|
|
|
... HA MÁR NEM LÁTUNK JÓL: diólevél tea, egy csapott evőkanál, 2 dl. víz, leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni, vagy beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig pihentetni.
Ha zöld hályog van, akkor 1 évig kell használni.
HOMLOK, ORR, FÜL ÉS ARCÜREGGYULLADÁS: diólevél egy cs. evőkanál tea, 2 dl. forró vízzel forrázni, 10 perc állás... |
2011-10-16 09:22:46 |
|
|
|
|
|
|
... virágokat, befűtöttem, s töltött csirkecombokat készítettem Marcinak vacsorára, aztán annyi le... |
|
2011-10-14 20:40:12 |
|
|
|
|
|
|
...
1 dl főzőtejszín
1 ek keményítő
8 dkg liszt
Elkészítés:
Első menetben a tésztát érdemes összedolgozni, a tojásfehérje kivételével, és a hűtőben pihentetni. Nem kell neki sok, annyi pont elég, amíg a gyümölcsszósz elkészül. Az pedig nem sok idő, a cukrot kissé megolvasztottam, rádobtam a meggyet, fahéjat, kicsit kevergettem, amíg levet nem ... |
2011-10-14 13:12:08 |
|
|
|
|
|
|
... Hűtőben, fóliával letakarva 6 órán át pihentetem.
20 perc alatt készen van az édesség. Ha jól beáztatjuk a babapiskótát, akkor ... |
|
2011-10-10 19:43:48 |
|
|
|
|
|
|
...
0.5 kg tehéntúró
4 db tojás
4 ek gríz
1 zacskó zsemlemorzsa
Elkészítés:
1/2 kg túrót, 4 tojást, 4 púpozott ek. grízt összekeverni és kicsit pihentetni, hogy a gríz meg tudjon dagadni. Az első gombócot próbaképp szoktam készíteni, akkor a kész gombóc állagától függően, gríz szükséges bele (lényeges a kanál méret, anyukám receptj... |
|
2011-10-06 20:43:19 |
|
|
|
|
|
|
... területet magába foglaló Beaujolais Cru szőlőskertek bora, jellegzetesen vadrózsa illatú.[6] Jó évjárat esetén vin de garde is készül belőle, amelyet fogyasztás előtt minimum 5 évig kell pihentetni, így maximális élettartama 15 év. Terület a hegyoldalt borító tölgyesről (chéne) kapta a nevét.
Juliénas - Ez a cru egy római kori, Julius Caesar után elnevezett fa... |
2011-10-03 14:31:08 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgájával megkenjük, dióval, mogyoróval, mandulával díszíthetjük. Kis lángon kb. 30 percig sütjük. A kihűlt tészta természetesen cukormázzal is díszíthető.
Ezt a tésztát nem kell pihentetni, azonnal süthetjük, puhulnia sem kell, azonnal fogyasztható.
Zárt dobozban hetekig eláll.
Tanácsok: Kicsit nehezem kezelhető a tészta(magyarul: könnyen leragad a gyúrótá... |
2011-10-01 22:45:16 |
|
|
|
|
|
|
... egy jó fánk receptem ,kéritek?
Töltött fánk
28dk liszt,7dk vaj,1/2 csomag sütőpor,1 evőkanál cukor,1 evőkanál rum,6 tojás,pici só,2 dl tejszin. Összedolgozni és 1/2 órát pihentetni ,kisodorni kb 1/2 cm vastagra,felébe lekvár pöttyöket teszünk és a másik felét ráhajtjuk. Még 1/2 órát pihentetjük.Kiszaggatjuk és bő forró olajban kisütjük. Nagyon finom. JÓ ÉTVÁGYAT !!!!!!... |
2011-09-25 10:25:08 |
|
|
|
|
|
|
... szemet.
SZEMÜNKRE, HA MÁR NEM LÁTUNK JÓL: diólevél tea, egy csapott evőkanál, 2 dl. víz, leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni, vagy beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig pihentetni. Ha zöld hályog van, akkor 1 évig kell használni.
HOMLOK, ORR, FÜL- ÉS ARCÜREGGYULLADÁS: diólevél egy cs. Evőkanál tea, 2 dl. forró vízzel forrázni, 10 ... |
2011-09-18 14:47:35 |
|
|
|
|
|
|
SZEMÜNKRE, HA MÁR NEM LÁTUNK JÓL: diólevél tea, egy csapott evőkanál, 2 dl. víz, leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni, vagy beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig pihentetni.
Ha zöld hályog van, akkor 1 évig kell használni.
... |
2011-09-09 14:39:30 |
|
|
|
|