|
|
|
... elsodorjuk. A meghagyott margarint felolvasztjuk és a kinyújtott tésztát megkenjük és meglisztezzük és szorosra felcsavarjuk kb. 18 drb lesz belőle, kivágjuk és élére állitva fél óráig pihentetjük utána darabonként nyújtjuk és töltjük.
Töltelék
4 tojás fehérjét fölverjük habnak hozzá adunk 20 dgr por cukrot 20 dgr darált diót és 2 evőkanál barack lekvárt gyorsan sütjük é... |
2016-09-28 09:29:02 |
|
|
|
|
|
|
... megfordítjuk. Visszatesszük a hűtőbe, majd 15 perc múlva újra kinyújtjuk, tekerjük, hajtjuk, fordítjuk és ezt megismételjük még (legalább) egyszer.
5. Az utolsó hajtogatás után még pihentetjük kicsit, majd kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Szerintem a jó pogácsa egyik titka a méret. A mini pogikban túl sok a “széle", jobbak a nagyobb pogik)
6. S... |
|
2016-08-14 12:18:35 |
|
|
|
|
|
|
... letakarva meleg helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük. Ha letelt az idő, 8-10 db gombócot formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és további kb. 20 percig pihentetjük, kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a tésztagombócokat lekenjük tojással és kb. 20 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni őket.
A húspogácsához a darált húst sózzu... |
2016-08-14 12:07:15 |
|
|
|
|
|
|
... Ha betartunk néhány alapszabályt, lágy, illatos és pergős lesz. A kuszkuszt bőséges hideg vízzel öntjük fel egy széles tálban. Néhány perc múlva a vizet leöntjük róla, és húsz percig pihentetjük, hogy elkezdje megszívni magát a vízzel. (Ha van nagyobb szűrőnk, az is jó, tegyük abba, és néhány percig folyassuk át rajta a vizet.)
Pihenés alatt időről időre nedves kézzel ger... |
|
2016-08-04 10:52:05 |
|
|
|
|
|
|
... indul, azaz folyósabbá válik, tegyük a gyógynövényeket. Forrástól számítva 10 percig alacsony tűzön, még mindig a gőz fölött “főzzük", majd a tűzről levéve még 10 percig pihentetjük. Ezt követően szűrjük le, majd a mézet öntsük át sterilizált üvegbe. Fontos, hogy jól le lehessen zárni, így tovább eltartható. Javasolt hűtőszekrényben tárolni.
[ke... |
|
2016-07-03 15:55:40 |
|
|
|
|
|
|
... a hideg, kockára vágott vajat. Ráöntjük a torta felső lapjára. A kisebb keksztekercset is felkarikázzuk fél centi vastagra, és rátesszük a torta tetejére. Egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük.
Másnap leszedjük róla a karimát, utána már szépen szeletelhető.
... |
2016-05-05 09:51:53 |
|
|
|
|
|
|
... kekszeket egy pillanatra bele... |
2016-03-16 08:08:18 |
|
|
|
|
|
|
... por
Elkészítés:
A lisztből, a sütőporból, a mandulából a cukorból, a sóból és a tojásból sima tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk és 1 óra hosszat hideg helyen pihentetjük. A tésztát két fólia között a sütőforma méretére nyújtjuk, kibéleljük vele a formát úgy, hogy az oldalán is tészta legyen. Előmelegített sütőben, 200 °C-on, 25 percig süt... |
2016-03-12 18:06:22 |
|
|
|
|
|
|
... elsodorjuk. A meghagyott margarint felolvasztjuk és a kinyújtott tésztát megkenjük és meglisztezzük és szorosra felcsavarjuk kb. 18 drb lesz belőle, kivágjuk és élére állitva fél óráig pihentetjük utána darabonként nyújtjuk és töltjük.
Töltelék
4 tojás fehérjét fölverjük habnak hozzá adunk 20 dgr por cukrot 20 dgr darált diót és 2 evőkanál barack lekvárt gyorsan sütjük é... |
2016-02-27 19:59:47 |
|
|
|
|
|
|
... 25 dkg Rama
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése: A hozzávalókat gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, majd letakarva kb. 30 percig hideg helyen pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és különböző formákat szúrunk ki belőlük. Mielőtt két-két formát összeillesztve egymásra rakunk (széleit tojásfehérjével ragasztjuk össze) sütőpapírr... |
2015-12-31 06:47:18 |
|
|
|
|