|
|
|
... bors
1 csésze friss fetasajt
1 pohár kefir
1 tojás
1/2 csésze olvasztott sütőmargarin
Elkészítés: A lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a petrezselymet, a fekete borsot és a fetasajtot egyszerűen keverjük össze. Az olívabogyókat vágjuk apróra, és adjuk hozzá az előbbiekhez. Öntsük bele a kefirt, az olvasztott margarint, legvégül pedig... |
2011-03-29 14:29:08 |
|
|
|
|
|
|
... először a tyúkhúsalaplét majd a tejet habarjuk el kézi habverővel; az egészet felforraljuk, és 2-3 percig főzzük, amíg sima, sűrű nem lesz a mártás.
A mártást mixerbe öntjük. A petrezselymet és bazsalikomot megmossuk, szárazra törölgetjük, durvára vágjuk és hozzáadjuk (néhány szép bazsalikomlevélkét tartsunk meg díszítésre). Az egészet a mixerben pépesítjük, egészen addig, am... |
|
2011-03-29 13:48:05 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem
A hagymát apró kockákra vágjuk és az olívaolajon megpirítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát és a fehérrépát karikákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a petrezselymet pedig apróra metéljük.
A megpirult hagymához hozzáadjuk a répákat, a karfiolt, a sót, és a fűszereket, a petrezselymet kivéve. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és ... |
2011-03-29 13:13:05 |
|
|
|
|
|
|
... ételízesítő
1 ek pirospaprika
Elkészítés:
Kevés olajon, a felaprított hagymát megfuttatom. Hozzáadom a felaprított gombát, fehérrépát, sárgarépát és petrezselymet. Így párolom őket, fedő alatt, míg a gomba jó sok levet enged. Ekkor borsozom és felöntöm vízzel. Addig főzöm, míg a zöldségek puhák lesznek. Közben, kevés olajból és 1 evőkanál lisztből pir... |
|
2011-03-28 12:52:30 |
|
|
|
|
|
|
... borssal, szerecsendióval ízesítjük.
4.) Hozzáadjuk a reszelt és ömlesztett sajtokat, felforraljuk, majd ismét csökkentjük a lángot.
A levesbetét elkészítése:
1.) A petrezselymet megmossuk és finomra metéljük. Fehér kenyérből pogácsa szaggatóval kerek szeletkéket vágunk ki, és meglocsoljuk sörrel.
2.) Serpenyőben a forró vajon aranybarnára sütjük a pogácsák mind... |
2011-03-27 18:25:23 |
|
|
|
|
|
|
... mogyoróhagymát, folyamatos kevergetés mellett addig pároljuk, amíg illatozni k... |
2011-03-27 13:53:34 |
|
|
|
|
|
|
... félbevágjuk, a széleit cakkosra mintázzuk. A sárgáját óvatosan kifordítjuk, összekeverjük a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk. Egyneműre kidolgozzuk, majd három részre osztjuk.
A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk, finomra vágjuk, majd összekeverjük a citromlével, az olajjal és egyharmad tojáskrémmel, csillagcsövű habzsákba töltjük, és 4 tojásfehérjét megtöltünk vele.... |
2011-03-27 00:37:16 |
|
|
|
|
|
|
... gombát,sóval,borssal izesitjük,esetleg kevés vegeta,2-3 gerezd
fokhagymát beleapritunk,fél evőkanál liszttel megszórjuk,és minimális vizzel felengedjük,a végén apróra
vágott petrezselymet szórunk bele.Burgonya krokett illik hozzá.A mártást száraz fehérborral megbolondithatjuk.
#21
2010. október 22. 10:13
Válaszolj!
|... |
2011-03-24 18:36:32 |
|
|
|
|
|
|
... lepirítjuk, aztán a vízzel vagy a húslevessel feleresztjük. Ha van friss tárkonylevelünk, akkor vágjuk finomra, és bőségesen hintsük meg vele a főzésben lévő levest, de tegyünk hozzá petrezselymet is. Ha nincs friss tárkony, akkor használjunk bőségesen a petrezselymet, és a már előzőleg tárkonyecetbe áztatott szárított, morzsolt tárkonylevelet. A zöld fűszerekkel együtt főzzük, mí... |
2011-03-24 07:02:08 |
|
|
|
|