|
|
|
... salátástálba. Adjuk hozzá a felszeletelt koktélparadicsomot és a retket. Készítsük el a dresszinget: az olívaolajban keverjük el a sót, a borsot, a feldarabolt olajbogy... |
2024-04-09 22:21:34 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt kömény;
ízlés szerint só, bors;
extraszűz olívaolaj;
egy kisebb csokor petrezselyem.
Elkészítése:
Mossuk meg és szeleteljük fel a paprikákat. A petrezselymet mossuk meg és aprítsuk fel. Keverjük össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a petrezselymet, és az egészet adjuk hozzá az összekevert salátához.
Forrás : https://gyogyszernel... |
|
2024-03-03 21:55:02 |
|
|
|
|
|
|
... befőttesüveget. Tisztítsuk meg a fokhagymát, a gerezdeket nyomkodjuk meg, majd tegyük azokat az üvegbe. A chilipaprikát vágjuk kisebb darabokra, majd azok is mehetnek az üvegbe. A snidlinget és a petrezselymet mossuk és szárítsuk meg, kötözzük össze, majd szuszakoljuk bele az üvegbe. Öntsük fel a gyógynövényeket olívaolajjal. 2-3 hétig tároljuk sötét helyen az olajat, majd szűrjük... |
2024-02-18 22:06:33 |
|
|
|
|
|
|
... torma
késhegynyi só és őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
1 A retket megtisztítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
2 A túrót áttörjük, és a joghurttal habosra keverjük.
3 A petrezselymet finomra vágjuk.
4 Mindezeket összekeverjük, sóval, borssal és tormával ízesítjük. Ezt a krémet lehetőleg barna vagy rozskenyérre kenve kínáljuk.
Kilián Imr... |
|
2024-02-09 20:21:20 |
|
|
|
|
|
|
... csíkokra vágjuk a csirkemellet.
3 Egy fazékba beletesszük az olajat, majd a vajat, erre rárakjuk a csirkemellet, fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket: a petrezselymet, gombát, apró kockákra vágott cukkinit. Meghintjük kurkumával, majd felengedjük 1,5 liter forró vízzel (vagy csirkealaplével). Sózzuk, borsozzuk.
4 Belerakjuk a felvágott burgonyát,... |
|
2024-02-09 18:22:42 |
|
|
|
|
|
|
... tehát egyszerre vitaminbomba, gyógynövény és pótolhatatlan ételízesítő. Ennek tudatában vegyük és együk, mert a szervezet hálás lesz érte.
Petrezselyem történelem
A petrezselymet az ókorban inkább gyógynövényként, mint konyhai fűszerként tartották nagy becsben.
A petrezselyem őshazája Spanyolország. Vad alakjai a Földközi-tenger környékén nőnek, főként ... |
2024-01-21 23:31:50 |
|
|
|
|
|
|
... jelentkezik.
Attól nem kell tartanunk, hogy fokhagymaszagú lesz a leheletünk. A fogyasztás után igyunk meg egy pohár tejet... |
2024-01-21 23:13:54 |
|
|
|
|
|
|
Védi a szemet és rákellenes vegyületeket is tartalmaz - petrezselyem
Hazánkban leginkább főzés és sütés során használunk petrezselymet, azonban jó, ha tudjuk, hogy nagyon sok gyógyászati tulajdonsággal is rendelkezik ez a remek gyógynövény. A petrezselyem ... |
2023-12-07 23:44:26 |
|
|
|
|
|
|
... kezd.
Meglocsoljuk a mézzel, meghintjük a gyömbérrel, sózzuk, borsozzuk,
és időnként megkeverve még 4-5 percet pároljuk. A tűzről levéve hozzá
adjuk a finomra vágott petrezselymet, összeforgatjuk, és ízlés szerint
melegen vagy langyosan tálaljuk.
... |
2023-12-01 05:34:17 |
|
|
|
|
|
|
... ismét csak a krónikus betegségek kockázata minimalizálódik.
A bulgurból nagyon sokféle finom saláták is készülhetnek. Most egy ilyen saláta receptjét olvashatja.
Petrezselymes-uborkás bulgursaláta hozzávalói:
30 dkg bulgur,
2 db paprika,
1 csokor petrezselyem,
1 uborka,
1 kis fej lila hagyma,
1 evőkanál olívaolaj,
ízl... |
2023-11-26 20:48:35 |
|
|
|
|