|
|
|
... olaj
* petrezselyem
Elkészítés:
Vajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát. Ha langyosra hűlt, keverjük hozzá a májpástétomot meg a finomra vágott petrezselymet, majd ízesítsük a fűszerekkel. Éles késsel készítsünk zsebet a kacsamellekbe, töltsük bele a tölteléket, és zárjuk össze fogvájóval. Pirítsuk meg zsiradék nélkül a húst (először... |
2010-08-01 17:06:44 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Odatesszük főni a babérlevéllel és sóval, kb. 1 liter vízben. ... |
|
2010-08-01 10:34:55 |
|
|
|
|
|
|
... pedig az itteni helyzetemet látva nincs okom rá, hiszen akinek a válaszára várnék, annak a jelek szerint semmi ingerrenciája rám....de mindegy, várok, várok, s árulom magam helyett a petrezselymet, ha már másra ezek szerint nem is vagyok hivatott.
Na és írok, magam és pár barátom szórakoztatására....remélem átüt az írásaimon az is, hogy mennyire jól érzem magam. Nyitott... |
2010-07-31 00:52:49 |
|
|
|
|
|
|
... szerint
A zöldségeket tisztítsuk meg, majd daraboljuk.
A káposztát kockákra, a répát karikára, a hagymát szeletekre vágjuk.
A petrezselymet finomra aprítjuk.
A zsiradékot hevítsük fel jó magasa.
TIPP: A kókuszzsírt azért is szeretem,... |
|
2010-07-30 19:47:05 |
|
|
|
|
|
|
... apróra vágjuk. A keményítőt 2 evőkanál vízzel simára keverjük.
A margarint habosra keverjük a tojássárgákkal. Hozzáadjuk az áttört túrót, a zsemlét, a keményítőt, a citromhéjat, a petrezselymet, a fokhagymát, sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és jól összekeverjük. A masszát kb. 15 percig állni hagyjuk. A masszából gombócokat formálunk, és gyöngyöző vízben kb. 5... |
|
2010-07-30 12:38:33 |
|
|
|
|
|
|
... pár perc alatt teljesen készre főzzük.
5. Hozzáadjuk a bulguros-lencsés masszához, elkeverjük, sózzuk, és visszatakarjuk.
6. A zöldhagymát vékony karikákra vágjuk, a petrezselymet felaprózzuk, azt is a keverékhez adjuk, és pár percig gyúrjuk, hogy homogén masszát kapjunk.
7. Fasírt formákat készítünk belőlük, és tálalásig hűtőbe tesszük.
8. Fogyaszt... |
2010-07-29 19:52:48 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem
Elkészítés:
Hámozd meg vékonyan a spárgát, és vágd 2-3 centis darabokra. A hagymát tisztítsd meg, vágd apróra, pirítsd meg a margarinon, majd dobd rá a feldarabolt spárgát, a finomra vágott petrezselymet, és hintsd meg a liszttel. Keverd meg alaposan, majd öntsd fel a leveskockából készített alaplével, szükség szerint ízesítsd kevés sóval, fehérb... |
2010-07-29 12:47:48 |
|
|
|
|
|
|
... dinszteljük.
4. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet és a bacont. Kb. 20 percig lassú tűzön főzzük. Sózzuk, bo... |
2010-07-28 21:16:19 |
|
|
|
|
|
|
... dinszteljük.
4. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet és a bacont. Kb. 20 percig lassú tűzön főzzük. Sózzuk, bo... |
2010-07-28 17:10:19 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztított és felszeletelt gombát. Egy kis ideig pirítsd együtt ezeket, majd öntsd fel jó másfél liter meleg vízzel. Ekkor tedd bele egészben a megtisztított vöröshagymát, adj
ho... |
2010-07-28 11:49:10 |
|
|
|
|