|
|
|
... megtisztítjuk, és egyenlő csíkokra vagy kockákra vágjuk. A vékony csíkokra vágott fokhagymával és a fölszeletelt citrommal összeforgatjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel, zellerzölddel, a gyömbérrel meg a majoránnával fűszerezzük.
2. Az olajjal meglocsoljuk, tűzálló tálba szórjuk, és lefödve, sütőben, közepes lánggal 50-60 percig pároljuk-sütjük.... |
2006-12-23 00:36:51 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a formákat kiolajozzuk.
Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet a cukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával, a zsályával, a petrezselyemmel és a reszelt sajttal. Hozzáadjuk az írót (kefírt), az olvasztott vajat és végül a tojást.
A formákat 2/3-ig töltjük a masszával. 15-20 percig sütjük. Sütőrácson hagyju... |
|
2006-12-13 17:37:14 |
|
|
|
|
|
|
... adjuk, majd kevergetve felforraljuk, hogy a mártást besűrítsük... |
2006-11-18 16:19:02 |
|
|
|
|
|
|
... savtartalma nagyobb. A zellerrel gyorsan és hatékonyan egyensúlyba hozható a vér sav-lúg tartalma.
Vízhajtó
A zeller azok közé a népi gyógyszerek közé tartozik, a petrezselyemmel együtt, amelyek erős vizelethajtónak számítanak. Egyesek szerint a vesehomokot vagy - követ is ki tudja hajtani, ha a továbbiakban rendszeresen használjuk, nem kell többé félnü... |
|
2006-11-04 22:31:32 |
|
|
|
|
|
|
... a zöldséget, a fűszereket, a vörösbort és egy órán át ... |
|
2006-10-30 16:53:01 |
|
|
|
|
|
|
... hagymával, sóval, borssal és köménnyel jól összekeverjük, és teáskanálnyi, golyó alakú adagokat készítünk elő. A petrezselymet finomra vágjuk; a felcsíkozott sonkát összekeverjük a petrezselyemmel meg a sajttal.
1. A sütőt 220 °C-fokra előmelegítjük. Az egyik tésztacipót belisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, az egész felületét bekenjük tojásfehérjével; a töltelékgolyókat eg... |
2006-10-30 01:56:09 |
|
|
|
|
|
|
... vízzel, sóval, borssal és a babérlevéllel felforraljuk.
3. Beletesszük a burgonyát és a szárzellert. Amikor a burgonya épp megpuhult, a levest levesszük a tűzről, megszórjuk a petrezselyemmel.
Bevert tojás: Edényben vizet forralunk, belekeverjük az ecetet. Kis merőkanálba ütünk egy tojást, és a lobogva forró vízbe mártjuk. Pár pillanat, és a tojásfehérje elkezd a szélén ... |
2006-10-30 01:51:53 |
|
|
|
|
|
|
... majd a zöldségeket hozzáadva megpirítjuk, hozzátesszük a paradicsomot, jól felforraljuk., fűszerezzük.... |
2006-10-29 11:46:54 |
|
|
|
|
|
|
... felkarikázzuk.
Elkészítés: A kockákra vágott zöldségekből félreteszünk 4 evőkanálnyit, a többi zöldséget mixerben péppé zúzzuk. A pépet leveses tálba öntjük, összekeverjük az olajjal, az ecettel, a petrezselyemmel, a zellerrel, sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk. Végül a zsemlemorzsát is belekeverjük. Ettől bedagad a leves, é... |
2006-10-28 10:38:55 |
|
|
|
|
|
|
... már mindet kivágtam.
Sevillában a bikaviadalok idején a nagyon drága Torero nevű vendéglőben
esténként felszolgálják a legyőzött bikák heréjét petrezselyemmel, kakukkfűvel
ízesítve.
Gazdag amerikai turista bemegy az étterembe és herét rendel. A főpincér
hozza ezüsttálban, leveszi a fedőt és megmutatja a vendégnek. ... |
2006-10-28 08:46:43 |
|
|
|
|