Belépés
Petrezselymes-tejszínes
Petrezselymes-tejszínes karfiol

Különleges köretek:

1 fej karfiol
1 citrom leve
1 csokor petrezselyem
2 dl húsleves
1 dl tejszín
só, fehér bors, szerecsendió
5 dkg vaj

A karfiolt rózsáira szedjük. 2 liter vizet felforralunk, sózzuk, citromlével ízesítjük. Beletesszük a karfiolt, 2 percig főzzük, majd jeges vízbe...
2011-03-20 16:35:23
x
... 20 percig sütjük, illetve addig, amig szép aranysárgára pirul a teteje.
Előmelegitett tálra szedjük, citromgerezdekkel, petrezselyemlevéllel diszitjük. Piritott, vagy vajas petrezselymes burgonyával, friss salátával tálaljuk.
Az én változatom:
-bármilyen halból jó, bár én a busát nem nagyon szeretem, értelemszerűen, ha filé, megforgatjuk s betapasztjuk a köpennyel...
2011-03-20 14:28:56
x
... zöldségeket és céklát, újabb 5-6 perc múltán a babot és fölkockázott almát és az egészet csendesen főzzük kb 10 percig. Végül visszatesszük a húst, belekeverjük a fokhagymás- szalonnás- petrezselymes masszát, még 5 percig csendesen főzzük, elkeverjük benne a tejfölt és fölforrás után tálaljuk.
#168
2009. március 17. 13:43
Válaszolj!
Üzenet törlése ...
2011-03-20 08:45:28
x
... (nem baj, ha egy kicsit odakap). Kb. egy deci páclét aláöntünk, lefedjük, és puhára pároljuk.
Végül zsírjára sütjük. Fényes-ropogósnak, aranybarnának kell lennie. Gombás vagy petrezselymes rizzsel, esetleg fűszeres sült burgonyával körítve, korianderrel meghintve tálaljuk
#337
2009. április 5. 09:50
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó ...
2011-03-19 18:34:41
Heti 3 kiló mínusz krumplival.
... meleg krumplit. Hagyd kihűlni. Közben darabolj fel 1 szárzellert, ½ piros húsú paprikát, keverd a kihűlt salátába 2 evőkanál lecsurgatott konzerv kukoricával együtt. Forró, petrezselymes vajban megfuttatott konzerv rákkal tálald.

Cukkinis krumplivagdalt
Pucolj meg 30 dkg krumplit és reszeld le egy kisebb cukkinival. Sózd, borsozd, tegyél bele 1 egész ...
2011-03-17 10:24:14
Sz í v b o r
... kell
kicsinyeskedned vagy aggodalmaskodnod, semmiképpe...
2011-03-17 05:53:53
Évitől kaptam
... kell
kicsinyeskedned vagy aggodalmaskodnod, semmiképpe...
2011-03-16 16:14:27
Csibe combja és melle fokhagym
... pirított fokhagymát a finomra
vágott petrezselyemmel egy mozsárban pürévé törjük,
majd a húshoz adjuk. Még egyszer alaposan összeforraljuk,...
2011-03-16 04:59:23
Vajas-petrezselymes burgonya recept
Hozzávalók:

1 kg burgonya
10 dkg vaj
1 csipet finomra vágott zöldpetrezselyem
1 csipet só

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük és ha megfőtt, megtisztítjuk és felaprítjuk. A vajon megpirítjuk a burgonyát és megszórjuk a petrezselyemzölddel.
...
2011-03-14 21:13:12
A tojásos leves mellé milyen desszert való?
... krumplistésztát kérek csemege uborkával
a mákos sufnudli is sokszor van, vagy tökfőzelék ,és fasírt.
A palacsinta kitűnő és szeretem is!Szokott anya tököt rántani, vagy padlizsánt és petrezselymes krumplit,vagy szalmakrumplit hozzá, ecetes almapaprikával, mikor milyen kívánságunk van, és idő az elkészítéshez.
Szerencse, hogy majdnem mindent megtermelünk, pénzt nem ...
2011-03-13 18:25:42
1 2 3 ......................72 73 74 ...........109 110 ...........144 145 146 
Címkék: tojásos leves, karfiolt rózsáira, egészet csendesen, fokhagymás- szalonnás-, kicsit odakap, deci páclét, kihűlt salátába, kisebb cukkinival, mozsárban pürévé, húshoz adjuk, burgonyát héjában, vajon megpirítjuk, mákos sufnudli, palacsinta kitűnő, zöldpetrezselyem, aggodalmaskodnod, kicsinyeskedned, krumplistésztát, petrezselyemmel, értelemszerűen, krumplivagdalt, szalmakrumplit, almapaprikával, összeforraljuk, elkészítéshez, petrezselymes, megtisztítjuk, előmelegitett, aranybarnának, visszatesszük, fölkockázott, belekeverjük, megfuttatott, megtermelünk, korianderrel, aranysárgára, szerecsendió, betapasztjuk, megforgatjuk, petrezselyem, felforralunk, lecsurgatott, beletesszük, kívánságunk, citromlével, kukoricával, szárzellert, felhasználó, burgonyával, zöldségeket, megpirítjuk, felaprítjuk, krumplival, ropogósnak, fokhagymát, elkeverjük, semmiképpe, változatom, fokhagymás, cukkinival, tökfőzelék, hozzávalók, megszórjuk, különleges, palacsinta, padlizsánt, elkészítés, diszitjük, bármilyen, tejszínes, mozsárban,
© 2013 TVN.HU Kft.