|
|
|
... szórunk, majd meglocsoljuk egy kis fehérborral az egészet. Előmelegített sütőben 25 perc alatt puhára sütjük. Tálalás előtt - díszítésképpen - minden egyes haltekercsre egy-egy szál szár petrezselymet teszünk.
Snidlinges sajtmártás
Hozzávalók:
10 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg reszelt füstölt sajt
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
1 dl tejf... |
2011-04-02 16:16:00 |
|
|
|
|
|
|
... meghabosítom a hagymát, és a fokhagymát, rádobom a burgonyát,a sárgarépát, megsózom,resztelem 10 percig. Hozzáteszem a kolbászt,egy kicsit sütöm, majd hozzákeverem a babot, a csilit,a petrezselymet, a többi hozzávalót.Az egészet fedő alatt párolom még 10 percig.
Mostanában nagyon finom instant polentát lehet kapni.Elkészítem a polentát.Én egy kicsivel több vízzel főzöm, mint ... |
|
2011-04-02 13:58:47 |
|
|
|
|
|
|
... vajon megpároljuk. A darált húst, ha nem elég finomra van darálva, újra átdaráljuk. Hozzáadjuk a hagymát, a zsemlemorzsát, a tojásokat, a tejszínt, a tört főtt krumplit, a felaprított petrezselymet, a chilit, és ízesítjük sóval, borssal. Jól eldolgozzuk, majd nedves kézzel kisebb golyókat formálunk belőle, amit tálcára teszünk. 1 órán át hideg helyen pihentetjük.
Egy se... |
2011-04-01 12:36:57 |
|
|
|
|
|
|
... vásároltunk. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy éppen az ujjaink. Segíthetünk saját magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk. Ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
Április 1-én, pénteken, a Hold a Halak csillagjegyben halad. Ma érzékeny hangulatban ... |
|
2011-04-01 11:57:34 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerezzük sóval és borssal. Vegyük ki a húst és a zaftjában, amihez adjuk a vaj másik felét pároljuk 5 percig a felszeletelt póréhagymát. Dolgozzuk hozzá a húst, a bort, a tejet, a petre... |
2011-03-30 22:22:36 |
|
|
|
|
|
|
...1 nyúlgerinc
vékony szalonnaszeletek
gomba
petrezselyem
A nyúlgerincet megtisztítjuk, bevagdossuk, majd a vágatokba tűzzük a szalonnaszeleteket, és megsütjük.
A petrezselymet felaprítjuk, majd a gombára szórjuk, és zsíron megpároljuk. Amikor a nyúl már majdnem kész, hozzáadjuk a gombát a zsírral együtt, és készre sütjük.
... |
2011-03-30 22:06:36 |
|
|
|
|
|
|
... darabokra vágott pulykahúst és gombát. Delikáttal, borssal ízesítjük, majd készre pároljuk. Mielőtt elkészül, hozzáadjuk az egyenletes darabokra vágott zöldpaprikát, zsályát (vagy petrezselymet), majd tejszínből és lisztből készült habarással sűrítve gyorsan készre forraljuk. Közben az elkészített burgonyapürét elkeverjük a tojással, reszelt sajttal, finomra vágott metélőhagymával... |
2011-03-30 21:26:06 |
|
|
|
|
|
|
... megfőzzük. A póréhagymát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, (csak a fehér részét) vékonyan felkarikázzuk, a paprikát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük, a petrezselymet finomra aprózzuk.
A vajat/margarint felforrósítjuk, rádobjuk a pórét és a paprikát, majd erős tűzön, folyamatosan keverve 3-4 percig pirítjuk. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra ... |
2011-03-30 10:18:26 |
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál őrölt gyömbér
2 evőkanál burgonyakeményítő
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, sós vízben héjastól puhára főzzük. A zsömlét a tejbe áztatjuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A mogyorót összevagdaljuk, és zsiradék nélkül világosra pirítjuk. A szójasajtot kis kockákra vágjuk.
A burgonyát meghámozzuk, kihűtjük. Kettévágju... |
2011-03-29 14:53:01 |
|
|
|
|