|
|
|
... liter csirkeleveslé, 2,5 dl bor, 1 citrom leve, 4 tojás sárgája, 1,8 dl tejszín; körethez 1 citrom, 2 ek vágott petrezselyemlevél..
A csirkét vágja bontási darabokra, a pórét, petrezselymet és sárgarépát nagy darabokra, a hagymát hámozza és szúrjon bele 2-2 szegfűszeget, a fűszernövényeket tegye fóliába és azt sűrűn lyuggassa ki (géz vagy teaszűrő is megfelel). A csirkedarab... |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
... hőt és párolja 15-20 percig. Vegye le a hőről, hagyja állni 1 órát a lében. Utána vegye ki a csirkét, szárítsa le, csontozza ki és szeletelje kb. 1,5 cm vastagra. Levét tartsa meg. A petrezselymet szeletelje ferdén, tegye a felforralt csirkelébe, főzze míg megpuhul (1-2 perc), majd szárítsa le. Nagy tálban keverjen 1 ek szójaszószt a két olajjal, gyömbérrel és borssal, tegye rá a ... |
|
2011-03-19 16:34:39 |
|
|
|
|
|
|
... 5 percig pároljuk, majd fedő nélkül erős tűzön a levét elpárologtatjuk (ez nagy fontos, hogy ne ázzon el a torta!). A kihűlt spenóthoz adjuk az áttört túrót, sajtot, 2 egész tojást, petrezselymet, továbbá ízlés szerint sót, borsot, szerecsendiót, és jól összedolgozzuk.
A kinyújtott tésztából vágunk egy 26 cm-es átmérőjű és egy nagyobb korongot. A nagyobb tésztával kibéleljük ... |
2011-03-19 15:23:59 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítem az avokádó krémet. A hagymát egészen finomra aprítom. A puha avokádót keverőpohárba kanalazom, citromlével meglocsolom így elkerülhető a barnulás , hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, a mustárt és a joghurtot. Sózom, borsozom. Botmixerrel pürésítem, végül hozzákeverem a hagymakockákat. A krémet a hűtőben alaposan lehűtöm.
A már hideg kosárkákról óvatos... |
|
2011-03-19 14:21:33 |
|
|
|
|
|
|
... pároljuk. Pirospaprikával és majorannával meghintjük, átforgatjuk, vízzel felengedjül, sózzuk.
Amíg fő, összállítjuk a húsgombócot: a húshoz keverjük a tojást, a rizst, a vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, sót, pirosaranyat, borsot és 4-5 centis gombócokat hengergetünk.
Amikor a leves forrt pár percig, mustáros, tejfölös habarással besűrítjük (hagyjun... |
|
2011-03-19 13:08:39 |
|
|
|
|
|
|
... újhagyma
1 nagy paradicsom
negyed csésze menta
1,5 teáskanál só
fél teáskanál feketebors
1 citrom leve
negyed csésze olívaolaj
Elkészítés: A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk. A bulgurt 2 csésze forró vízzel felöntjük, majd ha megszívta magát, a felesleges vizet kifacsarjuk belőle. Újhagymával, apróra vágott paradicsommal, negyed csész... |
2011-03-18 18:32:06 |
|
|
|
|
|
|
... meghámozzuk, összevágjuk. A malachúst megmossuk, falatnyi kockákra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát megmossuk, húsukat apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Beledobjuk a malachúst, és fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, a ... |
2011-03-18 18:08:46 |
|
|
|
|
|
|
... kelkáposztalevelekből vágjuk ki a vastag ereket, szeljük fel vékony metéltre, sózzuk meg.
Keverjük simára a tojásokat a liszttel és a sörrel, adjuk hozzá a fűszereket, a petrezselymet, a reszelt sajtot és a gyengén kinyomkodott kelt. A jól elegyített masszából evőkanállal szaggassunk nagy galuskákat, és forró olajban süssük aranybarnára. Itassuk le a zsiradéktól.
M... |
2011-03-18 18:04:00 |
|
|
|
|
|
|
... fagyasztva, intenzív zamata így is jól érvényesül.
Szaporításra a legegyszerűbb a magvetés, hiszen itt kevés pénzből is több tövet lehet előállítani, így egész évre elegendő petrezselymünk lesz a konyhában. A magokat vetés előtt egy éjszakára áztassuk be vízbe, majd a kertben ássunk fel egy 30*120-as részt, és kb. 2 cm vastagon terítsünk le komposztot, hogy legyen elég ... |
2011-03-18 11:49:54 |
|
|
|
|
|
|
... és villával összetörjük.
Az összetört sárgáját az áztatott (kifacsart, és kézzel összetört) zsömlékhez keverjük. Hozzáadjuk a hagymát, amit citromreszelőn lereszelünk, a vágott petrezselymet, a sót mustárt, és tejfölt. Borssal ízesítjük.
A masszát visszatöltjük a felezett tojásokba, és a tetejüket tejföllel megöntözzük
200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük... |
2011-03-18 11:37:30 |
|
|
|
|