Belépés
Az időskori betegségeket is csökkenti a zöldbab
... salátástálba. Adjuk hozzá a felszeletelt koktélparadicsomot és a retket. Készítsük el a dresszinget: az olívaolajban keverjük el a sót, a borsot, a feldarabolt olajbogy...
2024-04-09 22:21:34
A paprika gyógyhatásairól
... őrölt kömény;
ízlés szerint só, bors;
extraszűz olívaolaj;
egy kisebb csokor petrezselyem.

Elkészítése:
Mossuk meg és szeleteljük fel a paprikákat. A petrezselymet mossuk meg és aprítsuk fel. Keverjük össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a petrezselymet, és az egészet adjuk hozzá az összekevert salátához.
Forrás : https://gyogyszernel...
2024-03-03 21:55:02
Chili alkalmazása
... befőttesüveget. Tisztítsuk meg a fokhagymát, a gerezdeket nyomkodjuk meg, majd tegyük azokat az üvegbe. A chilipaprikát vágjuk kisebb darabokra, majd azok is mehetnek az üvegbe. A snidlinget és a petrezselymet mossuk és szárítsuk meg, kötözzük össze, majd szuszakoljuk bele az üvegbe. Öntsük fel a gyógynövényeket olívaolajjal. 2-3 hétig tároljuk sötét helyen az olajat, majd szűrjük...
2024-02-18 22:06:33
Retekkrém
... torma
késhegynyi só és őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS
1 A retket megtisztítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
2 A túrót áttörjük, és a joghurttal habosra keverjük.
3 A petrezselymet finomra vágjuk.
4 Mindezeket összekeverjük, sóval, borssal és tormával ízesítjük. Ezt a krémet lehetőleg barna vagy rozskenyérre kenve kínáljuk.

Kilián Imr...
2024-02-09 20:21:20
Cukkinis raguleves
... csíkokra vágjuk a csirkemellet.
3 Egy fazékba beletesszük az olajat, majd a vajat, erre rárakjuk a csirkemellet, fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket: a petrezselymet, gombát, apró kockákra vágott cukkinit. Meghintjük kurkumával, majd felengedjük 1,5 liter forró vízzel (vagy csirkealaplével). Sózzuk, borsozzuk.
4 Belerakjuk a felvágott burgonyát,...
2024-02-09 18:22:42
Petrezselyem: gyomorerősítő, vesetisztító és étvágygerjesztő
... tehát egyszerre vitaminbomba, gyógynövény és pótolhatatlan ételízesítő. Ennek tudatában vegyük és együk, mert a szervezet hálás lesz érte.

Petrezselyem történelem
A petrezselymet az ókorban inkább gyógynövényként, mint konyhai fűszerként tartották nagy becsben.

A petrezselyem őshazája Spanyolország. Vad alakjai a Földközi-tenger környékén nőnek, főként ...
2024-01-21 23:31:50
Fokhagyma, mint vérnyomáscsökkentő csodaszer
... jelentkezik.

Attól nem kell tartanunk, hogy fokhagymaszagú lesz a leheletünk. A fogyasztás után igyunk meg egy pohár tejet...
2024-01-21 23:13:54
Védi a szemet és rákellenes vegyületeket is tartalmaz :


Védi a szemet és rákellenes vegyületeket is tartalmaz - petrezselyem

Hazánkban leginkább főzés és sütés során használunk petrezselymet, azonban jó, ha tudjuk, hogy nagyon sok gyógyászati tulajdonsággal is rendelkezik ez a remek gyógynövény. A petrezselyem ...
2023-12-07 23:44:26
Narancsos mézes sárgarépa
... kezd.

Meglocsoljuk a mézzel, meghintjük a gyömbérrel, sózzuk, borsozzuk,
és időnként megkeverve még 4-5 percet pároljuk. A tűzről levéve hozzá
adjuk a finomra vágott petrezselymet, összeforgatjuk, és ízlés szerint
melegen vagy langyosan tálaljuk.


...
2023-12-01 05:34:17
Segíti a fogyást és az emésztőrendszeri egészséget: bulgur
... ismét csak a krónikus betegségek kockázata minimalizálódik.

A bulgurból nagyon sokféle finom saláták is készülhetnek. Most egy ilyen saláta receptjét olvashatja.

Petrezselymes-uborkás bulgursaláta hozzávalói:
30 dkg bulgur,
2 db paprika,
1 csokor petrezselyem,
1 uborka,
1 kis fej lila hagyma,
1 evőkanál olívaolaj,
ízl...
2023-11-26 20:48:35
1 2 3 ............305 306 .......458 459 ......610 611 612 
Címkék: Kilián Imr, időskori betegségeket, paprika gyógyhatásairól, emésztőrendszeri egészséget, olívaolajban keverjük, feldarabolt olajbogy, kisebb csokor, petrezselymet mossuk, egészet adjuk, összekevert salátához, gerezdeket nyomkodjuk, chilipaprikát vágjuk, gyógynövényeket olívaolajjal, retket megtisztítjuk, túrót áttörjük, joghurttal habosra, petrezselymet finomra, krémet lehetőleg, fazékba beletesszük, felaprított zöldségeket, felvágott burgonyát, szervezet hálás, ókorban inkább, petrezselyem őshazája, fogyasztás után, pohár tejet, remek gyógynövény, tűzről levéve, finomra vágott, krónikus betegségek, bulgurból nagyon, ilyen saláta, emésztőrendszeri, gyógynövényként, csirkealaplével, gyógynövényeket, gyógyhatásairól, étvágygerjesztő, minimalizálódik, befőttesüveget, összeforgatjuk, fokhagymaszagú, tulajdonsággal, chilipaprikát, petrezselymet, petrezselymes, gyomorerősítő, pótolhatatlan, összekeverjük, megtisztítjuk, spanyolország, vegyületeket, petrezselyem, meglocsoljuk, olívaolajban, vitaminbomba,
© 2013 TVN.HU Kft.