést követő nap fogyasztották, hogy az íze még jobban összeérjen. Az étel mellé szalonnaszeletekkel megrakott és csípős mustárral vékonyan megkent ro... |
2007-02-10 00:47:12 |
|
|
|
|
|
|
... padlizsánszeleteket leitatjuk, grillben vagy sütő... |
2007-02-06 13:36:40 |
|
|
|
|
|
|
... eltávolítjuk a héját. Kettévágjuk, kikaparjuk a magjait, és a paradicsomhúst kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk benne a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, majd az egészet belekeverjük a rizsbe. Tányérra teszünk egy kupac rizst, mellé a szeletelt sültet, amit meglocsolunk a pecsenyelével. Kínálhatunk mellé még sült padlizsánt is. ... |
2007-02-06 13:26:59 |
|
|
|
|